George Duning: regie en muziek.
Er zijn 34 films gevonden.

The Sky's The Limit

1975 | Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1975. Avonturenfilm van Tom Leetch. Met o.a. Pat O'Brien, Lloyd Nolan, Ike Eisenmann, Robert Sampson en Jeanette Nolan.

Het gaat allemaal erg stroef tussen de jonge Abner Therman III (Eisenmann) en zijn opa (O'Brien) als de eerste een vakantie moet doorbrengen op de boerderij van grootvader. Een en ander verandert alras als de jongen een oud vliegtuig ontdekt en hij zijn opa smeekt hem het vliegen bij te brengen. De climax is als ze met het oude vehikel de lucht ingaan terwijl dat verboden is. Onderhoudend en vermakelijk. Scenario van Henry Spalding. Camerawerk van Andrew Jackson.

Yellow Submarine

1968 | Familiefilm, Muziek, Animatie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1968. Familiefilm van George Dunning en George Duning. Met o.a. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr.

Een verrukkelijke film. Een sprookjesachtige tekenfilm met evenveel te zien als te horen: de liedjes van The Beatles, anekdotes, allerlei niet na te vertellen grapjes in combinatie met surrealistische pop-art-beelden die het verhaal vertellen waarin The Beatles Pepperland uit de klauwen van de Blue Meanies proberen te redden. Uniek en verfrissend.

Any Wednesday

1966 | Erotiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1966. Erotiek van Robert Ellis Miller. Met o.a. Jane Fonda, Jason Robards, Rosemary Murphy, Dean Jones en Ann Prentiss.

Slaapkamerklucht over een zakenman in New York die het appartement van zijn vriendin gebruikt als zakelijke aftrekpost. Fonda past goed in deze sekskomedie die eigenlijk niet meer dan een verfilmd toneelstuk is.

Brainstorm

1965 | Thriller

Verenigde Staten 1965. Thriller van William Conrad. Met o.a. Jeff Hunter, Anne Francis, Dana Andrews, Viveca Lindfors en Stacy Harris.

Hunter kan op het laatste nippertje de zelfmoord verhinderen van Francis. Ze worden verliefd op elkaar en besluiten haar echtgenoot Andrews te doden. Ze plegen de volmaakte misdaad, maar iedereen die THE POSTMAN ALWAYS RINGS TWICE of DOUBLE INDEMNITY ooit zag, weet dat dit begrip in de filmwereld niet bestaat. Het scenario van Mann Rubin start veelbelovend, maar halverwege lijkt hij een steek te laten vallen, die hij niet meer kan ophalen. De film wordt langdradig en dat is dodelijk voor een suspensefilm. Fotografie werd verzorgd door Sam Leavitt en George Duning componeerde een typische score voor dit genre. Gefilmd in Panavision.

Ensign Pulver

1964 | Drama

Verenigde Staten 1964. Drama van Joshua Logan. Met o.a. Robert Walker Jr., Burl Ives, Walter Matthau, Tommy Sands en James Farentino.

Aan boord van het transportschip van de Amerikaanse marine USS Reluctant wordt het leven ondraaglijk gemaakt door de gemene kapitein Ives. Als hij weigert matroos Walker verlof te geven om de begrafenis van zijn zoontje bij te wonen, komt het tot muiterij. Teleurstellende verdere avonturen van het Jack Lemmon- personage uit MISTER ROBERTS. Ook al treffen we heel wat bekende namen aan, evenals een hele rits jonge acteurs die het in de toekomst zouden gaan maken, toch is het een stereotiepe en zwakke zoutwaterkomedie, waarin geen enkel cliché vergeten werd. Walker heeft de ondankbare taak om Lemmon's prachtprestatie te evenaren en mogelijk te doen vergeten. Logan en Peter S. Feibleman bewerkten het toneelstuk van Logan en Thomas Heggen. Charles Lawton was verantwoordelijk voor de fotografie. Gefilmd in Panavision.

Who's Been Sleeping in My Bed?

