Sadaf Asgari: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Terrestrial Verses

2023 | Drama

Iran 2023. Drama van Ali Asgari en Alireza Khatami. Met o.a. Braham Ark, Sadaf Asgari, Ardeshir Kazemi, Gohar Kheirandish en Farzin Mohades.

Negen vignetten waarin Iraanse burgers worden geconfronteerd met religieuze en culturele beperkingen in hun dagelijks leven. Zo wordt een vader bekritiseerd omdat hij geen islamitische naam voor zijn pasgeboren kind heeft uitgekozen, een jong meisje in Mickey Mouse t-shirt past voor de eerste keer haar strenge schooluniform en een gefrustreerde filmmaker wordt op het matje geroepen bij de afdeling censuur. Boze, intelligente film over hoe machtsmisbruik en ideologische onderdrukking tot in de haarvaten van de Iraanse samenleving is doorgedrongen, gegoten in een rigide vorm: de camera beweegt nooit, de gezagsdrager blijft buiten beeld. Die afstandelijkheid versterkt de boodschap, maar maakt Terrestrial Verses ook nogal repetitief.

Until Tomorrow

2023 | Drama

Iran​/​​Frankrijk 2023. Drama van Ali Asgari. Met o.a. Sadaf Asgari, Ghazal Shojaei, Amirreza Ranjbaran, Nahal Dashti en Milad Moayeri.

Als de Iraanse studente Fereshteh ’s ochtends een belletje krijgt dat haar ouders die avond in Teheran op bezoek komen, heeft ze een dag de tijd om haar twee maanden oude dochtertje ergens onder te brengen. Alleenstaand moederschap is in het streng islamitische Iran bij wet verboden en haar ouders weten van niets. De zoektocht door de stad naar een oppas leidt haar langs vrienden, kennissen en onbekenden, waarbij langzaamaan daagt hoe de maatschappelijke en persoonlijke achtergronden in elkaar steken. Asgari werkte de sterke premisse van zijn eerder voor Venetië geselecteerde kortfilm The Baby (2014) verder uit tot dit levendige, intieme speelfilmlange portret, dat opvalt door het onnadrukkelijk fraaie camerawerk.

Yalda

2019 | Drama

Iran 2019. Drama van Massoud Bakhshi. Met o.a. Sadaf Asgari, Behnaz Jafari, Babak Karimi en Fereshteh Sadre Orafaiy.

Weergaloos Iraans rechtbankdrama, met een avondvullende televisieshow als slagveld en de stiefzus van de beklaagde als rechter. Want zo kan het je werkelijk overkomen in Iran. Dat je in een televisieshow te horen krijgt of je moet sterven of niet, beslist door een familielid van het slachtoffer. Hier is het de jonge bruid Maryam, beschuldigd van moord op haar wijlen 65+ man. Wat kiest de stiefzus? De doodstraf, en zelf berooid achterblijven? Of vergiffenis, en een smak bloedgeld? Gedenkwaardig, want tegelijkertijd akelig droog en verbijsterend smeuïg.