Stephen Kandel

Scenarist

Stephen Kandel is scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

Broken Promise

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Don Taylor. Met o.a. Chris Sarandon, Melissa Michaelsen, George Coe, McKee Anderson en David Haskell.

Een jonge officier van justitie probeert alles wat in zijn macht ligt om vijf in de steek gelaten kinderen als gezin bijeen te houden. Scenario van Stephen Kandel was gebaseerd op het boek van Kent Hayes en Alex Lazzarino, waarin de benarde toestand van verwaarloosde kinderen binnen het opvoedingssysteem tot een verhaal werd verwerkt.

Star Trek: The Jihad

1974 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Animatie

Verenigde Staten 1974. Sciencefiction van Hal Sutherland.

Kirk en Spock worden te hulp geroepen door een mysterieus volk, de Vedala. Vroeger waren ze geduchte krijgers, tot hun verlosser, Alar, verscheen. Ze legden de wapens neer en leven nu al een drietal eeuwen vredig als nomaden op een asteroïde. De ziel van Alar werd opgeborgen in een standbeeld. Dit werd echter gestolen en tenzij Kirk en Spock, geholpen door enkele experten, geselecteerd uit het hele heelal, dit kunnen recupereren op een onstabiele planeet, anders zal het volk weer naar de wapens grijpen en een oorlog starten tegen de hele galaxy. Fantasierijk verhaal met aardig wat onbekende levensvormen. Goed getekend en met grote vaart in beeld gebracht. Het scenario is van Stephen Kandel.

Star Trek: Mudd's Passion

1973 | Animatie, Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1973. Animatie van Hal Sutherland.

Capt. Kirk arresteert voor de zoveelste maal zijn oude vijand Harry Mudd, gezocht wegens fraude en o.a. de `verkoop` van Space Academy. Door zijn listige praatjes kan hij Nurse Chappell in de val lokken. Hij geeft haar een `liefdesmiddeltje` waarmee ze Spocks amoureuze emoties kan losweken. Achtervolgd door Kirk en een verliefde Spock vlucht Mudd in een gestolen shuttle naar de oppervlakte van een verlaten planeet met Chappell als gijzelaar. Op hulp van bovenaf hoeven de achtervolgers niet te rekenen want de bemanning van de Enterprise is kompleet in de ban van de `love potion`. Leuke, zij het wat houterig getekende, aflevering waarvoor Roger C. Carmel zijn stem ten derde maal leverde voor het schelmse personage van Harry Mudd (na MUDD'S WOMEN en I, MUDD). Het scenario is van de hand van Stephen Kandel.

Cannon for Cordoba

1970 | Avonturenfilm, Western, Actiefilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1970. Avonturenfilm van Paul Wendkos. Met o.a. George Peppard, Giovanna Ralli, Raf Vallone, Peter Duel en Don Gordon.

Peppard voert een groep soldaten aan tegen Mexicaanse bandieten. Ze proberen gestolen kanonnen te vernietigen. Bekende kost; actie met het bekende einde. Speelt rond de grens van Texas in 1912. Scenario van Stephen Kandel. Camerawerk van Antonio Macasoli. Gefilmd in Panavision.

Walking Target

1960 | Misdaad, Film noir

Verenigde Staten 1960. Misdaad van Edward L. Cahn. Met o.a. Ronald Foster, Merry Anders, Joan Evans, Robert Christopher en Harp McGuire.

Als Nick Harbin (Foster) na vijf jaar wegens goed gedrag de gevangenis mag verlaten, houdt iedereen hem angstvallig in de gaten, want de buit van de overval is nooit gevonden. De politie, zijn hebzuchtige ex-vriendin Susan (Anders), de dubieuze detective Dave (Christopher) en de pers zitten hem op de hielen en hij is op die manier tot het doelwit uit de titel gemaakt. Nick die zich achter de tralies positief ontwikkeld heeft, wil eigenlijk niets anders dan een normaal leven als eerlijke burger. Bij de overval was zijn maat Sam doodgeschoten en Dave vindt dat zijn weduwe Gail (Evans) recht heeft op de helft van de buit. Als hij haar een bezoekje brengt, ziet hij ongekende mogelijkheden, bovendien voelt hij zich tot haar aangetrokken. De vraag is of men hem de gelegenheid wel wil bieden - de maatschappij is als het op geld aankomt, onvergeeflijk: halsmisdrijven verjaren na twintig jaar, maar schulden pas na dertig jaar. Vlot gemaakte, snel in het vergeetboek geraakte B-film van vakman Cahn. Adequate spelprestaties. Het scenario is van Stephen Kandel. Het camerawerk is van Maury Gertsman.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stephen Kandel op televisie komt.

Reageer