1963 | Komedie

Verenigde Staten 1963. Komedie van Daniel Mann en Guy Ferland. Met o.a. Dean Martin, Elizabeth Montgomery, Carol Burnett, Martin Balsam en Jil St. John.

Een onverplichtend niemendalletje over tv-ster Martin die door verloofde Montgomery naar het altaar wordt gesleept. Burnett is in haar filmdebuut de assistente van Martins psychiater.

Who's Got the Action?

1962 | Komedie

Verenigde Staten 1962. Komedie van Daniel Mann. Met o.a. Dean Martin, Lana Turner, Eddie Albert, Nita Talbot en Walter Matthau.

Om de gokverslaving van manlief Steve Flood (Martin) onder controle te krijgen wordt Melanie (Turner) incognito zijn bookmaker. Dat wordt een probleem wanneer hij begint te winnen en ze haar eigen spullen moet verkopen om hem te betalen. Bovendien krijgt ze ook nog zijn mafiose ex-bookmaker op haar nek. Hoewel goed bedoeld komt de humor niet echt van de grond maar het is leuk om Turner eens niet in een glamourrol te zien.

That Touch of Mink

1962 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1962. Romantische komedie van Delbert Mann. Met o.a. Cary Grant, Doris Day en Gig Young.

Luchtige, hier en daar ondeugend bedoelde komedie waarin een rijke zakenman (Grant) wel iets ziet in minder gefortuneerde secretaresse (Day). Astin, in een prima bijrol, is eveneens van haar gecharmeerd. Stanley Shapiro kreeg een Oscarnominatie voor zijn script en was ook verantwoordelijk voor Lover Come Back (eveneens met Doris Day).

Two Rode Together

1961 | Western

Verenigde Staten 1961. Western van John Ford. Met o.a. James Stewart, Richard Widmark, Shirley Jones, Linda Cristal en Andy Devine.

Frank S. Nugent schreeft zowel de klassieker The Searchers als het enigszins verwante Two Rode Together voor zijn schoonvader John Ford. Stewart speelt tegen zijn standaardpersonage in een corrupte marshal, die tegen betaling akkoord gaat met legerofficier Gary (Widmark) om witte gevangenen uit indiaanse handen te heroveren. De missie slaagt deels, maar de uitkomst is opvallend cynisch. Oorlog is er ook, tussen de leiders van de Indianen. Begin en einde brengen romantiek. Toch hebben de verwikkelingen iets lamlendigs: slechts één opvallend actiemoment wordt geteld.

The World of Suzie Wong

1960 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1960. Drama van Richard Quine. Met o.a. William Holden, Nancy Kwan, Sylvia Syms, Michael Wilding en Laurence Naismith.

Architect Holden gunt zich een jaar vakantie in Hong Kong om uit te vissen of hij kan slagen als kunstschilder. Op de veerboot ontmoet hij de jonge, mooie Chinese Kwan, die beweert tot de jet- set van de Britse kolonie te behoren. Maar 's avonds ziet hij haar weer - als animeermeisje in een hotel. Na de eerste schok ontstaat tussen beiden toch een idylle. Onderhoudende soap, die geen ogenblik verveelt maar niet blijft hangen. Kwan was de revelatie van de film en zou na dit debuut nog jarenlang dienst doen als mysterieuze Chinese in de Amerikaanse film. Geoffrey Unsworth maakte prachtige beelden van Hong Kong. Het sentimentele scenario is van John Patrick, die zich baseerde op de toneeladaptatie door Paul Osborn van de roman van Richard Mason. Zalige muziek van George Duning.

The Wackiest Ship in the Army

1960 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1960. Komedie van Richard Murphy. Met o.a. Jack Lemmon, Ricky Nelson, John Lund, Chips Rafferty en Tom Tully.

Een komedie waarvan men zich soms afvraagt of het ernstig bedoeld is of niet. De meeste scènes zijn geslaagd. Het ongebruikelijke WO II-verhaal maakt voor de verandering geen grapjes over de oorlog en is onderhoudend. Het werd later een tv-serie.

