Martha Roth is acteur.
Er zijn 27 films gevonden.

Un Trio de tres

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Carlos Orellana. Met o.a. Martha Roth, Alfonso 'Pompín' Iglesias, Manuel 'Manolín' Palacios en Martha Elena Cervantes.

Een secretaresse van een verzekeringsmaatschappij roept de hulp in van twee privé-detectives om een multi-miljonair te beschermen. Een onverteerbare film vol uitermate flauwe grappen.

El Renegado blanco

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Fernando Méndez. Met o.a. Mauricio Garcés, Abel Salazar, Rafael Baledón en Martha Roth.

De gebroeders 'Diablo' moeten het opnemen tegen een bende bandieten en worden daarbij geholpen door Buffalo Bill, op voorwaarde dat zij meewerken aan de erkenning dat het grote opperhoofd 'Toro Sentado' geen enkel Noordamerikaans regiment heeft aangevallen. De opvolger van LOS HERMANOS DIABLO; uitstekend gefilmd, in het bijzonder de actie-scènes, goed camerawerk van Raúl Martínez Solares.

El Hombre y el monstruo

1958 | Horror

Mexico 1958. Horror van Rafael Baledón. Met o.a. Enrique Rambal, Abel Salazar, Martha Roth en Ofelia Guilmáin.

Een pianist vermoordt een collega om diens partituur te bemachtigen. Maar terwijl hij het stuk op de piano speelt, verandert hij langzaam maar zeker in een beest. Een parafrase van Doctor Jekyll and Mister Hyde. Deze film is net zo belachelijk als de monster-make-up van hoofdrolspeler Rambal.

Cuando se quiere se quiere

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Fernando Casanova, Martha Roth, Oscar Ortíz de Pinedo en Cuco Sánchez.

Als zij de erfenis van hun oom willen ontvangen, moeten een neef en een nicht binnen drie maanden met elkaar trouwen. Het probleem is dat zij elkaar haten. Een armetierige komedie, veel te conventioneel en met warrige types.

A media luz los tres

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Arturo de Córdova, Lilia Prado, María Elena Marqués en Martha Roth.

Het leven van twee rokkenjagers, en de verwikkelingen waar zij in geraken door toedoen van de vrouwen. Gebaseerd op een werk van de Spaanse toneelschrijver Miguel Mihura. Een volmaakt onbetekenende komedie zonder ook maar één leuk moment.

Y si ella volviera

1956 | Drama

Mexico/Cuba 1956. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. Irasema Dilián, Víctor Manuel Mendoza, Martha Roth en Raquel Revuelta.

De liefde tussen een man en een vrouw wordt verstoord door de tussenkomst van een andere vrouw. Onder de maat.

Massacre

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Louis King. Met o.a. Dane Clark, James Craig, Martha Roth, Jaime Fernandez en Miguel Torruco.

In deze western sterft iedereen zo ongeveer, zo wil het scenario het. Dat werd door routinier Daniel Beauchamp geschreven naar een verhaal van Fred Freiberger en William Tunberg. Dane Clark, een politieman, zit een bende wapensmokkelaars achterna die de Yaqui-Indianen bevoorraden. Hij vindt hen en blaast bende en wapens op. Als hij denkt dat het karwei gedaan is blijken hij en de zijnen door de Yaqui's omsingeld te zijn. Gilbert Warrenton deed het camerawerk van deze film, die in Mexico werd opgenomen.

Al compás del Rock 'n Roll

1956 | Komedie, Musical

Mexico 1956. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Martha Roth, Joaquín Cordero, Rosa Arenas en Carlos Agosti.

Een orkest is helemaal op zijn retour omdat het alleen nog maar ouderwetse liedjes op zijn repertoire heeft. Om het orkest uit de crisis te halen, besluiten de meisjes die er deel van uitmaken een eigen rock 'n roll-orkest te formeren. De film staat bol van de belachelijke muziek.

Corazón salvaje

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Juan J. Ortego. Met o.a. Martha Roth, Christiane Martel, Carlos Navarro en Rafael Bertrand.

Door toedoen van een perverse vrouw belandt een bruut in de gevangenis. Zeer slechte film.

The Black Pirates

1954 | Avonturenfilm

Malta/Verenigde Staten 1954. Avonturenfilm van Allen H. Miner. Met o.a. Anthony Dexter, Martha Roth, Lon Chaney jr, Robert Clarke en Alfonso Bedoya.

Ongeïnspireerd verslag over piraten die op zoek zijn naar goud.

El Caso de la mujer asesinadita

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Jorge Mistral, Gloria Mar ín, Abel Salazar en Martha Roth.

Een stel arriveert bij het huis waar enige jaren tevoren een vrouw werd vermoord. Het huis blijkt echter bewoond te worden door een vrouw die beweert de eigenaresse te zijn. Betreurenswaardig slecht acteerwerk in deze op het gelijknamige werk van de Spanjaarden Miguel Mihura en Alvaro de Laiglesia gebaseerde film.

Romance de fieras

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Martha Roth, Armando Calvo, Joaquín Cordero en Verónica Loyo.

Een rijke Spaanse filantroop, die zojuist zijn beste vriend en beschermheer heeft vermoord, neemt een jonge advocaat in de arm om zich te verdedigen. Hoewel het de eerste keer was dat Rodríguez zich op het terrein van het psychologisch melodrama begaf, bracht hij het er niet slecht af.

