Jay Marchant

Regisseur, Acteur

Jay Marchant is regisseur en acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

The Great Circus Mystery

1925 | Mysterie

Verenigde Staten 1925. Mysterie van Jay Marchant. Met o.a. Joe Bonomo en Louise Lorraine.

Serial in vijftien hoofdstukken. Bonomo, geboren in 1902, begon in 1911 in de filmindustrie als stuntman. Hij was een perfecte atleet en naast zijn stuntwerk kreeg hij een paar jaar later ook bijrollen te spelen. Universal gaf de acteur een kans en bombardeerde hem met deze serial tot ster. Hij maakte het waar: de circusachtergrond waartegen hij zijn stunts kon doen was voor hem geschapen. Het publiek vrat het en hij werd een serial-ster door de jaren twintig heen. Zijn filmcarrière kwam midden jaren dertig tot een eind. In 1978 stierf hij.

The Fighting Smile

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Jay Marchant. Met o.a. Bill Cody, Jean Arthur, Charles Brinley, George Magrill en Billie Bennett.

Bill neemt het op tegen een bende veedieven die het vee van zijn vader roven. Deze behoorlijke western werd door Harry Joe Brown en William Burton geschreven. Brown was tevens de cameraman. Het is dezelfde Brown die in de jaren vijftig zulke perfecte westerns met Randolph Scott zou maken. Brown zou acht jaar later trouwen met Sally Eilers, die daar in datzelfde jaar Hoot Gibson voor verliet. Brown was rond 1920 de filmindustrie binnengekomen. Hij zou later in de jaren twintig betrokken raken bij de carrières van Fred Thompson en Ken Maynard. Dit was de laatste van de acht westerns die Bill maakte voor Independent Pictures.

Fighting Ranger

1925 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1925. Western van Jay Marchant. Met o.a. Jack Daugherty, Eileen Sedgwick, Al Wilson, William Welsh en Bud Osborne.

Serial in achttien hoofdstukken. Welsh, een rancher, schiet een politicus dood uit zelfverdediging. Maar wie zal hem geloven? De enige die hij in vertrouwen neemt is zijn voorman, Osborne. Dat gaat goed, tot er waardevolle zaken in de grond blijken te zitten en dan keert Osborne zich tegen hem. Daugherty komt te hulp en de outlaw wordt overwonnen. De held gaat er met het meisje vandoor. Het is de dochter van Welsh. Westerns waren geliefd en Universal bracht er heel wat uit.

The Iron Man

1924 | Actiefilm

Verenigde Staten 1924. Actiefilm van Jay Marchant. Met o.a. Lucien Albertini, Joe Bonomo, Margaret Morris, Jack Daugherty en Lola Todd.

Serial in vijftien hoofdstukken. De in Barcelona geboren Albertini kwam begin jaren twintig naar Amerika en werd een ster in zwijgende films. Na de komst van het geluid zou hij in vele films perfecte karakterrollen blijven spelen. Hier is hij op zijn best, net als Bonomo die geen stunt uit de weg ging en spoedig zelf een grote ster in serials zou worden. Om stunts draaide het hier, want het scenario zat zeer rommelig in elkaar. Het had iets te maken met een ontvoering in Parijs en verplaatste de zaak vervolgens naar Amerika. Actie en stunts zijn er genoeg - voldoende om de aandacht vast te houden.

Ghost City

1923 | Western

Verenigde Staten 1923. Western van Jay Marchant. Met o.a. Pete Morrison, Margaret Morris en Al Wilson.

Serial in 15 hoofdstukken. Cowboyheld Morrison redt Morris en samen lossen ze het geheim op van de spookstad waar veedieven hun thuisbasis hebben.

Perils of the Yukon

1922 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1922. Avonturenfilm van Perry Vekroff, Jay Marchant en J.P. McGowan. Met o.a. William Desmond, Laura La Plante, Ruth Royce, Clarke Comstock en Joseph Girard.

Serial in vijftien hoofdstukken. Het verhaal speelt zich af in de tijd dat Alaska door de VS werd overgenomen van Rusland. Tegen die achtergrond barsten emoties los. Desmond, een Amerikaan, gaat van La Plante houden, die Russische is. Maar er is ook nog een Rus die van haar houdt en die beraamt de ondergang van Desmond. Eén en ander werd gemaakt in Universals bekende drama-stijl.

Do or Die

1921 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1921. Avonturenfilm van J.P. McGowan. Met o.a. Eddie Polo, J.P. McGowan, Inez McDonald, Magda Lane en Jay Marchant.

Serial in achttien hoofdstukken van Universal. Piraten, romantiek, de zee, een goed gevecht en een verborgen schat - alle ingrediënten zijn aanwezig voor een onderhoudende actiefilm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jay Marchant op televisie komt.

Reageer