Strangers When We Meet

1960 | Drama

Verenigde Staten 1960. Drama van Richard Quine. Met o.a. Kirk Douglas, Kim Novak, Ernie Kovacs, Barbara Rush en Walter Matthau.

Een kostbare damesproduktie met aantrekkelijke sterren. Beiden zijn getrouwd, maar worden op elkaar verliefd. Naar de roman van Evan Hunter. Camerawerk van Charles Lang.

3 Worlds of Gulliver

1960 | Familiefilm, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1960. Familiefilm van Jack Sher. Met o.a. Kerwin Mathews, Jo Morrow, June Thorburn, Lee Patterson en Grégoire Aslan.

Onderhoudende, avontuurlijke verfilming van de klassieker Gulliver's Travels van Jonathan Swift, bewerkt door Sher en Arthur Ross. Matthews gaat als jonge dokter naar zee in de hoop fortuin te maken. Zijn verloofde Thorburn gaat mee als verstekeling en na haar ontdekking valt hij, tijdens een ruzie, overboord. Hij spoelt aan in Lilliput, waar hij getuige is van een nutteloze oorlog, gevoed door egoïsme en hoogmoed. Hij ontsnapt om terecht te komen in Brobbingnag, het land der reuzen, waar hij ook Thorburn terugvindt. Het reuzenvolk behandelt hen goed, maar door hun afkeer voor alles wat nieuw is, komt hun leven opnieuw in gevaar. Een leuke, amusante fantasie, die zowel kinderen als hun ouders zal vermaken, mede dank zij de knappe speciale effecten van Ray Harryhausen en de kleurrijke fotografie van Wilkie Cooper. Prachtige score van Bernard Herrmann, terwijl George Duning en Ned Washington voor twee plezierige songs zorgden.

The Wreck of the Mary Deare

1959 | Drama, Thriller, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1959. Drama van Michael Anderson. Met o.a. Gary Cooper, Charlton Heston, Michael Redgrave, Emlyn Williams en Richard Harris.

Dat was kantje-boord: de kapitein van een gezonken schip wordt beschuldigd van onachtzaamheid, maar wordt bij een verhoor vrijgesproken dankzij de getuigenis van een kapitein van een reddingsvaartuig. De trucages zijn de echte sterren. Scenario van Eric Ambler, naar een roman van Hammond Innes. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

1001 Arabian Nights

1959 | Familiefilm, Animatie, Fantasy

Verenigde Staten 1959. Familiefilm van Jack Kinney. Met o.a. Herschel Bernardi, Hans Conried, Dwayne Hickman, Kathryn Grant en Jim Backus.

De conservatieve lampverkoper Azziz Magoo wil dat zijn nonchalante neef Aladdin gaat trouwen. Deze wordt verliefd op de mooie prinses Yasminda. Yasminda staat echter op het punt om Wicked Wazir te huwen, wiens enige doel het vergaren van de absolute macht is. Om dit te verkrijgen moet hij in het bezit komen van een magische lamp die ergens in een schatkelder begraven ligt. Maar alleen Aladdin heeft de macht om in bezit te komen van de lamp. De geest in de lamp helpt hem om Yasminda voor zich te winnen, terwijl oom Azziz de lamp aan Wicked Wazir geeft omdat hij in de veronderstelling was dat het een gewone lamp betrof. Oom Azziz stelt nu alles in het werk om Wicked Wazir te dwarsbomen bij zijn plannetjes

Me and the Colonel

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Peter Glenville. Met o.a. Danny Kaye, Curd Jürgens, Nicole Maurey, Françoise Rosay en Akim Tamiroff.

Jakobowsky und der Oberst van Franz Werfel is de bron van de niet vlekkeloze satire. Jakobowsky wordt gespeeld door Kaye en Jürgens is de antisemitische officier, die tijdens een dieptepunt in WO II worden samengebracht. Opgenomen in Frankrijk. Scenario van S.N. Behrmann en George Froeschel. Camerawerk van Burnett Guffey.

