Pierre Mirat

Acteur

Pierre Mirat is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

L'orange de Noël

1996 | Drama, Historische film

Frankrijk 1996. Drama van Jean-Louis Lorenzi. Met o.a. Sophie Aubry, Jean-Yves Berteloot, Lys Caro, Paul Le Person en Françoise Giret.

In september 1913 wordt de jonge onderwijzeres C[KA1]ecile (Aubry) aangesteld in een dorpje in de Beneden-Corr[KA2]eze. Hier stuit ze echter op het onbegrip en vijandschap van de dorpelingen, die weigeren het nut in te zien van de schoolplicht. Alle handen, hoe klein ook, zijn nodig op het land. C[KA1]ecile gaat van boerderij tot boerderij om kinderen te ronselen voor haar schooltje. Een van haar leerlingen is Malvina (Caro) die door iedereen, zelfs haar familie, als achterlijk beschouwd wordt. Enkel Cécile begrijpt dat het meisje erg intelligent is. Een sfeervol beeld van de moeilijkheden die men had in de pioniersjaren van de schoolplicht om geïsoleerde bevolkingsgroepen ertoe aan te zetten hun kinderen te laten studeren. Dit universele thema wordt indringend uitgewerkt en uitstekend gespeeld door Aubry. Het scenario van Béatrice Rubinstein en Lorenzi is gebaseerd op een roman van Michel Peyramaure. Fotografie van Jacques Guérin. Nicam Stereo.

Les filles de Folignazaro

1990 | Misdaad, Komedie

Frankrijk 1990. Misdaad van Aline Tacvorian. Met o.a. Frank Fernandel, Pierre Mirat, Dora Doll, Bernard Henry en Alix Mahieux.

De bewerking van een roman van de produktieve Exbrayat, die zich afspeelt in een gat, ergens aan het einde van de wereld, waar een jongeman, een dag na zijn verloving, vermoord wordt aangetroffen. Is dit werkelijk de wraak van een afgewezen aanbidder die, uiteraard, de ideale verdachte zou zijn? Een klassiek misdaadgegeven, voorzien van een slappe aanpak als het om de nietszeggende, onpersoonlijke regie gaat. Matig acteerwerk.

Folle Amanda

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Bernard Lion. Met o.a. Line Renaud, Alain Chamrobert, Pascal Lievin, Bob Annette en Pierre Mirat.

Een onopvallende verfilming van de klucht van de onvermoeibare producenten Barillet en Gredy. Enig raak weerwoord, zoals altijd, maar het geheel komt aardig ouderwets over, en al het talent van Line Renaud is nodig, om 'iets' te laten gebeuren.

Le Village en folie

1982 | Komedie, Erotiek

Frankrijk 1982. Komedie van Maxime Debest. Met o.a. Jack Catteau, Pierre Mirat, Bernard Legrand, Michel Duchezeau en Stéphane Angel.

Twee vrienden en een vriendin geven zich in een dorp in Auvergne uit voor rijke Arabische emirs. In de hoop wat financiële voordeeltjes in de wacht te slepen gedraagt de bevolking zich erg gehoorzaam. Een waardeloze flutfilm die om onbegrijpelijke redenen verboden is voor onder de achttien. De scènes zijn enerzijds zo 'soft' dat er voor jongeren niets bij is wat ze niet mogen zien. Anderzijds is de hard porno eenvoudigweg vervangen door hetzij banketten in de buitenlucht, barbecues en buikdansen, hetzij door 'pleziertjes voor boeren zoals een Parijzenaar ze ziet'. Ook bekend als EMIR EN AUVERGNE.

Vacances déchaînées

1980 | Erotiek

Frankrijk 1980. Erotiek van Maxime Debest. Met o.a. Pierre Mirat, Madeleine Bouchez, Anna Marc, Stéphane Aouste en Bernard Legrand.

Geflirt in de tuin en in het zwembad van een gehuurde vakantievilla in een klein Spaans dorp. Nietszeggend, en de censuur heeft er driftig in gesneden. Ook bekend als VACANCES INSOLITES.

Heureux qui comme Ulysse...

