R.E.M.

Componist

R.E.M. is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Man on the Moon

1999 | Biografie, Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk/Duitsland/Verenigde Staten/Japan 1999. Biografie van Milos Forman. Met o.a. Jim Carrey, Danny DeVito, Courtney Love, Paul Giamatti en Vincent Schiavelli.

Portret van de veelbesproken, ongrijpbare en dikwijls onbegrijpelijke komiek Andy Kaufman. Hij trad op als stand-upcomedian in clubs, speelde een excentriek personage in de televisieserie Taxi en zou voor zijn vroegtijdige dood ook nog dubieuze faam verwerven als worstelaar (met vrouwelijke tegenstanders). Forman (One Flew Over the Cuckoo's Nest, Amadeus, The People vs Larry Flynt) doet geen pogingen zijn hoofdpersonage - verbluffend, geestig, ontroerend neergezet door Carrey die bij de Oscarnominaties werd genegeerd - psychologisch te duiden. Hij maakte een film in de geest van Kaufman: soms hilarisch, dan weer pijnlijk onleuk, altijd grillig. De titel verwijst naar de gelijknamige song van R.E.M. over Kaufman.

Road Movie

1996 | Muziek, Documentaire

Verenigd Koninkrijk 1996. Muziek van Peter Care.

Iedereen die geen fan is van de rock-groep uit Athens in Georgia, kent de song `Losing My Religion` en kan daarmee de groep R.E.M. enigszins plaatsen. De filmbeelden en het geluid werden vastgelegd in het Omni Theater in Atlanta, waar R.E.M. drie dagen achtereen een concert gaf ter afsluiting van de wereld toernee [KL]Monster[KLE]. De group is waanzinnig populair (in de V.S. vooral), want Warner Bros. betaalde ze een voorschot van tachtig miljoen dollar in 1995. In beeld met psychedelische kleuren vooral lead-singer skinhead Michael Stipe, terwijl je van de rest niet veel te zien krijgt. De film bevat alleen maar muziek en dat is dan tegelijkertijd zijn beperking waardoor hij alleen maar interessant is voor echte fans; de andere attractie zijn de songs zelve maar die zijn ook op cd uitgebracht en daarop veel beter te horen. De ster-waardering is uit respect voor de fans en uitsluitend voor hen bedoeld. Hoe arrogant kun je zijn om zo'n film voor veel geld te draaien die verder zo weinig te bieden heeft?

I Shot Andy Warhol

1996 | Drama, Biografie

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1996. Drama van Mary Harron. Met o.a. Lily Taylor, Jared Harris, Stephen Dorff, Martha Plimpton en Danny Morgenstern.

De geschiedenis van Valerie Solanas, de vrouw die in 1968 eventjes wereldberoemd werd, omdat ze Andy Warhol neerschoot. Een aanslag die de kunstenaar nooit goed heeft kunnen verwerken. De film begint met de aanhouding van Valerie (Taylor), waarna de makers in echte CITIZEN KANE-stijl haar leven reconstrueren. Op jonge leeftijd al was Valerie een revolutionaire. Ze hield zich in leven door middel van prostitutie, terwijl ze een lesbische relatie had met haar vriendin Stevie (Plimpton). Valerie beweerde dat mannen minderwaardige wezens zijn, een stelling die ze verkondigde in haar beroemde [KL]Scum Manifesto[KLE], een pamflet waarin de uitroeiing van het mannelijke geslacht werd gepropageerd. Via een vriend, de travestiet Candy Darling (Dorff) komt ze in contact met Andy Warhol (Harris), die haar opneemt in zijn Art Factory. Door de journalistieke aanpak observeert de film zonder te verdedigen of te veroordelen. Zelden werd het universum rond Warhol zo realistisch op het scherm getoverd. Hijzelf en alle kleurrijke personages die hem omringden lijken zo uit de pop-art afkomstig te zijn. Taylor is subliem in haar uiterst moeilijke rol en Harris (zoon van Richard) lijkt fysiek misschien niet erg op Warhol, maar in al zijn bewegingen is hij het helemaal. Harron, Daniel Minahan en Jeremiah Newton schreven het scenario zich baserend op het researchwerk van Diane Tucker. Schitterende, underground-achtige fotografie van Ellen Kuras. Dolby Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer R.E.M. op televisie komt.

Reageer