Houseboat

1958 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1958. Romantische komedie van Melville Shavelson. Met o.a. Cary Grant, Sophia Loren, Martha Hyer, Harry Guardino en Eduardo Ciannelli.

Weduwnaar Tom Winters heeft het moeilijk met de opvoeding van zijn drie kinderen en huurt een kinderjuf in. Maar deze bedreven, charmante dame is niet wie ze zegt dat ze is. Uiterst voorspelbare romantische komedie over een samengesteld gezin op een woonboot blijft gemoedelijk aan de oppervlakte, maar charmeert evengoed dankzij sterren Cary Grant en Sophia Loren. Tussen de twee was sinds hun eerdere samenwerking The Pride and the Passion ook in werkelijkheid iets moois gaande, maar La Loren trouwde tijdens de opnamen van Houseboat met de Italiaanse filmproducent Carlo Ponti.

Gunman's Walk

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Phil Karlson. Met o.a. Van Heflin, Tab Hunter, Kathryn Grant, James Darren en Will Wright.

De strenge maar rechtvaardige rancher Lee Hacket (Van Heflin) probeert zijn twee zoons Ed (Tab Hunter) en Davy (James Darren) op te voeden tot respectabele burgers. Probleem is dat vader niet inziet dat hij de teugels moet laten vieren om de jongens de ruimte te geven hun eigen leven in te richten. Als het met allebei mis gaat vraagt hij zich vertwijfeld af: 'I don't know which one shames me more.' Mooie compacte western werd door de christelijk bevlogen Phil Karlson en zijn scenarioschrijver en western-specialist Frank S. Nugent (Fort Apache) voorzien van een pacifistische ondertoon.

Cowboy

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Delmer Daves. Met o.a. Glenn Ford, Jack Lemmon, Anna Kashfi, Brian Donlevy en Dick York.

Grootse western rond een hotelklerk uit Chicago die in 1872 zijn geluk beproeft als cowboy. 'Cowboy is really the best, cause it's really the West,' bezwoer een jonge Jack Lemmon in een reclamefilmpje in 1958. En het moet gezegd, Cowboy is een volwassen western met serieuze verhandelingen over liefde en vriendschap, verstevigd met vooruitstrevend titelwerk van meester-graficus Saul Bass en soepele trompetklanken van virtuoos Rafael Mendez. Gebaseerd op de deels gefingeerde memoires My Reminiscences as a Cowboy van homo universalis Frank Harris. Uitgevoerd in kleurig Technicolor.

3:10 to Yuma

1957 | Western, Misdaad, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1957. Western van Delmer Daves. Met o.a. Glenn Ford, Van Heflin, Leora Dana, Felicia Farr en Henry Jones.

Lang voordat Hollywood de filmische romans van Elmore Leonard ontdekte (oa Get Shorty, Out of sight), werd een van zijn korte verhalen al geadapteerd voor deze intelligente western, die qua sfeer en plot doet denken aan genreklassieker High Noon. Een rancher krijgt opdracht een crimineel op de trein te zetten naar de rechtbank terwijl diens bende wordt opgerold. Tijdens het wachten ontvouwt zich een psychologisch spel tussen de twee. In 2007 verscheen een prima remake met Russell Crowe en Christian Bale in de hoofdrollen.

The Eddy Duchin Story

1956 | Biografie

Verenigde Staten 1956. Biografie van George Sidney. Met o.a. Tyrone Power, Kim Novak, Victoria Shaw, James Whitmore en Larry Keating.

Blikken Hollywood-biografie van de pianist/bandleider uit de jaren dertig en veertig. Power doet zijn best (Carmen Cavallaro's klavierspel werd ingedubd). Het einde is smartlapperig, de telkens terugkerende melodie in de film is gedenkwaardig.

Storm Center

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Daniel Taradash. Met o.a. Bette Davis, Brian Keith, Kim Hunter en Paul Kelly.

