Roberto Mauri

Regisseur, Acteur, Scenarist

Roberto Mauri is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 13 films gevonden.

Wanted Sabata

1972 | Western

Italië 1972. Western van Roberto Mauri. Met o.a. Brad Harris, Vassili Karis, Elena Pedemonte, Gino Lavagetto en Paolo Magalotti.

Een van de meer dan tachtig pasta-westerns van het Sabata- wrekermerk met Harris, die op grond van een valse getuigenis wegens moord dreigt te worden opgehangen, maar weet te ontsnappen en vervolgens de ware daders gaat ontmaskeren. Vrijwel niet te onderscheiden van de andere serieproducten met dikwijls dezelfde hoofdrolspelers. Het scenario is van de regisseur zelf. Gelukkig kwam er in 1975 een einde aan deze inblikkerij op de lopendeband.

Spirito Santo e le 5 magnifiche canalglie

1972 | Western

Italië 1972. Western van Roberto Mauri. Met o.a. Vassilli Karis en Ray O'Connor.

Nep-priesters en voormalige herders, Mexicaanse revolutionairen en Sicilianen die zich komen wreken, gevaarlijke vrouwen en een travestiet als bandiet. Aldus enkele van de figuren in een western, die de kijker verder gerust kan vergeten. Het verhaal gaat over Spirito Santo (Karisi) en zijn vijf maten, die een bende outlaws moeten opsporen, omdat zij wapens van het leger stelen. Als je naar deze vreselijke film kijkt vraag je je af, waarom je je tijd verdoet met het kijken ernaar, en waarom de film überhaupt is gemaakt.

Semino morte...la chiamavano castigo di Dio

1972 | Western

Italië 1972. Western van Roberto Mauri. Met o.a. Brad Harris, Vassili Karis, Jose Torres, Maretta en Zara Cilli.

In deze magere spaghetti-western is Harris een wreker, een man die weer achter vele anderen aanzit om wraak te nemen. De spaghetti-westerns blonken niet uit door variatie en werden slapper. Het hoogtepunt was voorbij en de jaarlijkse produktie van tachtig stuks was teruggelopen tot minder dan een derde daarvan. Rond 1975 zou het genre, met een enkele uitzondering, uit de produktieschema's verdwijnen. Op video is de film uitgebracht onder de titel DJANGO ADIOS.

E lo ciamarono Spirito Santo

1971 | Western

Italië 1971. Western van Roberto Mauri. Met o.a. Vassili Varamesinis, Dick Palmer en Margaret Rose.

Hoe krijg je het voor elkaar om zo`n slechte film te maken, waarin de acteurs als robots over het doek bewegen. Het gaat over Holy Spirit (Varamesinis), een outlaw die valselijk beschuldigd is van moord. Hij wordt door een rijke veeboer ingehuurd om goud van de regering te roven uit een posthuis. De overval loopt gesmeerd, tot een gek, meegestuurd door de boer, iedereen neerknalt. Holy Spirit maakt korte metten met hem. Hij begrijpt dat zijn opdrachtgever hem erin had willen luizen, mede omdat hij verliefd is geworden op diens dochter. Het meisje sterft als ze het leven van Holy probeert te redden en hij keert terug naar de ranch om wraak te nemen.

Sartana nella valle degli avvoltoi

1970 | Western

Italië 1970. Western van Roberto Mauri. Met o.a. William Berger, Wayde Preston, Jolanda Modio, Aldo Berti en Luciano Pigozzi.

Sartana bevrijdt vier broers uit de gevangenis, in ruil voor 50% van een goudschat die zij gestolen hebben. Maar ze laten hem zonder wapens en eten in de woestijn achter. Hij wordt op de been geholpen door een Mexicaanse vrouw die echter de premie wil innen die op zijn hoofd staat. Hij weet te ontsnappen en [KA1]e[KA1]en van de broers te doden. Mauri schreef ook het scenario van deze doorsnee spaghetti-western. Preston is een Amerikaan die in Colorado werd geboren (in 1930) en die als westernster debuteerde in de hoofdrol in de TV-serie COLT .45 die van 1957 tot 1960 liep. Vervolgens werd hij een ster in Italië.

