Eric Dionysius

Regisseur, Producer

Eric Dionysius is regisseur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

L'exil du Roi Béhanzin

1994 | Drama, Historische film

Frankrijk 1994. Drama van Guy Deslauriers. Met o.a. Delroy Lindo, France Zobda, Robert Liensol, Jacques Mathou en Jean-Yves Gautier.

In 1894 wordt Behanzin (Lindo), koning van het Afrikaanse Dahomey, door de Franse kolonisten verslagen. De Franse regering besluit om hem, ten einde zijn macht te breken, te verbannen naar het eiland Martinique, waar hij eenzaam zal opgesloten worden. De enigen waarmee hij contact mag hebben zijn de enkele leden van zijn hofhouding die verkozen hem te vergezellen. Regina (Zobda), een plaatselijke schone, trekt zich het lot aan van de koning zonder land. Een droog, redelijk getrouw verslag van een van de grote misdaden van de Franse koloniale regering. Béhanzin zou tot aan zijn dood in 1906 in ballingschap en onder bewaking blijven leven. Eerst in 1928 werd zijn as overgebracht naar zijn geboorteland, waar hij nog steeds vereerd wordt als een van de belangrijkste vrijheidsstrijders. Er wordt geen verontschuldiging gezocht, maar de feiten worden weergegeven zoals ze zich hebben afgespeeld. Scenarist Patrick Chamoiseau baseerde zich op artikels en dossiers die destijds opgesteld werden. Cameramen Jacques Boumendil en Henri Habans maken dankbaar gebruik van de kleurrijke locaties.

Let There Be Rock

1980 | Muziek

Frankrijk 1980. Muziek van Eric Dionysius en Eric Mistler. Met o.a. Angus Young, Bon Scott, Malcolm Young, Cliff Williams en Phil Rudd.

Een conventionele registratie van een optreden van de Australische hardrock-groep AC/DC in het Pavillon de Paris. Tussendoor brave interviews met de groepsleden en een aantal toeschouwers. Uitsluitend voor de fans. Ook bekend als AC/DC -The Movie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eric Dionysius op televisie komt.

Reageer