David Sherman

Acteur, Scenarist

David Sherman is acteur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Lee Miller ou la traversée du miroir

1995 | Documentaire, Biografie

Frankrijk/België 1995. Documentaire van Sylvain Roumette. Met o.a. David Sherman, Anthony Penrose en Patsy I. Murray.

Lee Miller (Elisabeth Miller, 1907-77) was een vrijgevochten wereldburger die zich overal thuis voelde. In de jaren 1930 inspireerde haar gezicht de modefotografen. Cocteau liet zich door haar leiden bij het maken van LE SANG D`UN POETE (1930). Ze was actrice, schrijfster, oorlogscorrespondente, fotografe en feministe. Ze was een van de eerste vrouwen die zich openlijk naakt lieten fotograferen. Tot haar intieme vriendenkring behoorden mensen als Cocteau, Man Ray, Max Ernst en Pablo Picasso. Nadat ze een reeks opmerkelijke foto's had gemaakt van de uitroeiingskampen in Duitsland eind jaren 1940, trok ze zich terug om te trouwen met de Britse Roland Penrose. Deze meermaals bekroonde documentaire geeft een uitstekend beeld van deze niet alledaagse vrouw. Gidsen doorheen haar leven zijn haar zoon Anthony Penrose en haar vriend David Sherman. Er wordt gretig gebruik gemaakt van haar foto's, actualiteitsopnamen en fragmenten uit films als LE SANG D'UN POETE en de Man Ray-films AUTO-PORTRAIT, LE RETOUR A LA RAISON, L'ETOILE DE MER en LA GAROUPE. Fragmenten uit haar werk worden gelezen door Susan Moncur. Roumette schreef het scenario en Michèle Loncol stond in voor de montage. Nieuw fotomateriaal is van Philippe Ros.

Kids of the Round Table

1995 | Familiefilm, Fantasy, Drama, Avonturenfilm

Canada/Verenigde Staten 1995. Familiefilm van Robert Tinnell. Met o.a. Johnny Morina, Malcom McDowell, Michael Ironside, Maggie Castle en Christopher Olscamp.

Vrije variatie op het klassieke verhaal over het zwaard [KL]Excalibur[KLE], uit de reeks over Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel. De elf-jarige Alex (Morina) vindt in het bos het vermaarde slagwapen, dat in een rots prijkt. Als hij het aanraakt, ziet hij Merlijn de Tovenaar (McDowell), die hem zegt dat hij nu over magische krachten beschikt. Hij maakt er misbruik van en de magische krachten verdwijnen. Gelukkig kan hij bij een gijzeling bewijzen dat hij toch over moed beschikt en zijn hart op de juiste plaats heeft. Alex heeft er dan weer iets bijgeleerd dat hem nog zal heugen. Datzelfde mag gehoopt worden van de jonge kijkersschare, die dit eenvoudige, voorspelbare avontuur best boeiend vindt. Scenario van David Sherman naar het verhaal van Robert Tinnell. Camerawerk van Roxanne di Santo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Sherman op televisie komt.

Reageer