John Black

Regisseur, Scenarist, Componist

John Black is regisseur, scenarist en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Crypt of Dark Secrets

1978 | Horror

Verenigde Staten 1978. Horror van Jack Weis. Met o.a. Ronald Tanet, Maureen Ridley, Herb Jahncke, Wayne Mack en Butch Benit.

VV.

Robin Hood Junior

1975 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1975. Familiefilm van Matt McCarthy en John Black. Met o.a. Keith Chegwin, Mandy Tulloch, Keith Jayne, Nicholas Dunn en Dean Lawrence.

Jeugdvariant op klassieke Robin Hood-thema: nobele maar afwezige kruisridders, boze halfbroers, belegeringen, kloppartijen en achtervolgingen. Zeer aantrekkelijk locatiewerk (in Kent), fraaie fotografie (van Tony Imi), snelle actie en geanimeerd acteerwerk alom.

The Zoo Robbery

1973 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1973. Familiefilm van Matt McCarthy en John Black. Met o.a. Paul Gyngell, Denise Gyngell, Karen Lucas, Luke Batchelor en Walter McKone.

Zes kinderen die graag voor diefje-met-verlos spelen raken op een oude kanaalschuit betrokken bij een echt overval-avontuur met als blikvanger een grote attraktie van de Londense dierentuin, een yeti. Leuk en levendig.

Gunfight in Abilene

1967 | Western

Verenigde Staten 1967. Western van William Hale. Met o.a. Bobby Darin, Emily Banks, Leslie Nielsen, Donnelly Rhodes en Don Galloway.

Herverfilming van SHOWDOWN AT ABILENE, nu met Darin als de man die in de Burgeroorlog per ongeluk zijn beste vriend heeft neergeschoten. Dat was de broer van Nielsen, die het niet wist. Terug in zijn eigen stad merkt hij dat die beheerd wordt door de veebaron Nielsen, die hem echter weer tot sheriff maakt. Darin wil aanvankelijk niets meer weten van wapens, maar als de spanningen te hoog oplaaien heeft hij geen andere keus. Darin schreef ook de muziek en zingt de titelsong. Benne Giler en John Black schreven het scenario naar de roman Gun Shy van Clarence Upton Young.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Black op televisie komt.

Reageer