Tannishtha Chatterjee is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Lion

2016 | Drama

Australië 2016. Drama van Garth Davis. Met o.a. Dev Patel, Rooney Mara, Nicole Kidman, David Wenham en Tannishtha Chatterjee.

Typisch zo'n 'vreemder dan fictie'-film, naar het wonderbaarlijke, waargebeurde verhaal van de vijfjarige Saroo uit een Noord-Indiaas plattelandsdorpje, die verdwaalt. Per trein komt hij duizenden kilometers van huis terecht in miljoenenstad Calcutta, waar men zijn taal niet spreekt. Via een kindertehuis belandt hij vervolgens bij liefdevolle adoptieouders in Australië. Maar eenmaal volwassen kan Saroo (Slumdog Millionaire-ster Dev Patel) niet anders dan de zoektocht naar zijn oorspronkelijke familie hervatten. Degelijk doch weinig verrassend drama dat drijft op de emoties van Saroo.

Angry Indian Goddesses

2015 | Komedie, Drama

India/Duitsland 2015. Komedie van Pan Nalin. Met o.a. Sarah-Jane Dias, Tannishtha Chatterjee, Amrit Maghera en Sandhya Mridul.

Een handvol knappe vriendinnen komt in de Indiase kustplaats Goa bijeen voor een vrijgezellenfeest. De grotendeels geïmproviseerde scènes van Samsara-regisseur Pan Nalin zijn geknipt voor wie houdt van vrolijk lachende, dansende, over seks en andere ‘typische’ vrouwenissues pratende en huilende girlpower-schoonheden. Wat begint als feministische feelgoodfilm ontpopt zich tot stichtelijk nachtmerriedrama met een statement over de verkrachtingsepidemie die India in zijn greep houdt. Wie door de goede bedoelingen heen prikt ziet een zwaar aangezet, overgeromantiseerd drama dat aan diepgang en logica te wensen overlaat.

Parched

2015 | Drama

India/Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2015. Drama van Leena Yadav. Met o.a. Tannishtha Chatterjee, Radhika Apte, Surveen Chawla en Lehar Khan.

Parched ('smachtend') draait rond drie onderdrukte vrouwen in een tv-loos plattelandsdorp in India die smachten naar liefde. Een weduwe (Chatterjee) met een verwaande zoon die zijn gearrangeerde tienerbruid weigert, een populaire prostituee (Chawla) die te oud wordt voor haar beroep en een onvruchtbare jonge vrouw (Apte) die door haar man wordt mishandeld. Seks, flink wat misogynie en een scheut feminisme zijn de dragende thema's van dit romantische, soms opzwepende melodrama. Ant-Man en Titanic-cameraman Russell Carpenter leverde de bekoorlijke beelden voor deze vakkundig in elkaar getimmerde stichtelijke soap.

Bhopal: A Prayer for Rain

2014 | Drama

Verenigd Koninkrijk/India 2014. Drama van Ravi Kumar. Met o.a. Martin Sheen, Mischa Barton, Rajpa Yadav, Kal Penn en Tannishtha Chatterjee.

In 1984 vond in midden India een industrieel ongeluk van enorme proporties plaats bij het Amerikaanse Union Carbide: een groot gaslek met rampzalige gevolgen. In deze reconstructie komen de good guys en de slechteriken wat makkelijk tegenover elkaar te staan. Yadav is de werknemer die blij is dat hij een baan heeft, maar zich ook zorgen maakt over de werkveiligheid. En Sheen is uitstekend als de CEO die uiteindelijk vooral aan zijn winst denkt. De in India geboren regisseur Kumar schetst met oog voor detail de context van armoede waarin de catastrofe plaatsvond.

Siddharth

2013 | Drama

Canada/India 2013. Drama van Richie Mehta. Met o.a. Rajesh Tailang, Tannishtha Chatterjee, Anurag Arora en Shobha Sharma Jassi.

Enkele weken nadat vader Mahendra zijn zoon Siddharth voor werk heeft weggestuurd ver buiten Delhi, blijkt het jochie verdwenen. Een foto heeft de straatarme familie niet, en z'n precieze leeftijd weet de vader niet: twaalf, dertien? Zo begint een wankele zoektocht in een land met veel bureaucratische ondoorzichtigheid, waar in werkelijkheid veel kinderen vermist raken. Regisseur Mehta, geboren in Canada, heeft een liefdevol oog voor het land van zijn ouders, en vertelt een soms wat dik aangezet, maar evengoed ontroerend verhaal over de onmacht van de onderklasse in India.

Monsoon Shootout

2013 | Misdaad, Thriller

India/Verenigd Koninkrijk 2013. Misdaad van Amit Kumar. Met o.a. Vijay Varma, Nawazuddin Siddiqui, Neeraj Kabi en Tannishtha Chatterjee.

Op zijn eerste dag bij een elite-afdeling van het politiekorps van Mumbai ziet Adi (Varma) hoe zijn chef terloops twee verdachten doodschiet en daarna doodleuk tegen zijn superieuren liegt over de toedracht. Die avond volgt Adi in de stromende regen in een steeg iemand die een gevaarlijke moordenaar zou kunnen zijn. Wat te doen? In zijn speelfilmdebuut toont regisseur Kumar drie verschillende versies van het verhaal, met als resultaat deze intrigerende misdaadthriller.

Brick Lane

2007 | Drama

Verenigd Koninkrijk/India 2007. Drama van Sarah Gavron. Met o.a. Tannishtha Chatterjee, Satish Kaushik, Christopher Simpson en Lalita Ahmed.

Nazneen komt vanuit Bangladesh naar Londen voor een huwelijk dat haar vader heeft gearrangeerd. Haar leven met twee kinderen en haar in zijn ambities gefrustreerde man krijgt een nieuwe wending door de gebeurtenissen van '9/11'. Niet in de laatste plaats doordat ze tegen die tijd een minnaar heeft die radicaliseert. De in 2003 verschenen roman van Monica Ali krijgt van debuterend regisseuse Sarah Gavron een noodzakelijk stevig ingedikte bewerking die neigt naar mooifilmerij en oppervlakkigheid maar mede dankzij de acteurs innemende momenten heeft.

Shadows of Time

2004 | Romantisch drama

Duitsland 2004. Romantisch drama van Florian Gallenberger. Met o.a. Prashant Narayanan, Tannishtha Chatterjee, Irfan Khan, Tumpa Das en Sikandar Agarwal.

Begin jaren veertig werkt het jongetje Ravi als slaaf in een tapijtfabriek in Calcutta. Dan wordt het meisje Masha door haar vader verkocht aan de eigenaar van de fabriek, die haar wil doorverkopen aan iemand met kwestieuze bedoelingen. Ravi helpt Masha ontsnappen, met de belofte dat ze elkaar bij volle maan zullen zoeken in de tempel van Shiva in Calcutta. Mooi melodrama, op het sentimentele af, maar door goed spel en de exotische setting behoorlijk meeslepend. Regisseur Gallenberger kreeg in 2001 een Oscar voor zijn korte film Quiero ser.