Hanna Skarzanka

Acteur

Hanna Skarzanka is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Kochankowie mojej mamy

1986 | Drama

Polen 1986. Drama van Radoslaw Piwowarski. Met o.a. Krystyna Janda, Rafal Wegrzyniak, Bohdan Smolen, Krzysztof Zaleski en Zdzislaw Kuzniar.

Een drama over een tienerjongen die zijn geliefde moeder van de drugs en de prostitutie tracht te redden. Hij wordt in een weeshuis ondergebracht waar hij geduldig wacht op de dag dat ze uit de gevangenis vrijkomt. Hij moet tenslotte lijdzaam toezien hoe ze trouwt. Deze levendige en ontroerende film is ook geslaagd door het uiterst rijpe spel van Janda en Wegrzyniak.

Polowanie na muchy

1969 | Komedie, Drama

Polen 1969. Komedie van Andrzej Wajda. Met o.a. Zygmunt Malanowicz, Małgorzata Braunek, Ewa Skarzanka, Daniel Olbrychski en Hanna Skarzanka.

Wajda`s eerste en laatste poging een komedie te maken. Hij zal hebben ingezien dat dit genre hem niet ligt. Waarschijnlijk ging het hem er meer om op cynische wijze een beeld te geven van het trendgevoelige artistieke wereldje in Warschau. Een eenvoudige man wordt door overdreven vrouwelijke eerzucht gedwongen boven zijn krachten te leven. Zijn vriendin wil (evenals later zijn vrouw) van hem een artistiek genie maken, hoewel hem daar het talent voor ontbreekt en hij eigenlijk daar ook geen zin in heeft.

Zywot Mateusza

1968 | Drama

Polen 1968. Drama van Witold Leszczy[KA1]nski. Met o.a. Franciszek Pieczka, Anna Milewska, Wirgiliusz Gry[KA1]n, Aleksander Fogiel en Hanna Skarzanka.

Een poëtische eindexamenfilm die is ontleend aan een Noorse novelle. Olga en haar broer Mattheus, die in een droomwereld leeft, leiden een afgezonderd bestaan aan een meer. De ontmoeting met een houthakker is het begin van een ontluikende liefde en leidt tot het einde van Mattheus. Leszczy[KA1]nski blijkt een gevoelig oog te hebben voor de natuur, die hij probeert te verbinden met het ritme van de muziek van Corelli. De film is opgebouwd uit zeven delen: het huis, het dorp, de vogel, het eiland, de boom, het meer en de stenen. Vele malen bekroond, o.a. in Cannes.

Młodos[KA1]c Chopina

1952 | Biografie, Historische film, Muziek

Polen 1952. Biografie van Aleksander Ford. Met o.a. Czesław Wołłejko, Aleksandra Sl[KA12]aska, Jan Kurnakowicz, Igor Smia łowski en Hanna Skarzanka.

Een biografisch epos dat de Warschause jaren bestrijkt van de componist Frederic Chopin , vóór zijn reis naar Parijs in 1830. De film, ook bekend als LA JEUNESSE DE CHOPIN, bestaat uit losse episoden en is meer een overzicht van politieke gebeurtenissen dan een geromantiseerde levensbeschrijving. Deze eerste Poolse topproduktie in het tijdperk van het esthetisch 'sociaal realisme' is een moedige en soms effectieve vermenging van dramatische vormen en stijlen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hanna Skarzanka op televisie komt.

Reageer