Zhang Duo Fu

Acteur

Zhang Duo Fu is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Shu Jian en chou lu (Part 2)

1987 | Drama

China/Hongkong SAR van China 1987. Drama van An Hui. Met o.a. Da Shichang, Tat Sik Sheung, Zhang Duo Fu, Cheung Dor Fook en Liu Jia.

Wat vooraf gegaan is: de keizer (Da Shichang) heeft woordbreuk gepleegd en toch de Uiguren aangevallen. Toen Zhang Duo Fo daarvoor wilde waarschuwen, maakte hij kennis met de schone prinses Ai Nuo. Ze raakten in gevangenschap maar door een list wisten ze zich te bevrijden. Wat verder gebeurt: de keizer hernieuwt 's winters wederom de strijd en belooft die te staken als prinses Ai Nuo een van zijn concubines wil worden; als de prinses dit verneemt, pleegt ze zelfmoord. De keizer pleegt verraad en laat Zhang Duo Fo en de zijnen omsingelen, waaruit ze zich alleen door een oneerlijke tweekamp op leven en dood kunnen bevrijden. Allen Zhang overleeft en de keizer biedt hem gratie en onderkomen aan het hof; Zhang verkiest weg te gaan, terwijl de keizer toeroept hem niet te zullen doden omdat zijn opvolger nog vreselijker en bloeddorstiger zou kunnen zijn dan hij. Het tweede en laatste deel in An Hui's epos.

Shu Jian en Chou Lu

1987 | Drama, Actiefilm

China 1987. Drama van Ann Hui. Met o.a. Liu Jia, Ai Nuo, Da Shi Sheung en Zhang Duo Fu.

De reputatie van de in China geboren maar in Hongkong opgegroeide Kantonese regisseuse Ann Hui heeft zich over de hele wereld verspreid na de successen BOAT PEOPLE en LEGEND OF WU VIET. Maar na een commerci[KA3]ele flop richtte ze zich voor de financiering tot het vasteland van China. Ze kwam tevoorschijn met twee films. Deze tweedelige herverfilming van Louis Cha`s romans (kosten HK$ 30.000.000) is een Martial Arts-drama dat speelt tijdens de Quing-dynastie. Twee broers, politieke tegenpolen, botsen. De film zou de kijker hier en daar kunnen vervelen door een teveel aan figuren en intrige. Voor een volledige waardering is achtergrondkennis onontbeerlijk. Prachtige landschappen. De film zal worden gevolgd door deel II, PRINCESS FRAGRANCE. Beter geschikt voor een miniserie. Op festivals waar men minder op heeft met de commerciƫle mogelijkheden van een film, zal dit werk hoge ogen gooien bij intellectualistische cult-kijkers, die in staat zijn het tot kunst te verheffen. Scenario van Hui en Kam Yung naar de gelijknamige roman van Kam Yung. Camerawerk van Wong Chung Biu.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Zhang Duo Fu op televisie komt.

Reageer