Lee Eun

Producer

Lee Eun is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Jealousy Is My Middle Name

2002 | Drama, Komedie, Thriller, Actiefilm

Zuid-Korea 2002. Drama van Park Chan-ok. Met o.a. Park Hae-il, Bae Jong-ok, Mun Seong-geun, Seo Yeong-heui en Son Jeong-hwan.

De jonge, wat timide Won-Sang krijgt een baan bij een tijdschrift. De hoofdredacteur die hij daar leert kennen is de veel meer door de wol geverfde man die juist Won-Sangs geliefde heeft afgepikt. Er ontstaat een curieuze relatie tussen beide mannen. De kijker verwacht dat het Won-Sang te doen is om wraak. Maar is dat zijn motief? En welke rol speelt de in de titel genoemde jaloezie? De eerste lange speelfilm van de Zuid-Koreaanse Park Chan-Ok werd in eigen land al onderscheiden als beste debuut en vervolgens op het filmfestival Rotterdam bekroond met de VPRO Tiger Award. In rustige, fraai ge├źnsceneerde beelden vertelt de regisseur met knappe dialogen en uitstekende acteurs een intrigerend verhaal. Het sterkste punt is misschien wel het feit dat de kijker lange tijd geen idee heeft welke kant het op zal gaan.

Joint Security Area

2000 | Thriller, Mysterie, Drama

Zuid-Korea 2000. Thriller van Park Chan-wook. Met o.a. Lee Yeong-ae, Lee Byung-hun en Song Kang-ho.

In de bufferzone tussen Noord- en Zuid-Korea vindt een dodelijk incident plaats. Politiecommissaris Sophie E. Jean gaat op onderzoek uit om de raadselachtige zaak op te lossen.

Choyonghan kajok

1998 | Horror, Komedie

Zuid-Korea 1998. Horror van Kim Jee-woon. Met o.a. Park In-Whan, Na Moon-Mee, Choi Min-Shik, Song Kang-ho en Lee Yoon-Sung.

Een familie besluit om, nadat de vader zijn werk verloor, een gasthuis, de Mount Lodge, uit te baten in de buitenwijken van Seoul. Erg gunstig zijn de vooruitzichten niet, want dagenlang zien ze geen enkele gast. Mina, de dochter, kan 's nachts de slaap niet vatten door vreemde geluiden en de verontrustende verschijning van een mysterieuze oude vrouw in Mount Lodge. Na twee weken daagt eindelijk de eerste gast op, enkel om de volgende ochtend dood in zijn kamer aangetroffen te worden. Om een schandaal te vermijden begraven ze hem. Met de volgende huurders hebben ze al niet veel meer geluk. Na een tijdje raken ze gewend aan de gang van zaken. Maar dan vernemen ze dat er wegenwerken uitgevoerd zullen worden naast Mount Lodge en dan is het haast onvermijdelijk dat de arbeiders op de lijken zullen stoten. Een zwarte komedie uit Zuid-Korea is geen dagelijks filmvoer. Met dit satirische spookverhaal hekelt regisseur/scenarist Ji-Woon bovendien nog het hectische moderne leven in zijn land waar je, als je werkloos wordt, een paria bent. De film oogt erg westers, maar bezit toch die exotische aantrekkingskracht eigen aan het Aziatische filmwerk. Zeker de moeite van het ontdekken waard. Fotografie is van Chung Kwak- Seok. Dolby Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lee Eun op televisie komt.

Reageer