Pedro Olea

Regisseur, Scenarist

Pedro Olea is regisseur en scenarist.
Er zijn 15 films gevonden.

Tiempo de tormenta

2003 |

Spanje 2003. Pedro Olea. Met o.a. Remedios Cervantes, Rafael Reaño en Ramón Goyanes.

Mas alla del jardin

1996 |

Spanje 1996. Pedro Olea. Met o.a. Mary Carrillo, Giancarlo Giannini en Concha Velasco.

Moriras en chafarinas

1994 | Drama

Spanje 1994. Drama van Pedro Olea. Met o.a. Oscar Ladoire, María Barranco en Jorge Sanz.

El maestro de Esgrima

1992 | Thriller

Spanje 1992. Thriller van Pedro Olea. Met o.a. Assumpta Serna, Omero Antonutti en Joaquim de Almeida.

Bandera Negra

1986 | Avonturenfilm

Spanje 1986. Avonturenfilm van Pedro Olea. Met o.a. Alfredo Landa, Imanol Arias, Virginia Mataix en Carlos Lucena.

Een meisje raakt, samen met haar vader, verwikkeld in wapensmokkel. Heel gebrekkige mise-en-scène voor een film waarmee de maker het niveau van de oudtijds goeie ouwe Amerikaanse avonturenfilms wilde bereiken. Helaas mislukt.

Akelarre

1984 | Historische film, Horror, Drama

Spanje 1984. Historische film van Pedro Olea. Met o.a. Silvia Munt, Mari Carrillo, Walter Vidarte, Patxi Bisquert en Iñaki Miramón.

Een inquisiteur uit Navarra in de zestiende eeuw gebruikt zijn ambt voor persoonlijke doeleinden. Deze film, typerend voor zijn tijd doet enigszins denken aan produkties als THE WITCHFINDER GENERAL of EL PROCESO DE LAS BRUJAS die niet veel opzien hebben gebaard.

Un Hombre llamado Flor de Oto[KA4]no

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van Pedro Olea. Met o.a. José Sacristian, Carmen Carbonell, Paco Algora, Carlos Pineiro en Francisco Algora.

Een jong academicus leidt een vermoeiend dubbelleven. Overdag is hij een vooraanstaand advocaat, s' avonds een overtuigd artiest in een travestietencabaret. Uit onvrede met deze onleefbare situatie wendt hij zich tot het anarchisme en komt tot daden die hem tenslotte naar de ondergang voeren. De film slaagt er op voortreffelijke wijze in een betrekkelijk controversieel onderwerp goed te bespreken.

La Corea

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Pedro Olea. Met o.a. Queta Claver, Angel Pardo, Cristina Galbó en Dean Selmier.

Een jongen uit de provincie gaat naar Madrid waar hij al spoedig in handen van `La Corea` (de Koreaanse) valt. Dit is een ex-prostituée die zich bezighoudt met het werven van jongens voor de Amerikaanse militairen. Een grote filmische flop, ondanks de goede vertolking van Queta Claver.

Pim, pam, pum ... fuego

1975 | Drama, Romantiek

Spanje 1975. Drama van Pedro Olea. Met o.a. Concha Velasco, Fernando Fernán-Gómez, José María Flotats en José Orjas.

In het naoorlogse Spanje verplicht een gemene speculant een ongelukkige koorzangeres zijn minnares te worden. Een tragisch verhaal, waarin de gevoelens en houdingen van de personages als produkt van de sociaal-politieke context worden uitgelegd. Een goede film, waarin geweldig gespeeld wordt en die in de juiste omgeving is opgenomen.

Tormento

1974 | Romantiek

Spanje 1974. Romantiek van Pedro Olea. Met o.a. Ana Belén, Francisco Rabal, Javier Escrivá en Cocha Velasco.

In de 19de eeuw aarzelt een jonge vrouw tussen de liefde van een miljonair en die van een priester. Een zeer zorgvuldige literaire bewerking wat de sfeer betreft, maar vol onvolkomenheden in andere opzichten.

No es bueno que el hombre esté solo

1972 | Drama

Spanje 1972. Drama van Pedro Olea. Met o.a. José López Vázquez, Carmen Sevilla, Máximo Valverde en Helga Liné.

Een introverte man op rijpere leeftijd (met als enig gezelschap een levensgrote pop) ziet hoe zijn privéleven wordt bedreigd door een prostituée en haar schaamteloze minnaar. Een weinig overtuigend psychologisch drama, dat geschreven is door de veelzijdige José Truchado.

La Casa sin fronteras

1972 | Drama, Horror

Spanje 1972. Drama van Pedro Olea. Met o.a. Tony Isbert, Geraldine Chaplin, Viveca Lindfords, José Orjas en Patty Shepard.

Een jonge man uit de provincie die zojuist in de hoofdstad is aangekomen, raakt verstrikt in de netten van een malafide organisatie. Een mislukte maar opvallende film met prachtige beelden en goede acteurs.

En un mundo diferente

1970 | Muziek, Sciencefiction

Spanje 1970. Muziek van Pedro Olea. Met o.a. Juan, Junior, Maribel Martín en Francisco Merino.

Twee buitenaardse wezens komen op aarde en bemachtigen daar de lichamen van enkele zeer beroemde zangers. Een lachwekkende film die gemaakt werd om geld te slaan uit de populariteit van het toen in Spanje beroemde duo 'Juan y Junior'

El Bosque del lobo

1970 | Drama, Horror

Spanje 1970. Drama van Pedro Olea. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Amparo Soler Leal, Nuria Torray, John Steiner en Antonio Casas.

Bij het opkomen van de maan vermoordt een ongelukkige schizofreen de vrouwen die hij door het bos vergezelt. Een ruwe 'ontheiliging' van de mythe van de wolfswaanzin, prachtig gesitueerd in het Galicië van de jaren '10. De film laat een totaal ander beeld zien dan de folkloristische visie die men zo graag in de Spaanse film van Spanje geeft. Een bewonderenswaardige film, ondanks de wat langzame verhaaltrant.

Días de viejo color

1967 | Romantiek

Spanje 1967. Romantiek van Pedro Olea. Met o.a. Cristina Galbó, Andrés Resino, Gonzalo Caãs, María Martín en Luis Eduardo Auto.

Tijdens de Paasweek wordt een adolescente verliefd op een leeftijdsgenoot. Een onrijpe en onduidelijke film, het debuut van Pedro Olea, gemaakt in samenwerking met de regisseur Luis G. Berlanga.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pedro Olea op televisie komt.

Reageer