Een bibliothecaresse wordt het middelpunt van twisten over censuur en communisme. Zelfs Bette kan de clichés niet oppoetsen.

The Man from Laramie

1955 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1955. Western van Anthony Mann. Met o.a. James Stewart, Arthur Kennedy, Donald Crisp, Cathy O'Donnell en Alex Nicol.

Regisseur Anthony Mann maakte in de jaren vijftig prachtige westerns met James Stewart die stuk voor stuk uitblonken in visuele grandeur en gevoel voor innerlijke tweestrijd. The Man from Laramie is misschien wel de sterkste, een ambitieuze film die werd gepresenteerd als de westernversie van Shakespeare's King Lear. James Stewart is de bereden zwerver die de dood van zijn broer wil wreken. Aan het kortste eind bevinden zich boosaardige veeboer Donald Crisp en zijn twee zonen, de één maniakaal en de ander dociel. Stewarts vasthoudendheid - na een extreem brute afstraffing door de maniak - brengt gerechtigheid. Zeer fraai.

The Long Gray Line

1955 | Drama

Verenigde Staten 1955. Drama van John Ford. Met o.a. Tyrone Power, Maureen O'Hara, Robert Francis, Ward Bond en Donald Crisp.

Een lang, sentimenteel drama over een atletiektrainer, Power, op West Point en zijn vele jaren op die academie. O'Hara is stralend als zijn vrouw.

Picnic

1955 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1955. Romantisch drama van Joshua Logan. Met o.a. William Holden, Kim Novak, Betty Field, Susan Strasberg en Cliff Robertson.

Een berooid man (Holden) bezoekt per goederentrein een oude studievriend in een stadje in Kansas en wordt smoorverliefd op diens liefje (Novak) tijdens de jaarlijkse gemeentepicknick. Picnic is een gerenommeerd werk in de Amerikaanse cinema vanwege de moderne techniek (Technicolor, CinemaScope, helikoptershots) en het gedetailleerde portret van het inmiddels wijd en zijd geïdealiseerde leven in de Amerikaanse Midwest halverwege de jaren vijftig. Los van dit alles is Picnic een fraai liefdesverhaal, passend theatraal vertolkt door grootse acteurs. Gebaseerd op het gelijknamige Pulitzerprijs winnende Broadway-toneelstuk van William Inge.

Salome

1953 |

Verenigde Staten 1953. William Dieterle. Met o.a. Rita Hayworth, Stewart Granger, Charles Laughton, Judith Anderson en Cedric Hardwicke.

De sterren van de rolbezetting worstelen met het scenario dat zonder dat het de bedoeling was, grappig is. Het gaat over het bijbelse drama waarin de roemruchte danseres zichzelf opoffert om het leven van Johannes de Doper te sparen; tenminste, volgens deze Hollywood-versie. Het scenario is van Harry Kleiner en Jesse Lasky Jr. Het camerawerk is van Charles Lang.

Miss Sadie Thompson

1953 | Drama, Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1953. Drama van Curtis Bernhardt. Met o.a. Rita Hayworth, José Ferrer, Aldo Ray, Russell Collins en Charles Bronson.

Miss Sadie Thompson (Hayworth), een dame van vederlichte zeden, wordt Honolulu uitgeknikkerd. Ze wil naar Maleisië maar haar schip komt niet verder dan Samoa, waar een groot aantal Amerikaanse mariniers is gelegerd. Ze weet al snel de aandacht te trekken van de aanwezige mannen, vooral van moraalridder Alfred Davidson (Ferrer) en de bonkige sergeant O'Hara (Ray). De film werd in 3-D uitgebracht, wat Hayworth voordelig deed uitkomen, maar de film haalt het niet bij eerdere verfilmingen van Somerset Maughams verhaal 'Rain', met Gloria Swanson en Joan Crawford.

Last of the Comanches

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van André De Toth. Met o.a. Barbara Hale, Martin Milner, Broderick Crawford, Lloyd Bridges en Johnny Stewart.

