Raffaello Matarazzo is regisseur.
Er zijn 25 films gevonden.

Amore mio

1964 | Romantiek, Drama

Italië 1964. Romantiek van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Eleonora Brown, Didi Perego, Antonella Lualdi en Paul Guers.

Een getrouwde jonge zakenman op zakenreis voorkomt dat een jonge vrouw zelfmoord pleegt en neemt haar in dienst als zijn secretaresse. Zij wordt echter langzamerhand verliefd op hem, hetgeen alles erg ingewikkeld maakt. Goed sentimenteel drama waarin uitstekend gespeeld wordt.

Adultero lui, adultera lei

1963 | Komedie

Italië 1963. Komedie van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Marilù Iolo, Peppino De Filippo en Gino Bramieri.

Zoals de titel al zegt gaat de film over ontrouw. Een vrouw wordt door haar flirtende echtgenoot bedrogen en wreekt zich door zich met opzet met een minnaar te laten betrappen. Zoals het gezegde: de vos verliest wel zijn haar, maar niet zijn streken. Middelmatige, onopwindende film.

L'ultima violenza

1957 | Drama

Italië 1957. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Yvonne Sanson, Lorella De Luca, Riccardo Garrone en Dario De Michelis.

Pure tragiek, speciaal voor mensen die graag tranen met tuiten huilen en zich met hun hele ziel willen laten meeslepen. Rijke ingenieur heeft een zoon en een dochter. De zoon is een gewetenloze rotzak, die zijn vader het vuur zo na aan de schenen legt dat hij het beheer krijgt over het familiekapitaal. De dochter vrijt met een plattelandsdokter, maar haar broer bemoeilijkt hun relatie. Geheimzinnigheid, jaloezie en chantage te over, tot de broer, verteerd door schuldgevoel, toegeeft dat hij de veroorzaker is van al het verdriet.

La risaia

1956 | Drama

Italië 1956. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Elsa Martinelli, Folco Lulli, Rik Battaglia en Michel Auclair.

Pietro (Lulli) herkent zijn dochter Elena (Martinelli) tussen de rijstwieders in zijn rijstveld. Ze werd geboren uit een relatie met een vrouw, die hij ooit verleidde en vervolgens in de steek liet. Hij durft niet tegen Elena te zeggen dat hij haar vader is, en zijn aandacht voor haar wordt verkeerd uitgelegd. Ze is verliefd op Gianni (Battaglia). Mario (Auclair), Pietro's neef, is buitenzinnig jaloers. Pietro weet een manier om haar te helpen en zijn fout goed te maken. Na zich voor haar te hebben opgeofferd, onthult hij de waarheid. Onevenwichtig spel met Lulli in een overtuigende rol. Martinelli ziet er leuk uit maar is niet geloofwaardig.

L' Intrusa

1955 | Drama

Italië 1955. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Amedeo Nazzari, Lea Padovani, Andrea Checchi, Rina Morelli en Cesco Baseggio.

Een zwangere onderwijzeres wordt door haar verloofde afgetuigd en krijgt een miskraam. Na haar zelfmoordpoging vraagt de behandelende arts haar ten huwelijk, hoewel ze geen kinderen meer kan krijgen. Na jaren moet de arts de bevalling doen van de echtgenote van de ex-verloofde, waardoor de heldin in een nieuwe crisis raakt. Dit sentimentele melodrama van specialisten in het genre klopt de emoties zo hoog op dat het komisch gaat werken, hoewel het publiek in de jaren vijftig er zeer door geroerd raakte.

L' Angelo bianco

1955 | Drama

Italië 1955. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Amedeo Nazzari, Yvonne Sanson en Philippe Hersche.

De graaf uit IL FIGLIO DI NESSUNO ontmoet een jonge vrouw die sprekend lijkt op zijn vroegere geliefde, die in het klooster is gegaan. Het meisje belandt in de gevangenis en sterft daar na de geboorte van haar kind. De non slaagt erin de baby te redden en aan de vader te geven. Dit vervolg op de succesvolle smartlap doet de beproefde elementen nog eens over, zonder zich om de geloofwaardigheid te bekommeren. Het resultaat is vooral verbazend en kan bij de sceptische toeschouwer op de lachlust werken.

