Cora Miao

Acteur

Cora Miao is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Life Is Cheap...but Toilet Paper Is Expensive

1990 |

1990. Wayne Wang. Met o.a. Lo Wai, Spenser Nakasako, Cora Miao en Victor Wong.

Eat a Bowl of Tea

1989 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1989. Drama van Wayne Wang. Met o.a. Cora Miao, Russell Wong, Victor Wong, Lau Siu Ming en Eric Tsang Chi Wai.

Van 1924 tot aan het einde van WO II mochten de meeste Chinese vrouwen niet met hun echtgenoten mee, die naar de V.S. emigreerden. Deze charmante maar rake etnische komedie vertelt over wat er gebeurde toen het verbod werd opgeheven, waarbij de kijker kennis maakt met de in Amerika geboren Russell Wong, die zijn in China geboren bruid Miao naar New York City begeleidt. Niemand anders dan Wang had een dergelijke film kunnen maken. Een productie van PBS in het kader van hun reeks 'American Playhouse'.

The Terrorist

1987 | Drama, Thriller

Hongkong SAR van China 1987. Drama van Edward Yang. Met o.a. Cora Miao, Wang An en Li Li-Chun.

Dit juweel, winnaar van de prestigieuze 'Golden Horse', verdient wereldwijde aandacht. De regisseur, toonaangevend in de Taiwanese 'new wave', gebruikt Taipeh voor de uitbeelding van het leven in de stad en haar bewoners. Die kunnen hun manier van leven niet aanvaarden, met alle tragische gevolgen van dien. Een intelligente, stimulerende en indrukwekkende film met universele waarde. Miao is een aankomend romanschrijfster met een slecht huwelijk. Ze verlaat haar man, wat leidt tot een reeks gecompliceerde verwikkelingen met een andere man, een politiek activist, en diens vriendin. De spanning wordt opgevoerd tot de uiterst dramatische finale. Het lage tempo maakt het ons gemakkelijk de hoofdfiguren te begrijpen, die tot de meest tegenstrijdige menselijke emoties worden gedreven. Uit de wijze waarop Yang wordt uitgebeeld, blijkt de invloed van Antonioni en andere Europese regisseurs. Kortom, een meesterlijke thriller, dramatisch, kunstzinnig en boeiend.

Passion

1987 | Drama

Hongkong SAR van China 1987. Drama van Silvia Chang. Met o.a. Silvia Chang, Cora Miao en George Lam.

Een gevoelige, fijnzinnige, intieme film, een zeldzaamheid in de moderne Hongkongse cinema. De Taiwanese topactrice Chang heeft een Bergman-achtige film van grote eenvoud en schoonheid gemaakt. De film is een zeer overtuigend menselijk drama met bijna volmaakt ingehouden spel. Het thema is de vriendschap tussen twee vrouwen die van dezelfde man houden. Op fascinerende wijze wordt toegewerkt naar de verrassende emotionele climax. Decor, stemming en stijl van de jaren vijftig en zestig zijn fraai opgeroepen. De twee vrouwen tonen een innemende combinatie van hardheid en kwetsbaarheid. Een extra pluspunt is de subtiele en zeer menselijke humor. Dit juweeltje zou over de hele wereld gezien moeten worden.

Love in a fallen city

1984 |

Hongkong SAR van China 1984. Ann Hui. Met o.a. Chiang Chung Ping, Chow Yun-Fat en Cora Miao.

Shanghai, de jaren '30. De gescheiden Pai woont bij het gezin van haar oudere broer en wordt verliefd op de Chinees Fan. In Hongkong wordt het koppel verrast door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

Love in Fallen City

1984 | Drama

Hongkong SAR van China 1984. Drama van Ann Hui. Met o.a. Cora Miao, Chou Jun Fa, Chiang Chung Ping, Chiao Chiao en Helen Ma.

Tradities bepalen in belangrijke mate het sociale leven. Zo ook in deze film waarin een gescheiden vrouw haar intrek neemt bij haar familie. Zij zou moeten hertrouwen, maar volgens plan is de beurt aan haar zus. Veranderde omstandigheen, oorlog, maakt dat met de tradities gebroken kan worden. Een eenvoudig verhaal, vloeiend verfilmd.

Dim Sum: A Little Bit of Heart

1984 | Drama

Verenigde Staten 1984. Drama van Wayne Wang. Met o.a. Laureen Chew, Kim Chew, Victor Wong, Ida F.O. Chung en Cora Miao.

Bij tijd en wijle wat traag, maar grotendeels ontroerend verhaal over Chinese Amerikanen in San Francisco, met de nadruk moeder-dochterverhouding. De figuren mogen dan Chinees zijn, deze film heeft op een verfrissende en intelligente wijze een universeel karakter. Wang heeft voor het maken van deze film ongetwijfeld enige films van de Japanse meester Ozu bestudeerd.

Boat People

1983 |

Hongkong SAR van China 1983. Ann Hui. Met o.a. Lam Chi Cheung, Cora Miao, Season Ma, Andy Lau en Paul Ching.

Akutagawa, een Japanse persfotograaf-reporter (Lam Chi Cheung) keert drie jaar na de val van Zuid-Vietnam terug. Op het oog lijken de communisten een bloeiende welvaart te hebben opgebouwd, maar de schijn bedriegt. Hij sluit vriendschap met de mooie Ma en ontdekt door haar dat er zich achter de fa├žade armoede, prostitutie en ongebreidelde willekeur van een corrupte overheid schuilgaan. Hij besluit Ma en haar familie te helpen naar Hong Kong te vluchten. Pamflettistische film, die fact en fiction handig vermengt over de bootvluchtelingen en hun motieven. Tweede film van de toen 35-jarige regisseuse. Het scenario is van Tai On Ping en K.C. Chiu. Voor de fotografie zorgde Chung Chi Man.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cora Miao op televisie komt.

Reageer