Quiéreme porque me muero

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Abel Salazar, Martha Roth, Andrés Soler en Arturo Martínez.

Als blijkt dat hij nog maar kort heeft te leven, besluit een winkelbediende om zoveel mogelijk van het leven te genieten, ook al moet hij daarvoor alle stommiteiten van de wereld begaan. Een uitzonderlijk slecht ritme.

El Jinete

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. Martha Roth, Dagoberto Rodríguez, Miguel Arenas en Luis Beristáin.

Een meisje sterft van verdriet omdat haar vader haar verbiedt te trouwen met de man van wie zij houdt; die is van een lagere komaf. De vriend zal te paard door de bergen gaan zwerven. Het was de bedoeling om deze film in 3D te projecteren en dat is dan ook het enige interessante aan dit overigens slechte melodrama.

Sucedió en Acapulco

1952 | Komedie, Musical

Mexico 1952. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Martha Roth, Raúl Martínez, Domingo Soler en Angélica Hartmann.

Een jongen wordt er door de familie van zijn vriendin van verdacht de vader te zijn van een meisje dat gebruikt wordt door een bende chanteurs die uit zijn op hun geld. Eenvoudig geregisseerd.

Se le pasó la mano

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Abel Salazar, Martha Roth, Andrés Soler en Delia Magaña.

Een vermaarde ex-zangeres, thans bejaard, gaat naar een plastisch chirurg om weer jeugdig te worden en de man waarvan zij gescheiden is weer verliefd te maken. Interessante en sympathieke film.

Rostros olvidados

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Libertad Lamarque, Julián Soler, Martha Roth en Alicia Caro.

Een tangozangeres verliest haar geheugen door de dood van haar dochter. Volstrekt onsamenhangend melodrama.

Una Gringuita en México

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Antonio Badú, Martha Roth, Oscar Pulido en Fanny Schiller.

Als zij horen dat hun nichtje, van wie zij denken dat zij rijk is, hen komt opzoeken, doen een tante en haar twee kinderen alsof zij ook rijk zijn. Alle humoristische mogelijkheden die het verhaal bood, zijn onbenut gebleven in handen van de totaal fantasieloze regisseur.

El Mar y tú

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Jorge Mistral, Columba Domínguez, Martha Roth en Rodolfo Acosta.

Een oud-strijder keert terug naar zijn dorp op zoek naar zijn vriendin, zonder te weten dat zij met een ander getrouwd is. Een van de meest onbenullige films van de beroemde Fernández.

El Derecho de nacer

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Gloria Marín, Jorge Mistral, Martha Roth en José Baviera.

Een arts weigert abortus te plegen bij een meisje dat in verwachting is van een getrouwde man. Hopeloos achterlijk en onderontwikkeld.

Carne de presidio

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Pedro Armendáriz, Martha Roth, José María Linares en Carlos López Moctezuma.

Een man wordt veroordeeld tot vijf jaar cel omdat hij per ongeluk zijn buurman heeft vermoord. Ondanks een goed script doet Gómez Muriel geen enkele moeite om de latent aanwezige maatschappijkritiek in dit trieste melodrama uit te buiten.

Anillo de compromiso

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. David Silva, Martha Roth, Carmen Montejo en Andrés Soler.

Een eenvoudige bankemployé wil trouwen met een collega, maar hij wordt ontslagen. Weerzinwekkend, overdreven en conformistisch.

Serenata en Acapulco

1950 | Komedie, Musical

Mexico 1950. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Martha Roth, Roberto Romaña, Oscar Pulido en Andrés Soler.

Een man komt met twee vrienden zonder een cent in een hotel in Acapulco, waar hij bij vergissing de kamer moet delen met een schatrijke astroloog en wiskundige. Een opeenvolging van flauwe grappen en dwaasheden.

La Ciudad perdida

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. Martha Roth, Roberto Ramaña, Esperanza Issa en Arturo Soto Rangel.

De inwoners van een stad zijn in de eeuwige strijd tussen rijkdom en armoede verwikkeld. Uitermate slecht melodrama dat tekeningen en foto's door elkaar gebruikte.

No me quieras tanto

1949 | Thriller

Mexico 1949. Thriller van Chano Urueta. Met o.a. David Silva, Martha Roth en Arturo Martínez.

Nadat een ex-dwangarbeider de gevangenis heeft verlaten, besluit hij wraak te nemen op de mannen die schuldig zijn aan zijn veroordeling. De film bestaat alleen maar uit een serie wraaknemingen, die nog slecht uitgevoerd worden ook.

El Abandonado

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Pedro Armendáriz, Martha Roth, Carlos López Moctezuma en Miguel Angel Ferriz.

Een eerlijke boer moet zich verweren tegen een jonge, rijke man, die misbruik van hem maakt. Zelfs het prachtige camerawerk kan deze lege en afgezaagde film niet optrekken.

Una Familia de tantas

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Fernando Soler, David Silva en Martha Roth.

Deze eenvoudige en gevoelige film beschrijft de belevenissen en problemen van een familie uit de middenklasse. De film is zeer goed geregisseerd en er wordt prima geacteerd.