Ginge Anvik is componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Britt-Marie was hier

2019 | Komedie, Drama, Sportfilm

Zweden 2019. Komedie van Tuva Novotny. Met o.a. Pernilla August, Vera Vitali, Peter Haber, Mahmut Suvakci en Malin Levanon.

De 63-jarige Britt-Marie besluit haar man na veertig jaar huwelijk te verlaten en naar het kleine dorpje Borg te verhuizen. Hoewel er in eerste instantie niets lijkt te gebeuren, blijken de inwoners toch grootse dromen te hebben. Naar het gelijknamige boek van Fredrik Backman.

Gilbert

2016 | Komedie, Drama

Noorwegen 2016. Komedie van Hanne Larsen. Met o.a. Gisken Armand, Egil Hegerberg, Simon Hobbel Rosendahl en Hannah Dybvand.

De 11-jarige Gilbert is net verhuisd en klaar voor een frisse start. Zijn buurmeisje nodigt hem uit voor een feestje dat zij geeft voor haar ijshockeyteam. Gilbert wil dolgraag gaan want misschien kan hij keeper worden. Omdat zijn ouders op reis gaan komt Gilberts tante Doris een paar dagen op hem passen. Al snel blijkt dat Gilbert en Doris niet zo goed met elkaar overweg kunnen.

Espen en de bergkoning

2017 | Avonturenfilm

Noorwegen 2017. Avonturenfilm van Mikkel Brænne Sandemose. Met o.a. Vebjørn Enger, Eili Harboe, Allan Hyde, Mads Sjøgård Pettersen en Elias Holmen Sørensen.

Prinses Kristin (Harboe), net achttien geworden, ontvlucht haar aanstaande huwelijk met een man die haar koninklijke ouders hebben uitgezocht. Boerenzoon Espen (Enger) besluit de prinses in nood te gaan helpen, ook omdat hij daarmee misschien de boerderij van zijn vader kan redden. In eigen land succesvolle avonturenfilm met fantasyelementen speelt zich af in donkere Noorse naaldbossen waar immense voetstappen in de bodem voor spannende momenten zorgen. Aardig, vermakelijk sprookje, met trollen en andere vreemde verschijningen.

Dr. Proktors schetenpoeder

2014 | Jeugdfilm

Noorwegen/Duitsland 2014. Jeugdfilm van Arild Fröhlich. Met o.a. Kristoffer Joner, Eilif Hellum Noraker en Emily Glaister.

Een jeugdfilm getiteld Dr. Proktors schetenpoeder? Juist, en niet eens van Amerikaanse bodem. Deze is Noors/Duits nota bene, niet de geijkte combo voor onderbroekenlol. Maar het werkt, dankzij bronmateriaal van een man (Jo Nesbø) die normaliter de kost verdient met volwassen vermaak (rockmuziek en detectives). Het titelpoeder komt van een gestoorde wetenschapper, en het spul is zo sterk dat de experimenterende buurtkinderen het gebruiken om al schetend te vliegen. Geslaagde film, vanwege de kundig breed uitgemeten scheetgrap, en omdat het zich allemaal net buiten de realiteit afspeelt.

The Bothersome Man

2006 | Drama, Komedie

Noorwegen/IJsland 2006. Drama van Jens Lien. Met o.a. Trond Fausa Aurvaag, Petronella Barker, Per Schaaning, Birgitte Larsen en Johannes Joner.

De tweede speelfilm van de Noorse regisseur Jens Lien is een fraai gefotografeerde, onderkoelde tragikomedie waarin een zelfmoordenaar terechtkomt in de hel, die is vormgegeven als een perfecte, grijze wereld. Iedereen heeft het er prima naar zijn zin, maar ‘de vervelende man’ gaat het al snel tegenstaan dat hij niets voelt en proeft en dat hij maar niet dronken wordt, hoeveel hij ook drinkt. De mengeling van horror, maatschappijkritiek en zwarte humor was in 2007 op het Amsterdam Fantastic Film Festival goed voor de Black Tulip Award.