Guai ai vinti

1955 | Drama

Italië 1955. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Pierre Cressoy en Anna-Maria Ferrero.

Tijdens WO I worden de vrouw en de verloofde van twee Italiaanse soldaten verkracht door twee Oostenrijkse soldaten op terugtocht. Ze raken beiden zwanger, en een van de twee wil het kind, tegen de publieke opinie in, tóch krijgen. Het goede verhaal en de mooie rollen maken de film de moeite waard.

Torna

1954 | Drama

Italië 1954. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Amedeo Nazzari, Yvonne Sanson, Franco Fabrizi en Enrica Dyrell.

Een versmade minnaar intrigeert om het huwelijk van zijn vroegere vriendin kapot te maken en zaait twijfel over het vaderschap van hun kind. Uiteindelijk krijgt hij berouw en weet het echtpaar weer te verzoenen. Deze simpele smartlap, volgens de eertijds beproefde succesformule, laat zich nauwelijks nog serieus nemen, maar wordt met toegewijde pathetiek geacteerd.

La Schiava del peccato

1954 |

Italië 1954. Raffaello Matarazzo. Met o.a. Silvana Pampanini, Marcello Mastroianni, Franco Fabrizi, Camillo Pilotto en Paul Muller.

Een prostiuée geeft haar werk op om een weesje te kunnen adopteren en ontmoet dan haar vroegere minnaar, die denkt dat het zijn kind is. Door haar verleden moet ze toch van het kind afstand doen en ziet haar pas weer terug als volwassen vrouw. Deze zoveelste film van de specialist van de Italiaanse smartlap over 'verboden moederliefde' wordt zeer gehandicapt door het optreden van Pampanini, die het pathos van haar rol geen enkele overtuigingskracht kan geven.

La Navire delle donne maledette

1954 | Drama, Avonturenfilm

Italië 1954. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Kerima, Ettore Manni, Mai Britt, Tanja Webe en Elvy Lissiak.

Een meisje verdrinkt haar baby die haar aanstaande rijke huwelijk zou kunnen doorkruisen. Ze schuift de schuld op een nichtje, dat wordt veroordeeld en gedeporteerd. Ze wordt verscheept met een aantal echte misdadigsters, maar wordt uiteindelijk gered door een jonge advocaat, die verliefd op haar is geworden. Een bizar melodrama dat vooral aandacht schenkt aan de broeierige en explosieve scènes aan boord van het vrouwenschip. De veronderstelde gewaagdheid is inmiddels door vele andere films achterhaald, maar de hitsige sfeer blijft werkzaam.

Chi è senza peccato

1954 | Drama

Italië 1954. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Amedeo Nazzari, Yvonne Sanson, Françoise Rosay en Erica Dyrell.

Een vrouw, in afwachting van het vertrek naar haar geëmigreerde verloofde komt in moeilijkheden, omdat ze de zorg voor het kind van haar ongehuwde zuster op zich neemt. Het kind wordt vervolgens door haar geliefde voor haar eigen kind aangezien. Weinig gevarieerd melodrama dat al te voorspelbaar verloopt, van een in het genre gespecialiseerd succes-team.

Vortice

1953 | Drama, Romantiek

Italië 1953. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Silvana Pampanini, Massimo Girotti en Gianni Santuccio.

Een bitterzoet, sentimenteel drama over een jonge vrouw die Elena heet, geloofwaardig gespeeld door de lieftallige Pampanini. Elena wordt gedwongen haar verloofde, een dokter, te verlaten en te trouwen met een man waar ze niet van houdt om haar ouders van de financiële ondergang te redden. Niettemin schenkt ze het leven aan een kind, maar het huwelijk loopt spaak. Op een dag krijgt haar man een ernstig ongeluk tijdens een buitenechtelijke verhouding en is het haar ex-verloofde, die nog steeds van haar houdt, die haar man behandelt en geneest. Mooi spel en goede regie.

