Amar Laskri

Regisseur, Acteur

Amar Laskri is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

El Moufid

1978 | Drama

Algerije 1978. Drama van Amar Laskri. Met o.a. Abdelhalim Rais, Mohamed Chouikh, Mohamed Nacef, Rouiched en Haya.

Een filmteam uit de grote stad strijkt met veel lawaai in een 'typisch' dorpje neer om een documentaire op te nemen. Uiteindelijk maken ze een heel andere film, door zich te bemoeien met de strijd tussen werknemers en werkgevers in de particuliere sector. Zeer zwart-wit gelegenheidswerkje over een overbekend onderwerp. Nogal breedsprakig en de verhouding tussen stedelingen en dorpelingen is nauwelijks overtuigend. Aan de film lijkt geen eind te komen en veroorzaakt al gauw een verschrikkelijk gevoel van verveling.

Patrouille à l'Est

1972 | Oorlogsfilm

Algerije 1972. Oorlogsfilm van Amar Laskri. Met o.a. Hadj Smain, Mohamed Hamdi, Djamel Bensaber en Cheikh Noureddine.

Een patrouille van het nationale bevrijdingsleger (FLN) heeft als missie een Franse gevangene tot aan de Tunesische grens te begeleiden. Er blijft niet veel over van de eenheid, maar een jonge boer slaagt erin zijn opdracht uit te voeren. Te zwart-wit met de gebruikelijke `eer aan de gestorven helden`. (Te veel) beïnvloed door de Russische film. Zeer sterke aanwezigheid van het troosteloze landschap, waarvan de kijker de verstikkende hitte haast lichamelijk ondervindt. Zeer realistische scènes. Het gaat dan ook om een interessante, maar toch ook wisselvallige film.

L'enfer à dix ans

1969 | Oorlogsfilm, Drama, Familiefilm

Algerije 1969. Oorlogsfilm van Ghaouti Bendeddouch en Sid Ali Mazif. Met o.a. Abderrahmane Bouguermouh, Amar Laskri en Youcef Akika.

Deze produktie bestaat uit vijf verschillende verhalen, die elkaar in de hierboven voor de regisseurs vermelde volgorde opvolgen: LA MER - LA RENCONTRE - LA GRIVE - HIER DES TÉMOINS en QUAND JEANETTE. Alle verhalen gaan over de manier waarop de oorlog door kinderen beleefd wordt die, vanaf hun prille jeugd, de verantwoordelijkheden en de beslissingen van volwassenen op zich moeten nemen. Ze zijn ongetwijfeld gebaseerd op gereconstrueerde waar gebeurde feiten en de regisseurs hebben, behalve in het geval van het laatste verhaal, ook zelf hun scenario geschreven. Als het om de kwaliteit gaat is het geheel natuurlijk wisselvallig, maar de jonge en onbekende acteurs maken een zeer natuurlijke indruk. LA GRIVE valt op door de originaliteit van het scenario, LA RENCONTRE door de sfeer en QUAND JEANETTE door het dramatisch realisme.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Amar Laskri op televisie komt.

Reageer