Rik Andries

Acteur

Rik Andries is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Tim

1975 | Familiefilm, Fantasy

België 1975. Familiefilm van Jef Ceulemans. Met o.a. Bob de Moor, Dirk De Batist, Rik Andries, Manu Verreth en André Roels.

Een vervolgserie van dertien afleveringen (van 25 minuten) over de jonge Tim, die dol is op toveren. Hij moet echter eerst vechten tegen kwajongens en beleeft verschillende avonturen, voordat hij kan overgaan tot deze verheven kunst. Een aardige vertelling in een min of meer bevredigend tempo, met in de hoofdrol De Moor, ook bekend als schrijver van talloze strips voor jongeren. Geschikt voor de jeugd.

De kat

1973 | Familiefilm, Avonturenfilm

België 1973. Familiefilm van Bert Struys en Gerda. Met o.a. Rik Andries, Domien De Cruyter, Denise De Weert, Jeanine Schevernels en Diane Selhem.

Een feuilleton van dertien avonturen voor de jeugd, waarin 'De Kat' het als natuurbeschermer opneemt tegen de professionele vervuiler 'Dries van de Afvalfabriek'. Een film met uiteraard ecologische bedoelingen, maar nauwelijkse enige verbeeldingskracht. De acteurs houden hun publiek voor een stelletje zwakzinnigen.

Midas

1967 | Familiefilm, Avonturenfilm

Frankrijk 1967. Familiefilm van Bert Struys. Met o.a. Rik Andries, Elvire Deprez, Jef Cassiers en Kris Smet.

De titel verwijst naar een Griekse legende. Een talentvol uitvinder ontdekt een betere manier om goud te fabriceren, waarmee hij zich uiteraard in talrijke avonturen stort. Zoiets als Kuifje, opgesplitst in afleveringen van elk een half uur, voor het merendeel zo'n beetje uit de losse pols geregisseerd, maar genoeg ontspanning biedend voor een jeugdig publiek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rik Andries op televisie komt.

Reageer