Il tenente Giorgio

1952 | Drama, Romantiek

Italië 1952. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Massimo Girotti en Milly Vitale.

Calabrië anno 1866. Luitenant Giorgio voert een compagnie infanteristen aan en krijgt opdracht de struikrovers op La Sila te bevechten. Hij wordt ondergebracht in het kasteel van de graaf van Monserrato en brengt de nacht door met een mooie vrouw die haar identiteit niet wil prijsgeven. Vele jaren later keert hij terug om het geheim te ontdekken dat hem al die tijd heeft gekweld. Knappe acteerprestaties en een puike regie.

Il Figlio di nessuno

1951 | Drama

Italië 1951. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Amedeo Nazzari, Yvonne Sanson, Françoise Rosay en Folco Lulli.

Een graaf heeft een bastaardzoon bij een vrouw die na de ontvoering van het kind in het klooster gaat. Na jaren ontmoet zij de vroegere geliefde weer en ontdekt dat hun kind onwetend op het landgoed van de vader werkt. Als hij een fataal ongeval krijgt, wordt zijn afkomst onthuld en treffen de ouders elkaar aan zijn sterfbed. Deze destijds zeer succesvolle en bijna klassieke smartlap van Italiaanse specialisten werkt nu mogelijk op de lachspieren, maar heeft in zijn optelsom van dramatische toevalligheden toch de merkwaardige overtuigingskracht van een consequente genre-film.

I figli di nessuno

1951 | Drama, Romantiek

Italië 1951. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Yvonne Sanson, Amedeo Nazzari en Françoise Rosay.

De buitengewone cast levert goede acteerprestaties in dit tragische drama. Het verhaal gaat over een grote en diepe liefde die zeer ongelukkig wordt en ogenschijnlijk tot mislukken gedoemd is door de opdringerige houding van een vreselijk egoïstische moeder.

Tormento

1950 | Drama, Romantiek

Italië 1950. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Amedeo Nazzari, Yvonne Sanson en Mario Ferrari.

Een meisje ontvlucht haar wrede stiefmoeder samen met haar geliefde, die onschuldig in de gevangenis belandt. Met haar kind wacht ze in armoede af tot hij gerehabiliteerd wordt vrijgelaten. Een simpele smartlap van een in het genre gespecialiseerde regisseur en een sterduo, die romantiek en dramatiek meer dan het volle pond geven. Daardoor krijgt de film toch een merkwaardige overtuigingskracht.

Paolo e Francesca

1949 | Romantiek, Drama, Avonturenfilm

Italië 1949. Romantiek van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Odile Versois, Armando Francioli, Andrea Checchi en Aldo Silvani.

Een prachtige film, goed gespeeld onder de sterke regie van Matarozzo. Het verhaal is bekend: Francesca (Versois) is een novice in een klooster in een vestingstadje dat al drie maanden belegerd wordt door Gianciotto Malatesta, Heer van Rimini, die zijn macht in de provincie Romagna wil consolideren. Paola (Francioli), de broer van Gianciotto, wil de situatie in de stad verkennen. Hij weet binnen de muren te komen, maar hij wordt algauw ontdekt. Gewond vlucht hij het klooster binnen, waar hij verpleegd wordt door Francesca (Versois). Het duurt niet lang of ze worden verliefd op elkaar. Hun relatie veroorzaakt nogal wat problemen en controverses.

Catene

1949 | Drama

Italië 1949. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Amedeo Nazzari, Yvonne Sanson, Aldo Nicodermi, Teresa Franchini en Roberto Murolo.

Echtgenote en moeder heeft relatie met andere man vóór haar huwelijk verzwegen, die haar daarmee wil chanteren. Echtgenoot komt achter afspraak en vermoordt veronderstelde rivaal. Tijdens proces liegt vrouw overspel om vrijspraak voor man te krijgen. Hoogst sentimenteel melodrama had zoveel succes dat nog hele reeks verwante films van regisseur met zelfde ster-duo zouden volgen. Smartlap werkt nu meer op lachspieren dan traanklieren.