1979 | Komedie

Frankrijk 1979. Komedie van Henri Colpi. Met o.a. Fernandel, Rellys, Henri Tisot, Mireille Audibert en Edmond Ardisson.

Een boerenknecht heeft een jarenlange vriendschap met een paard, dat op zijn oude dag wordt verkocht voor de stierengevechten in Arles. Hij slaagt erin het dier van de corrida's te bevrijden en voert het naar de wilde paarden van de Camargue. De laatste rol van Fernandel, wiens paardachtig uiterlijk zijn liefde voor de viervoeter een merkwaardige diepgang geeft. De poging om de provinciale tragi-komedies van Pagnol te laten herleven, valt soms erg sentimenteel en door het al te simpele verhaal ook nogal langdradig uit. Scenario van regisseur Colpi en André Var. Camerawerk van Roger Fellous.

Le Allegre Notti di Ali Baba

1973 | Erotiek, Avonturenfilm

Italië 1973. Erotiek van Luigi Latini De Marchi. Met o.a. Christa Nell, Ivana Novak, Alan Barker en Pierre Mirat.

In deze erotische avonturenfilm is Ali Baba een warmbloedige jongeman die alle meisjes uit de buurt versiert. Zijn vader wil hem door een tovenaar impotent laten maken en Ali slaat op de vlucht. Hij belandt o.m. in een harem waar vooral een kledingstuk erg in trek is: wie het draagt loopt meteen over van de seksuele passies. Veel naakt haremgescharrel en ook veel bloot in de open natuur bij heidense riten.

Cent milles dollars au soleil

1964 | Avonturenfilm, Komedie, Actiefilm

Frankrijk/Italië 1964. Avonturenfilm van Henri Verneuil. Met o.a. Jean-Paul Belmondo, Lino Ventura, Reginald Kernan, Bernard Blier en Andréa Parisy.

Deze ouderwetse avonturenfilm van de Franse specialist Verneuil speelt zich af in Marokko, waar vrachtwagenchauffeur Marec (Ventura) door zijn baas de woestijn in wordt gestuurd in achtervolging van een gestolen voertuig. Uiteraard schuilen er diverse addertjes onder het gras en krijgt Marec de ene na de andere tegenslag te verduren, wat leidt tot afwisselend kolderieke en enerverende momenten. Voor wie de genreclichés voor lief neemt, valt er voldoende te genieten van de geestige dialogen, slimme twists, mooie vrouwen en charmante schurk Belmondo.

Heures chaudes

1959 | Komedie, Erotiek

Frankrijk 1959. Komedie van Louis Felix. Met o.a. Liliane Brousse, Françoise Deldick, Pierre Mirat, Michèle Philippe en Michel Vocoret.

Twee dorpsmeisjes trekken bij hun tante in om een geschikte man te zoeken. Ze vallen beiden op dezelfde kandidaat, die door de oudste tot een huwelijk wordt verleid. Deze poging tot een pikante komedie is houterig geregisseerd en zonder enig talent geacteerd, al is het duidelijk dat de actrices daarop niet zijn geselecteerd.

Le Gardien

1946 | Drama, Musical, Komedie

Frankrijk 1946. Drama van Jean de Marguenat. Met o.a. Lilia Vetti, Tino Rossi, Loleh Bellon, Catherine Fonteney en Jenny Hélia.

Bewerking van de roman [KL]Le roi de Camargue[KLE] van de geheel vergeten Jean Aicard van de Acad[KA1]emie Fran[KA10]caise. Van dit boek, geschreven door Jacques de Baroncelli in 1934, was al een film zonder geluid gemaakt evenals een andere, gelijknamige film. Degene die hier wordt besproken is van veel minder belang dan het genoemde oude boek, want het is maatwerk ten behoeve van de nietszeggende en stroperige Tino Rossi. Jean de Marguenat (1893-1956) was de allerbeste in het creëren van een bepaald soort Franse cinema die toen in de mode was. Een illustratie van de Bijbelse woorden 'Ge zijt stof en tot stof zult ge wederkeren...'

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pierre Mirat op televisie komt.

Reageer