Tom Wentzel

Acteur

Tom Wentzel is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Palava Enkeli

1984 | Drama

Finland 1984. Drama van Lauri Torhonen. Met o.a. Riitta Viiperi, Tom Wentzel, Elina Hurme, Eeva Eloranta en Juuso Hirvikangas.

Deze persoonlijke, kritische film gaat over inrichtingen voor geestelijk gestoorden. Een verpleegster met vernieuwende ideeën gaat in een krankzinnigeninrichting werken. Het werk gaat haar goed af, maar uiteindelijk gaat ze zich identificeren met de patiënten, van wier toestand en fantasieën de andere verpleegsters zich gemakkelijk afmaken. Viiperi, een prachtig voormalig fotomodel, speelt uitstekend en geeft de film een verbluffende uitwerking. Een van de beste films sedert jaren uit Finland.

Pedon Merkki

1981 | Oorlogsfilm

Finland 1981. Oorlogsfilm van Jaakko Pakkasvirta. Met o.a. Esko Salminen, Irina Milan, Tom Wentzel, Hannu Lauri en Vesa-Matti Loiri.

Deze film gaat over het lot van Finland tijdens de oorlog met de USSR tussen 1939 en 1944. Het verhaal gaat over mensen temidden van de puinhopen van de oorlog, over pijn en liefde, onveiligheid en onwetendheid. Ook bekend als SIGN OF THE BEAST.

Tullipavaa avioliitto

1980 | Erotiek

Hongarije/Finland 1980. Erotiek van Jànos Zsombolyai. Met o.a. Mari Kiss, Tom Wentzel, Cecilia Es, Margittai en Juha Hyppönen.

Een Hongaars meisje, wier vriend als politieke banneling in Zweden woont, laat zich door vriendinnen overhalen tot een huwelijk met een Finse zakenman, als tactische handeling om dichterbij haar geliefde te komen. In de weken voor het huwelijk in Helsinki krijgt de aanstaande echtgenoot steeds meer bedenkingen en begint zij echt verliefd op hem te worden. De bruiloft gaat toch door, maar de man laat zijn bruid vlak daarop alleen om zich met zijn vrienden te bezatten. Deze lichtvoetige, maar niet rooskleurig opgeklopte komedie is de ideale stof voor een co-produktie, waarbij de Hongaarse regisseur frisse aandacht heeft voor Finse locaties - met opmerkelijk soepel camerawerk - en contrasterende temperamenten en speelstijlen. Nogal wat onverhulde kritiek op het toenmalige Oostblok.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tom Wentzel op televisie komt.

Reageer