Manos Katrakis

Acteur

Manos Katrakis is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Taxidi Sta Kythera

1984 | Fantasy

Griekenland 1984. Fantasy van Theodoros Angelopoulos. Met o.a. Manos Katrakis, Mary Chronopoulou, Dionyssis Papayannopoulos, Giorgos Nezos en Athinodoros Proussalis.

Deze film is de moderne versie van de Odyssee en werd op het filmfestival in Cannes in 1984 bekroond met de Best Screenplay Award.

Olios tou Thanatou

1978 | Drama

Griekenland 1978. Drama van Dinos Dimopoulos. Met o.a. Nelli Angelidi, Nikitas Tsakiroglou, Manos Katrakis en Notis Peryalis.

Een uitstekende vorm van filmmaken is te zien in deze speelfilm over een tragische vendetta die zich afspeelt op Kreta in 1917. Deze tragedie, die gebaseerd is op de roman van Pantelis Prevelakis, wordt met gevoeligheid en sfeer op een hoog niveau getild. USA-titel: THE SUN OF DEATH.

Electra

1962 | Drama, Experimenteel

Griekenland 1962. Drama van Mihalis Kakogiannis. Met o.a. Irene Papas, Aleka Catseli, Yannis Fertis, Theano Joannidou en Notis Peryalis.

De intrige van het klassieke drama van Euripides is groots, maar de moderne verfilming van Cacoyannis is dor en gekunsteld. Koning Agamemnon wordt bij zijn thuiskomst uit de oorlog in Troje voor de ogen van zijn kinderen, Electra en Orestes vermoord door zijn gemalin en haar minnaar. Later als Electra volwassen is en weer herenigd met haar broer neemt zij bloedig wraak op haar moeder. Het fraaie, natuurlijke landschap, waarin Cacoyannis gefilmd heeft, de spelprestatie van Papas als Electra en de eigentijdse muziek van Theodorakis vormen beslist pluspunten aan deze voor het overige zware film, die toch heel dicht staat bij gefilmd toneel. Regisseur Cacoyannis schreef zijn eigen scenario naar het klassieke stuk en de fotografie is van Walter Lassaly. Uitzending op tv dikwijls 10m korter.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Manos Katrakis op televisie komt.

Reageer