De Toth liet het scenario van Kenneth Gamet versloffen, want hij had een aanmerkelijk spannender film kunnen maken. Charles Lawton jr schoot mooie plaatjes, maar dat maakte het gebrek aan actie niet goed. Sergeant Crawford en vijf soldaten zijn de overlevenden van een Indianenaanval. Ze moeten zich door 100 mijl vijandig gebied slaan om het fort te bereiken. Onderweg komen er nog wat overlevenden van een overvallen postkoets bij, zoals Hale en de Indiaanse jongen Stewart. Het verhaal loopt goed af maar helaas, spanning zit er niet in.

From Here to Eternity

1953 | Oorlogsfilm, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1953. Oorlogsfilm van Fred Zinnemann. Met o.a. Burt Lancaster, Montgomery Clift, Deborah Kerr, Frank Sinatra en Donna Reed.

In 1941 hebben soldaat Prewitt (Clift) en Maggio (Sinatra) op een legerbasis op Hawaii veel te stellen met brute superieuren. Dan volgt de Japanse aanval op Pearl Harbor. Kritische geluiden in het boek van James Jones uit 1951 werden aangepast voor deze filmbewerking die een grote hit werd en acht Oscars kreeg. Gracieus gemaakt drama van regisseur Zinneman (High Noon) voelt misschien wat ouderwets aan, maar heeft een uitstekende cast. De zwoele scène in de branding tussen twee heimelijke geliefden (Lancaster en Kerr) is memorabel. In 2002 geconserveerd voor het Amerikaanse nationale filmarchief.

Captain Pirate

1952 | Avonturenfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1952. Avonturenfilm van Ralph Murphy. Met o.a. Louis Hayward, Patricia Medina, John Sutton, Charles Irwin en George Givot.

Een tot inkeer gekomen piraat moet zijn voormalige bezigheden weer opvatten om een bedrieger te ontmaskeren die in zijn naam euvele daden pleegt. Een redelijk standaardprodukt van de lopende band dat gebaseerd is op het bekende boek van Rafael Sabatini Captain Blood Returns.

The Tougher They Come

1950 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1950. Actiefilm van Ray Nazarro. Met o.a. Wayne Morris, Preston Foster, William Bishop en Kay Buckley.

Een ordinair werkje over hufters die een kamp van houthakkers overvallen. Het scenario is van George Bricker. Het camerawerk is van Philip Tannura. Mono.

The Undercover Man

1949 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1949. Misdaad van Joseph H. Lewis. Met o.a. Glenn Ford, Nina Foch, James Whitmore, Barry Kelly en Howard St. John.

Een realistisch drama over een bendeleider, opgejaagd door agenten van de geheime dienst die hem willen pakken op belastingontduiking.

The Gallant Blade

1948 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1948. Avonturenfilm van Henry Levin. Met o.a. Larry Parks, Marguerite Chapman, Victor Jory en George Macready.

Kleurrijk, weinig origineel cape- en degenwerk, waarin de razende Parks een Franse generaal beschermt tegen een schurkachtig komplot.

That's Right, You're Wrong

1939 | Musical

Verenigde Staten 1939. Musical van David Butler. Met o.a. Kay Kyser, Lucille Ball en Adolphe Menjou.

Kay Kyser en zijn band arriveren in Hollywood om er een film te maken. Ze slagen erin een contract los te peuteren, maar de studiobaas haat hen en heeft een hekel aan hun muziek; hij is niet van plan hun verblijf aangenaam te maken. Een plezierige muzikale nonsens film, die echter vol goede muziek zit. Het was de eerste en de beste van een reeks films die Kyser maakte met zijn 'Kollege of Musical Knowledge'. Een goed scenario van William Conselman en James V. Kern, laat voldoende ruimte voor een logische inlassing van de songs en zelfs een romance ontbreekt niet. Horton is, zoals steeds, weer onvergetelijk in een kleinere rol. De opnamen gebeurden onder leiding van Russell Metty.