Heinosuke Gosho

Regisseur

Heinosuke Gosho is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Osorezan no Onna

1967 | Drama, Horror

Japan 1967. Drama van Heinosuke Gosho. Met o.a. Jitsuko Yoshimura, Kin Sugai, Taiji Tonoyama en Eijirô Tono.

In Osorezan, een landelijk gebied in het noorden van Japan, wordt een meisje, dat zich genoodzaakt ziet de prostitutie te bedrijven, door de plaatselijke bijgelovige bevolking voor een heks uitgemaakt. Een waardevol volkloristisch drama, met psychologische en sentimentele trekjes. De hoge produktiewaarden doen denken aan de Italiaanse film IL DEMONIO.

Waga Ai

1959 |

Japan 1959. Heinosuke Gosho en Heinosuke Gosho. Met o.a. Ineko Arima, Yatsuko Tan-ami, Nobuko Otowa, Jacob Ben-Ami en Shin Saburi.

In terugblikken vertelt de film het liefdesverhaal van Saburi met de oudere man Arima, een oorlogscorrespondent. Een sentimenteel damesdrama, dat naar klasse streeft.

Banka

1957 | Drama

Japan 1957. Drama van Heinosuke Gosho. Met o.a. Yoshiko Kuga, Masayuki Mori en Mieko Takamine.

Reika Hyodo, een jonge, gehandicapte vrouw, woont met haar vader op het eiland Hokkaido. Ze wordt verliefd op een getrouwde architect en wanneer ze ontdekt dat zijn vrouw er een minnaar op nahoudt, begint ze een verhouding met hem. Een aardige film.

Entotsu no mieru basho

1953 | Komedie, Drama

Japan 1953. Komedie van Heinosuke Gosho. Met o.a. Ken Uehara, Kinuyo Tanaka, Hiroshi Akutagawa en Hideko Takamine.

We zijn getuige van de dagelijkse sleur uit het leven van een echtpaar in één van de armste wijken van Tokio. Zoals we gewend zijn van de regisseur, is deze film, die vagelijk is geïnspireerd door het neo-realisme, een poging om humor te vermengen met maatschappelijke tragedie. Ondanks overdreven dichterlijkheid en paternalisme een goede film.

Hanamuko no negoto

1935 | Drama

Japan 1935. Drama van Heinosuke Gosho. Met o.a. Chojiro Hayashi, Hiroko Kawasaki, Eiko Takamatsu, Ryotaro Mizushima en Tokuji Kobayashi.

De schijnbaar ideale relatie tussen Yasuo en zijn echtgenote Sachiko komt in het gedrang als Yasuo verneemt dat, zodra hij 's morgens naar zijn werk is vertrokken, zijn vrouw terug in bed kruipt en soms tot een stuk in de namiddag slaapt. Woedend en beschaamd vraagt hij haar om uitleg en zij verklaart snikkend dat hij 's nachts in zijn dromen liefdesverklaringen aan haar aflegt waardoor zij niet in slaap kan komen. Leuk bedacht, maar nogal mager als intrige voor een speelfilm. Ook bekend als THE GROOM TALKS IN HIS SLEEP.

Aibu

1933 | Drama

Japan 1933. Drama van Heinosuke Gosho. Met o.a. Jun Arai, Yoshiko Okada, Tadao Watanabe, Tokuji Kobayashi en Takeshi Sakamoto.

Weinig interessante, dramatische film waarin het conflict tussen een dokter en zijn oudste zoon centraal staat. De vader wil dat zijn zoon voor dokter studeert, terwijl de jongen veel liever schrijver wil worden. De visuele kwaliteiten overwinnen hier de banaliteit van het verhaal niet. Ook bekend als L'AMOUR.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Heinosuke Gosho op televisie komt.

Reageer