Michelle Johnston

Acteur

Michelle Johnston is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Gleason

2002 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 2002. Biografie van Howard Deutch. Met o.a. Brad Garrett, Saul Rubinek, Gretchen Egolf, Kristen Dalton en Michael Chieffo.

Deze film is goed nieuws voor de fans van de immens populaire sitcom [KL]The Honeymooners[KLE] die voor het eerst werd uitgezonden in 1955. De medehoofdrol van Ralph Kramden werd ingevuld door Jackie Gleason (hier perfect geportretteerd door Garrett). Dan kijkt de film terug naar zijn jeugd in 1924 (uitstekend gespeeld door Brockman) en maken wij kennis met zijn kijvende en drinkende ouders, moeder Mae (Hixson) en vader Herd (Langedijk), die hem overigens liet kennismaken met het vari[KA1]et[KA1]etheater. We volgen dan Gleasons carri[KA2]ere, die dankzij de inspanningen van zijn manager George `Bullets` Durgom (Rubinek) vorm kreeg en een succes werd. We zien hoe Jackie verliefd wordt op balletdanseresje Genevieve Halford (Egolf, zeer mooi gespeeld in weerwil van de ondankbare rol). De ware bonus van de film is de herbelevenis van de tv-show, inclusief zijn grappige one-liners. In het scenario van Rick Podell en Michael Preminger zijn melodrama en clichés niet geschuwd, maar dat werkt bij deze film alleen maar positief. Wells speelt de onaangename filmbons Jack Warner met wie Durgom een belangrijke deal afsluit. Lawrence is Bill Paley, het hoofd drama van CBS, die de sitcom besluit uit te zenden. Het camerawerk is van Neil Roach.

Showgirls

1995 | Musical, Drama, Erotiek

Verenigde Staten/Frankrijk 1995. Musical van Paul Verhoeven. Met o.a. Elizabeth Berkley, Kyle MacLachlan, Gina Gershon, Gina Ravera en Robert Davi.

In de beste slechte film van de jaren negentig draait het allemaal om de tergend domme blondine Nomi en haar moeizame weg naar roem als topless showgirl in de Stardust te Las Vegas. Een weg die is bezaaid met ranzige mannetjes, hitsige lesbo's en rijst met groenten. Maar liefst 40 miljoen dollar werd geïnvesteerd in wat uiteindelijk niet veel meer blijkt dan de banale onaniefantasie van schrijver Eszterhas met wie Verhoeven ook Basic Instinct maakte. In de VS was een hoop te doen over de hoeveelheid bloot maar wie erotiek verwacht, komt bedrogen uit. Het enige prikkelende is het tenenkrommende acteren van de plastisch gemanipuleerde Berkley die als een manische marionet over het scherm stuitert.

California Casanova

1989 | Romantiek, Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1989. Romantiek van Nathaniel Christian. Met o.a. Audrey Landers, Tyrone Power jr, Jerry Orbach, Bryan Genesse en Ted Davis.

Landers slooft als zingende en dansende kelnerin in een club in Los Angeles. Power werkt daar ook en hij leert de fijne kneepjes van een goed minnaar. Een flutterig muzikaal melodrama dat nergens op slaat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michelle Johnston op televisie komt.

Reageer