Christian Paureilhe

Regisseur

Christian Paureilhe is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

La couleur du temps

1979 | Drama

België/Frankrijk 1979. Drama van Christian Paureilhe. Met o.a. Pierre Mondy, Sylvie Coste, Francis Lemaire, Francins Blistin en Micheline Presle.

Een werkloos kaderlid verlaat Parijs. Hij gaat op avontuur uit in Frankrijk en op zoek naar zijn vroegere geliefdes en kameraden. Paureilhe, cineast uit experimentele hoek, stelt diepgaand teleur met zijn gekunstelde, weinig verrassende scenario, en zijn rondtrekkende, zeer oppervlakkige personage. Een soort van armoedige LE FEU FOLLET (Louis Malle, 1963). Het ergste is dat hij in 1978 met DÉMONS DE NUIT opnieuw in dezelfde fout verviel, met precies hetzelfde thema en net zo'n mislukking. Daarna verdween hij voorgoed van de schermen.

Demons de midi

1978 | Drama

Frankrijk/België/Spanje 1978. Drama van Christian Paureilhe. Met o.a. Pierre Mondy, Sylvie Coste, Micheline Presle, Robert Hossein en Francis Lemaire.

Interessant psychologisch drama met Mondy in een uitzonderlijk sterke rol als een werkloze veertiger die het op een dag gewoon allemaal beu is, een auto steelt en naar het zuiden trekt. Onderweg ontmoet hij verschillende andere zwervers, maar uiteindelijk blijft hij alleen. Om in leven te blijven pleegt hij een paar kleine overvallen, tot hij echter door de politie wordt neergeschoten. Ondanks een aantal storende onwaarschijnlijkheden in het scenario boeit de film door de sfeerrijke en relatief originele behandeling van het thema en de meer dan behoorlijke vertolkingen.

Allégorie

1975 | Experimenteel, Muziek

Frankrijk 1975. Experimenteel van Christian Paureilhe. Met o.a. Sylvain Coste, Jean-Luc Boutte en Marie-Ange Chaplain.

Een allegorische, gezongen film zonder dialogen of woorden over het menselijk leed. De film is opgebouwd uit een mozaïek van 3500 opnamen, die tegelijkertijd beeldend en muzikaal gemonteerd zijn. Het thema is vaag: de vlucht van drie jongeren die verstikt worden door een vernietigende en onderdrukkende samenleving. In feit is deze film één lang fascinerend en tegelijkertijd obsederend visueel gedicht, waarin tevens de muziek, die gecomponeerd is als een combinatie van klanken, een belangrijke rol speelt. Het avantgardistische karakter van deze aanpak staat buiten kijf.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christian Paureilhe op televisie komt.

Reageer