La Spada normanna

1970 | Avonturenfilm, Historische film

Spanje/Frankrijk/Italië 1970. Avonturenfilm van Roberto Mauri. Met o.a. Mark Damon, Krista Nell, Jolande Aveline, Luis Davila en Manuel Zarzo.

De Engelse koning Hendrik I heeft het symbool van zijn macht - een hanger met een Normandisch Zwaard - vóór zijn dood in zekerheid gebracht, zodat de hertog van Wilford het niet kan bemachtigen. Jaren later herkent Ivanhoe het aan de hals van een jonge vrouw in een gezelschap rondtrekkende artiesten. Dit nieuwe avontuur van de romanheld van Walter Scott bekommert zich weinig om de historie en lijkt het meest op een - zeer middelmatige - western in een ander kostuum.

La Vendetta e il mio perdono

1968 | Western

Italië 1968. Western van Roberto Mauri. Met o.a. Tab Hunter, Erika Blanc, Daniele Vargas en Piero Lulli.

Hunter is de wreker, nadat zijn bruid en haar ouders door bandieten zijn vermoord. De gebruikelijke rauwheid die spaghetti- westerns presenteren is ook hier te vinden.

Kommissar X - Drei goldene Schlangen

1968 | Mysterie, Actiefilm

Italië/Duitsland 1968. Mysterie van Roberto Mauri. Met o.a. Tony Kendall, Monica Pardo, Loni Heuser en Brad Harris.

Kendall en Harris slagen er ditmaal in een bende op te rollen die handelt in meisjes in Bangkok. Redelijk gemaakt - niet in de laatste plaats door de exotische beelden uit het verre oosten verteerbaar. Ook bekend als THREE GOLDEN SERPENTS.

Gli invincibili fratelli Maciste

1966 | Fantasy, Avonturenfilm

Italië 1966. Fantasy van Roberto Mauri. Met o.a. Richard Lloyd, Peter McCoy, David Jenkins, Claudie Lange en Tony Freeman.

Avonturenfilm vol actie, al houden spel en regie niet over. De mannen van de verdorven Koningin van de Onderwereld plegen overvallen. Superheld Maciste trekt met zijn broeders tegen haar ten strijde.

Il Pirata del Diavolo

1963 | Avonturenfilm

Italië/YU 1963. Avonturenfilm van Roberto Mauri. Met o.a. Richard Harrison, Walter Brandi, Anna Maria Ubaldi, John Turner en Demeter Bitenc.

Turkse moslims maken als piraten het gebied rond de Middellandse Zee onveilig. Als ze Italië komen terroriseren weten de christenen hun leider Rabanek te stoppen. Avonturenfilm met veel actie en weinig inhoud.

Slaughter Of The Vampires

1961 | Horror

1961. Horror van Roberto Mauri. Met o.a. Graziella Granata, Walter Brandi (Brandt) en Dieter Eppler.

Turkse moslims maken als piraten het gebied rond de Middellandse Zee onveilig. Als ze Italië komen terroriseren weten de christenen hun leider Rabanek te stoppen. Avonturenfilm met veel actie en weinig inhoud.

I mafiosi

1959 | Misdaad, Drama

Italië 1959. Misdaad van Roberto Mauri. Met o.a. Erno Crisa, Wandisa Guida, Luisella Boni en Gisella Sofio.

Een banaal en fantasieloos melodrama over de mafia met, zoals te doen gebruikelijk, moord, verraad en slecht spel. Deze waardeloze film is geregisseerd door een veteraan van de spaghetti-western uit de jaren zestig. Vergeet 't maar.

Francois il contrabbandiere

1953 | Romantiek, Misdaad

Italië 1953. Romantiek van Gianfranco Parolini. Met o.a. Doris Duranti, Roberto Mauri en Vira Silenti.

François blijft een paar jaar uit de buurt van de stad, waar hij ooit drugs verkocht. Als hij terugkomt wordt hij verliefd op de dochter van een grote drugshandelaar, die hun verhouding niet tolereert. Maar de liefde overwint, ondanks intrigues en moord. Een aardige film. Er wordt op een vooruitstrevende manier over drugs gepraat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roberto Mauri op televisie komt.

Reageer