Quinten Schram: cast en muziek.
Er zijn 8 films gevonden.

De dirigent

2018 | Drama, Romantiek

Nederland​/​​België 2018. Drama van Maria Peters. Met o.a. Christanne de Bruijn, Annet Malherbe, Raymond Thiry, Gijs Scholten van Aschat en Tim Ahern.

New York, jaren twintig. De van oorsprong Nederlandse Antonia Brico ontworstelt zich aan armoede, jeugdtrauma’s en vooroordelen en wordt een van de eerste vrouwelijke dirigenten. Zo’n geschiedenis verdient een meeslepende verfilming, maar dat is De dirigent helaas niet geworden. Regisseur en scenarist Maria Peters (Sonny Boy) heeft duidelijk hart voor de feministische thematiek, maar strooit veel te kwistig met Hollywoodclichés. Dat leidt hier en daar ook tot soapy acteerwerk, al is theateractrice Christanne de Bruijn wel lekker pittig in de hoofdrol.

Kappen!

2016 | Jeugdfilm, Drama, Familiefilm

Nederland 2016. Jeugdfilm van Tessa Schram. Met o.a. Tonko Bossen, Joes Brauers, Timo Wils, Tobias Kersloot en Bente Fokkens.

Sander 'de bedachtzame' (Bossen), Chris 'de fantastische' (Brauers) en Maarten 'de betrouwbare' (Wils) zijn al sinds ze voetbalden bij de f'jes met elkaar bevriend. Dat verandert met de komst van de ruige, zeventienjarige Emiel (Kersloot), die Sander de schuld in de schoenen wil schuiven van een gewelddadig treffen waarbij een slachtoffer is gevallen. Achtste Carry Slee-bewerking voor tieners van de familie Schram, met aansprekende acteurs en dynamische scènes. Maar ook een weinig stijlvast, soapy verhaal over kleine criminaliteit, mishandeling, verwaarlozing, ziekte, vriendschap, jaloezie, frustratie en chantage, dat nodeloos ingewikkeld naar de voorspelbare ontknoping toe werkt.

Pijnstillers

2014 | Drama

Nederland 2014. Drama van Tessa Schram. Met o.a. Gijs Blom, Birgit Schuurman, Susan Radder, Raymond Thiry en Lara Leijs.

Deze ­zevende bewerking van een jeugdboek van Carry Slee gaat over de muzikaal begaafde Casper (Blom) die ervan droomt componist te worden. Maar voorlopig heeft hij nogal wat obstakels in zijn leven: zijn moeder (Schuurman) is ernstig ziek, zijn vader kent hij niet, en zie maar eens toegelaten te worden tot een goede muziekopleiding. ­Sympathiek jeugddrama met mooie momenten tussen Blom, Schuurman en Thiry, kundig geregisseerd door ­Tessa Schram. Geproduceerd door haar ouders Dave Schram en Maria Peters (Kruimeltje, Pietje Bell), kenners van het genre. Genomineerd voor de publieksprijs op het NFF en een flinke hit aan de bioscoopkassa’s.

De brief voor de koning

2008 | Avonturenfilm, Jeugdfilm

Nederland 2008. Avonturenfilm van Pieter Verhoeff. Met o.a. Yannick van de Velde, Quinten Schram, Victor Reinier, Uwe Ochsenknecht en Hanna Schwamborn.

Avonturenfilm naar de gelijknamige jeugdroman van Tonke Dragt. De zestienjarige leerlingridder Tiuri wordt op de proef gesteld als hij de opdracht krijgt een geheime brief naar de koning van zijn buurland te brengen. Een spannende tocht volgt, maar de film gaat bovenal over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden. Ondanks de nagesynchroniseerde Duitse acteurs en de soms ietwat onwaarschijnlijke uitwegen, een vermakelijke jeugdfilm met een treffende Van de Velde als jonge held. Ook het spectaculaire decor is, gezien het beperkte budget, verrassend.

Pietje Bell II: De jacht op de tsarenkroon

2003 | Familiefilm, Drama, Jeugdfilm

Nederland 2003. Familiefilm van Maria Peters. Met o.a. Quinten Schram, Felix Strategier, Arjan Ederveen, Angela Groothuizen en Frensch de Groot.

De boeken van Chris van Abkoude over schoenmakerszoon Pietje Bell inspireerden in 2002 een zeer succesvolle verfilming. Scenariste-regisseuse Maria Peters maakte meteen daarna een tweede film, met zoon Quinten Schram opnieuw in de titelrol. Pietje Bell laat wederom van alles in de soep lopen in dit vervolg waarin zijn zus zich verlooft en Pietje zelf, met zijn bende van de Zwarte Hand, moet voorkomen dat dieven een waardevolle tsarenkroon stelen. De kritiek was gemengd, maar Pietje Bell II deed het goed aan de kassa. Binnen een paar weken werden meer dan 200.000 kaartjes verkocht. Jonge kijkers zullen verhaal en sfeer vast waarderen.

Pietje Bell

2002 | Familiefilm, Drama, Jeugdfilm

Nederland​/​​Duitsland 2002. Familiefilm van Maria Peters. Met o.a. Quinten Schram, Frensch de Groot, Serge Price, Jordy Mul en Sjoerd Metz.

In 1914 ontketende oud-onderwijzer Chris van Abkoude een revolutie met zijn kinderboekenheld Pietje Bell, het zesjarige Rotterdamse knulletje dat schitterde in onaangepastheid. In de met harde hand geregisseerde filmversie van Maria Peters begint Pietje een geheime club die het opneemt tegen een bende dieven en een oneerlijke krantenbaas. Peters gebruikte vooral de eerste vijf van de acht delen 'Pietje Bell' voor haar scenario en kiest thematisch voor het ethisch grijze gebied tussen ondeugd en onschuld, een scala dat het gezicht van Pietje-acteur Quinten Schram (zoon van producent Dave Schram en regisseuse Peters) goed uitdrukt.

Het levende bos

2001 | Animatie, Familiefilm

Spanje 2001. Animatie van Ángel de la Cruz en Manolo Gómez. Met o.a. Sjoerd Metz, Frensch de Groot en Quinten Schram.

Nederlands gesproken versie van de Spaanse animatiefilm El bosque animado over een bos dat tot leven komt wanneer er geen mensen bij zijn. De rust van de bomen wordt verstoord wanneer er een dode boom wordt geplaatst, een boom die mensen telefoonpaal noemen. De levende bomen met hun dikke neuzen raken er niet over uit geroddeld, en ook de blauwe mol Furi kan er maar niet aan wennen. De bekende Spaanse schrijver Wenceslao Fernández Flórez schreef in 1943 het verhaal, waarmee hij zijn zorg uitte over de bossen in Galicië.

Felix the cat

1991 | Animatie

Verenigde Staten 1991. Animatie van Tibor Hernadi. Met o.a. Jordy Mul, Frensch de Groot en Quinten Schram.

Nederlands gesproken versie van de Spaanse animatiefilm El bosque animado over een bos dat tot leven komt wanneer er geen mensen bij zijn. De rust van de bomen wordt verstoord wanneer er een dode boom wordt geplaatst, een boom die mensen telefoonpaal noemen. De levende bomen met hun dikke neuzen raken er niet over uit geroddeld, en ook de blauwe mol Furi kan er maar niet aan wennen. De bekende Spaanse schrijver Wenceslao Fernández Flórez schreef in 1943 het verhaal, waarmee hij zijn zorg uitte over de bossen in Galicië.