Sophie Hilbrand

Acteur, Scenarist

Sophie Hilbrand is acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Zomerhitte

2008 | Drama, Romantiek, Thriller

Nederland 2008. Drama van Monique van de Ven. Met o.a. Sophie Hilbrand, Waldemar Torenstra, Jeroen Willems, Johan Leysen en Cees Geel.

Monique van de Ven greep voor haar eerste bioscoopfilm als regisseur naar een boek van Jan Wolkers, de schrijver met wiens oeuvre haar eigen carrière is verstrengeld. Ze koos voor het boekenweekgeschenk uit 2005, waarin natuurfotograaf Bob (Torenstra) gefascineerd raakt door geschiedenisstudente Kathleen (Hilbrand), die onfrisse banden heeft met een oudere Texelse onderwereldfiguur. Scenarist Edwin de Vries staat meer dan nodig stil bij tassen vol drugs, een lijk en achtervolgingen, terwijl juist de beelden van verwaaid, ruig Texel zo'n mooie ode zijn aan een van Hollands meest markante auteurs.

Profs

2004 | Korte film

Nederland 2004. Korte film van Stijn van Santen. Met o.a. Froukje Jansen, Liesbeth Kamerling, Sophie Hilbrand en Anke Engels.

Cindy, een jonge beginnende spelersvrouw, krijgt te horen dat haar man Richard vreemdgaat. Haar vriendinnen halen haar over om zich op hem te wreken en samen bedenken ze een plan.

Talmen

2002 | Korte film

Nederland 2002. Korte film van Stijn van Santen. Met o.a. Jeroen Spitzenberger en Sophie Hilbrand.

Na een avondje stappen lopen Celine en Rick door nachtelijk Amsterdam naar het huis van Celine. Ondanks dat ze elkaar erg leuk vinden, weet Celine niet goed of ze hem binnen zal laten. Het talmen van Celine doet Rick besluiten deze prille liefde niet te forceren. Maar dan bedenkt Celine zich en gaat hem achterna. Door een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden komt deze ontluikende liefde dan tot een zeer abrupt en tragisch einde.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sophie Hilbrand op televisie komt.

Reageer