Darnell Martin is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 7 films gevonden.

The Lost Valentine

2011 |

Verenigde Staten 2011. Darnell Martin. Met o.a. Jennifer Love Hewitt, Betty White en Sean Faris.

De jonge en cynische journaliste Susan Allison ontdekt een verhaal dat haar leven voorgoed zal veranderen. In de Tweede Wereldoorlog werden twee geliefden, Neil en Caroline, op hun trouwdag van elkaar gescheiden. Piloot Neil Thomas deed toen een belofte waarvan hij niet zeker wist of hij zich eraan kon houden; veilig terugkeren naar datzelfde station in Los Angeles op hun volgende trouwdag. Zestig jaar lang houdt Caroline Thomas zich aan de gelofte door te wachten op het station tot haar man zich ook eindelijk aan zijn belofte houdt met zijn 'verloren geliefde'.

Cadillac Records

2008 | Biografie, Drama, Muziek

Verenigde Staten 2008. Biografie van Darnell Martin. Met o.a. Adrien Brody, Jeffrey Wright, Beyoncé Knowles, Mos Def en Eric Bogosian.

Chess Records in Chicago was in de jaren vijftig de geboorteplek voor blues, R & B en soul. Artiesten als Muddy Waters, Etta James, Chuck Berry en Howlin' Wolf namen er onder leiding van de gebroeders Chess hun muziek op en kregen betaald in Cadillacs. Schrijver-regisseur Darnell Martin geeft met dit drama een mooi tijdsbeeld en geeft daarbij alle ruimte aan muziek, gespeeld door de acteurs zelf. Knowles valt op als de sensuele Etta James. The Rolling Stones maakten met '2120 South Michigan Avenue' een eerbetoon aan het historische adres.

Their Eyes Were Watching God

2005 | Drama

Verenigde Staten 2005. Drama van Darnell Martin. Met o.a. Halle Berry, Ruby Dee en Michael Ealy.

De jonge zwarte Janie (Berry) vindt het geluk in het Florida van de jaren 20 niet bij een Rijke Man maar wél bij De Ware. Haar omgeving spreekt er schande van. Gebaseerd op de door Oprah Winfrey bewonderde gelijknamige roman van Zora Neale Hurston uit 1937, die overigens een stuk pittiger schijnt te zijn als het gaat om het aanstippen van armoede en racisme. Maar als je, volgens Oprah, ooit zo gekust wordt als Berry in deze film, dan sterf je als een gelukkige vrouw.

Nowhere Fast

1995 | Komedie

Verenigde Staten 1995. Komedie van Cinque Lee. Met o.a. Adreana Cumella, Cinque Lee, Annais Rodrigues, Shmill Ben-Ari en Jerry Lindsey.

De jonge zwarte Janie (Berry) vindt het geluk in het Florida van de jaren 20 niet bij een Rijke Man maar wél bij De Ware. Haar omgeving spreekt er schande van. Gebaseerd op de door Oprah Winfrey bewonderde gelijknamige roman van Zora Neale Hurston uit 1937, die overigens een stuk pittiger schijnt te zijn als het gaat om het aanstippen van armoede en racisme. Maar als je, volgens Oprah, ooit zo gekust wordt als Berry in deze film, dan sterf je als een gelukkige vrouw.

I Like it Like That

1994 | Drama, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1994. Drama van Darnell Martin. Met o.a. Lauren Vélez, Jon Seda, Griffin Dunne, Jessie Borego en Tomas Melly.

Het harde leven van Hispanics in de Bronx, tussen ellende en geweld. Lisette Linares (Velez), Chino (Seda) en hun drie kinderen leiden een gelukkig leven, ondanks de drugsdealers en de rassenhaat. Maar dat komt in gevaar op de dag dat er zich een grote stroomstoring voordoet in de wijk. Het ieder-voor-zich- principe brengt ook Chino tot een poging tot diefstal. Hij wordt op heterdaad betrapt en in de gevangenis gegooid. Het lukt hem niet de 1.500 dollar voor de borgtocht bij elkaar te krijgen. Zijn gezin doet alles om te overleven en hem uit de gevangenis te halen. De razendsnelle montage laat weinig mogelijkheden open voor de acteurs. Maar deze eerste speelfilm van Darnell Martin biedt een uitmuntende kennismaking met het omschreven milieu en een zeldzaam optimistische kijk op het leven in het ghetto.

La chiesa

1989 | Horror

Italië 1989. Horror van Michele Soavi. Met o.a. Tomas Arena, Barbara Cupisti, Asia Argento, Feodor Chaliapin jr en Hugh Quarshie.

Een Duits dorp wordt in het jaar 1100 geplaagd door de pest. De alchimist en architect die de kathedraal heeft gebouwd, wist af van de boze kracht die er huist. Hij is echter vermoord en heeft het geheim mee in zijn graf genomen. Na eeuwenlang te hebben gerust, komt de demonische geest weer tot leven en stort zich op de kerkgangers van nu. De make-up is slecht, het verhaal zwak, het bloot overvloedig en het talent afwezig. Gebaseerd op een verhaal van Dario Argento.

Deadly Obsession

1989 | Misdaad, Thriller

Zuid-Afrika/Verenigde Staten 1989. Misdaad van Jeno Hodi. Met o.a. Jeffrey R. Iorio, Joe Paradise, Martin Haber, Monica Breckinridge en Brian Seemyann.

Een slecht geacteerde thriller over een afperser, een bezeten klusjesman, die terreur zaait op een Newyorkse universiteit door het voedsel te vergiften. Een knappe en voorbeeldige studente is het object van zijn wraaklust en hij probeert haar steeds te vermoorden. Het generatieconflict tussen het met de zaak belaste politieduo is alles behalve origineel, maar deze thriller is wel vrij goed opgebouwd met spannende achtervolgingsscènes in de sportlokalen en ondergrondse gewelven van de campus. Er zijn echter genoeg stomme smerissen in beeld om er een POLICE ACADEMY film mee te vullen. De opnamen vonden plaats op het terrein van Columbia University in New York City.