Mike Coles

Cameraman

Mike Coles is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Miss Monday

1998 | Drama

Verenigd Koninkrijk/Japan/Verenigde Staten 1998. Drama van Benson Lee. Met o.a. Andrea Hart, James Hicks, Alex Giannini en Louise Barrett.

Amerikaans-Britse-Japanse (!) medley waarin aardig wat sympathie uitgaat naar titelpersonage. Jong scenarist Roman (Hicks) worstelt met scenario dat niet deugt. Hij mist een cruciaal element, met name een sterk vrouwelijk hoofdpersonage. Hij zoekt naar een succesvolle, onafhankelijke, ambitieuze zakenvrouw, die het gemaakt heeft in de financiële wereld. Zijn mentor zet hem aan de zaken anders aan te pakken. Uiteindelijk krijgen we van debuterende regisseur Lee, die het scenario schreef met Richard Morel en Paul Leyden, een film die afrekent met alles dat jong, dynamisch en slank is. Fotografie van Mike Coles is origineel en merkwaardig maar het geheel is te onevenwichtig met vaak te eindeloze fragmenten.

Inside Rooms: 26 Bathrooms

1995 | Documentaire, Komedie, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1995. Documentaire van Peter Greenaway.

Als mensen hun huis presenteren aan hun gasten is er een kamer die ze meestal links laten liggen: de badkamer. Nochtans is er niets aan de badkamer om zich over te schamen. Integendeel, het is de kamer waar men zichzelf is, zonder maskers. Greenaway gaat het alfabet af om aan te tonen dat de badkamer zelfs de belangrijkste kamer is in elk huis. De plaats voor baden, hygiëne, lezen, meditatie, oefening, ontspanning, scheren, water en zeep. Een hulde aan de kleine kamer waarin iedereen een groot deel van zijn leven doorbrengt, gebracht op een komische en verhelderende manier, met vanzelfsprekend veel naakte mensen. Een ontspannende korte impressie, geschreven door Greenaway zelf en in beeld gebracht door Mike Coles.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mike Coles op televisie komt.

Reageer