Frank K. Telford

Regisseur

Frank K. Telford is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Papa Romani

1951 | Komedie

Verenigde Staten 1951. Komedie van Frank K. Telford. Met o.a. Chico Marx, Argentina Brunetti, William Frawley, Margaret Hamilton en Matt McHugh.

De Italiaanse immigrant Papa Romani (Marx) wil met zijn tijd meegaan en laat een telefoon installeren. Dit initiatief brengt heel wat herrie teweeg. De twee kinderen zijn erg enthousiast, maar Mama Romani (Brunetti) is bijgelovig en vindt dat een telefoon ongeluk brengt. Amper is de telefoon aangesloten of de buurvrouw (Hamilton) verschijnt en wil enkel weten of haar zus al bevallen is. Dan komt er een bookmaker (Frawley) voor de proppen die zijn illegale praktijken van bij de Romani`s verder zet. Krankzinnige komedie over de invloed van een telefoon op een doodgewoon gezin (begin jaren 1950). Het gaat er erg druk aan toe, met Chico in zijn bekende typetje, schitterend geholpen door een onuitstaanbare (maar onvergetelijke) Hamilton. George Panetta schreef het scenario en Clyde De Vinna manipuleerde de camera. Oorspronkelijk uitgezonden in de tv-serie The Bigelow Theatre.

Drama Classics: Blood Rivalry

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Frank K. Telford. Met o.a. Ward Bond, Glenn Corbett, Beverly Tyler, Peter Similuk en Pat Sexton.

Sinds de dood van hun ouders zorgt Bond voor zijn jongere broer Corbett. Zijn streng optreden wekt revolte los bij de jongen. De aankondiging dat hij wil trouwen met Tyler wekt enkel hoongelach op. Waar zal hij het geld halen en hoe zal hij haar onderhouden? Dan stelt een vriend van Corbett hem voor om te helpen met een overval. Zo zou hij aan het geld kunnen geraken om zijn onafhankelijkheid af te dwingen. Een drama over verantwoordelijkheidszin, uitstekend gespeeld door Bond en Rebel without a cause Corbett. Het happy end komt wel geforceerd en naïef over. Jack Bentkover schreef het scenario dat door Meredith Nicholson statisch in beeld gebracht werd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frank K. Telford op televisie komt.

Reageer