Christophe Delachaux

Acteur

Christophe Delachaux is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Dis-moi que je rêve

1998 | Drama, Komedie, Familiefilm

Frankrijk 1998. Drama van Claude Mouriéras. Met o.a. Vincent Dénériaz, Frédéric Pierrot, Murielle Mayette, Cédric Vieira en Stéphane Frey.

Boerenfamilie Ducret woont in een afgelegen communistisch bolwerk in de Alpen. Vader wilde kosmonaut worden 'om aan de revolutie bij te dragen' maar kwam op de boerderij terecht. 'Ruimte is hier wel maar revolutie niet echt,' grijnst hij tegen de camera van een psychiater die het gezin observeert. De revolutie zal echter binnen het gezin plaatsvinden met de zwakzinnige Julien - die dagelijks zijn hart uitstort bij koe Juliene - als katalysator. Hij leerde zoenen van zijn zus maar botviert zijn ontluikende seksualiteit op de vriendin van zijn broer. Een gedwongen opname lijkt daarom nabij maar oma laat het zover niet komen. Tijdens de zoveelste gezinssessie met de psychiater onthult zij een groot familiegeheim wat Julien aanzet tot een broederlijke heldendaad. Regisseur Claude Mouriéras (Tout va bien, on s'en va) grossiert in doorwrochte familiedrama's. 'Na een bepaalde leeftijd ontdek je een vast thema in je eigen leven,' vertelde hij in 2000 op het Rotterdamse filmfestival. 'Mijn films zijn daar een uiting van. Van de noodzaak om je te bevrijden van de ballast die je onherroepelijk meekrijgt van je familie.'

Rei Dom ou la légende des kreuls

1991 | Familiefilm, Fantasy

Frankrijk 1991. Familiefilm van Jean-Claude Gallota. Met o.a. Pascal Gravot, Christophe Delachaux, Eric Alfieri, Muriel Boulay en Mathilde Altaraz.

De Kreuls bestaan niet, het gaat om een mythisch volk. Vandaar de voornamelijk onwezenlijke kleuren in deze debuutfilm, waarvan maker en acteurs vooral uit Grenoble afkomstig zijn. De god van de Kreuls heet Rei Dom, en zij uiten hun aanbidding vooral met bewegingen en gebaren. Beperkte financiële middelen met als gevolg een wisselvallige kwaliteit. Deze produktie, waarbij over het geheel genomen voor een gedurfde aanpak is gekozen, boeit door de menselijke warmte en de vrome toewijding van de jonge acteurs. De bijzondere muziek blijft bij.

Montalvo et l'enfant

1990 | Drama, Muziek

Frankrijk 1990. Drama van Claude Mouriéras. Met o.a. Mathilde Altaraz, Christophe Delachaux, Robert Seyfried, Jean-Claude Gallotta en Michel Ducret.

De kijk van een kind, dat de wereld om hem heen, met vooral volwassenen, onderzoekt. Hij registreert hun gewoonten, hun genegenheid, hun angst en hun agressie. Het verhaal komt langzaam op gang, verkrijgt gaandeweg meer tempo en tenslotte laaien de hartstochten hoog op. Geen afgerond geheel, vanwege een wat weifelachtige aanpak van de montage en een te duidelijk merkbare invloed van Luis Buñuel, wat het dromerige aspect aangaat. Desalniettemin getuigt deze debuutfilm van grote kwaliteiten in de beschrijving van de karakters en de gedragingen. Prima spel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christophe Delachaux op televisie komt.

Reageer