Il birichino di papà

1942 | Komedie

Italië 1942. Komedie van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Chiaretta Gelli, Dina Galli, Armando Falconi, Carlo Campanini en Amelia Chellini.

Intriges, verrassingen en vrolijke momenten onder welopgevoede mensen in een aristocratische sfeer. Nicoletta (Gelli) is een levendig meisje, rusteloos en verwend, maar zeker niet bedorven. In de schoolbanken voelt ze zich opgesloten en aan banden gelegd en het duurt dan ook niet lang of ze zet met haar streken de boel op stelten, wat haar op heel wat straf komt te staan.

Ciorno di nozze

1942 | Komedie

Italië 1942. Komedie van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Armando Falconi, Antonio Gandusio en Roberto Villa.

Een eenvoudige en hoogst amusante situatiekomedie over de vermakelijke pogingen van een bescheiden familie, die hun armoede trachten te verbergen voor de rijke verloofde van hun dochter. Een van Matarazzo's beste films.

L'albergo degli assenti

1939 | Drama, Misdaad

Italië 1939. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Paola Barbara, Camillo Pilotto en Carla Candiani.

Het dienstmeisje van een rijke Amerikaanse vrouw wordt per ongeluk ontvoerd, omdat haar kidnappers haar voor de Amerikaanse aanzien. De gouvernante en de verloofde van de rijke Amerikaanse proberen haar op te sporen, en ontdekken een organisatie die ongewenste familieleden ontvoert en ze in een mysterieus hotel gevangen zet. Het jonge paar haalt de aanvankelijk nog wat aarzelende politie over tot het doen van een inval om de organisatie te ontmantelen. Vaardige regie van Matarazzo.

Sono stato io

1938 | Komedie

Italië 1938. Komedie van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Titina De Filippo, Eduardo De Filippo en Peppino De Filippo.

Een grapjesfilm voor de familie De Filippo. Een jong meisje, door het ongeluk achtervolgd, wordt opgenomen in het huis van haar familie. In haar naïviteit wordt ze medeplichtige van haar libertijnse neef. Sommige scènes zijn heel humoristisch en origineel, maar het geheel doet toch een beetje ouderwets aan.

L'anonima Roylott

1936 | Mysterie, Misdaad

Italië 1936. Mysterie van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Giulio Donadio, Isa Pola, Romano Calò en Camillo Pilotto.

Gesitueerd in Amerika, waar de chemische firma Roylott Company winst weet te behalen uit de patenten van jonge, onervaren wetenschappers, ondanks de belofte de meeropbrengst van deze ontdekkingen te delen. Maar het bedrijf houdt zich niet aan deze belofte en op een dag worden de eigenaren, twee broers, dood gevonden. De advokaat van de twee oneerlijke slachtoffers wordt onterecht beschuldigd van de moord, en zal misschien de doodstraf krijgen. Spanning en vaart zijn behoorlijk en goed uitgewerkt in dit prima mysterie met een moreel tintje.

Joe il rosso

1936 | Misdaad

Italië 1936. Misdaad van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Armando Falconi, Ada Dondini, Barbara Monis en Maria Denis.

Een kostbaar schilderij verdwijnt uit een luxe villa en oom Joe (Falconi), bijgenaamd `il rosso` (de rooie), komt uit de VS over om de zaak te onderzoeken. Hij doet zichzelf voor als detective maar is in feite een gangster. Ondanks de twijfels slaan de familieleden met open mond gade, hoe Joe op briljante wijze deze complexe zaak oplost. Het laatste deel van de film vormt een parodie op vele politiefilms uit die tijd, en is een coup de théâtre van achtervolgingsscènes en ontsnappingen. Zeer amusant.

Treno popolare

1933 | Komedie

Italië 1933. Komedie van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Marcello Spada, Maria Denis en Lina Gennari.

Luchtig vermaak, echt leuk om naar te kijken, zonder veel verhaal. Tijdens een reisje langs een rivier doen zich een reeks voorvallen voor, die goed aflopen. Een tikje subtiliteit en een beetje sentimenteel, geheel op locatie en aan boord van een echte trein gefilmd.