Joel Castleberg

Producer

Joel Castleberg is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Mr. Jealousy

1997 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1997. Romantiek van Noah Baumbach. Met o.a. Eric Stoltz, Annabella Sciorra, Chris Eigeman, Carlos Jacott en Marianne Jean-Baptiste.

Toen Lester Grimm (Stoltz) 15 was zag hij zijn vriendinnetje zoenen met een ander en vanaf dat moment was hij Mr. Jealousy. Zijn achterdocht ruïneert iedere potentiële relatie en met Ramona (Sciorra) is het niet anders. Baumbach schreef zelf het script en combineerde op knappe wijze de inherente onzekerheid van relaties met humor à la Woody Allen. Bridget Fonda is buitengewoon leuk als stotterende ex-vriendin van een van Ramona's voormalige liaisons. Deze tweede film van Baumbach werd fraai gefotografeerd door Steven Bernstein.

Kicking and Screaming

1995 | Familiefilm, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1995. Familiefilm van Noah Baumbach. Met o.a. Josh Hamilton, Parker Posey, Eric Stoltz, Carlos Jacott en Elliott Gould.

Het college is voorbij. Na jaren leren en zwoegen hebben de studenten hun diploma in hun zak. Hoe zal het nu verder met hen gaan? Grover (Hamilton) heeft nog geen duidelijke plannen, maar zijn vriendinnetje Jane (D`Abo) heeft een baan aangenomen in Praag. Met Otis (Jacott), Chet (Stoltz), Skippy (Wiles) en Max (Eigeman) vormt Grover een soort clubje dat van niets doen een deugd maakt. Het zijn duidelijk exponenten van de X-generatie. Ze hebben geen doel in het leven en stellen enkel belang in drinken en meiden versieren. Grover wil niet zoals zij worden. Hij wil iets doen met zijn leven, maar tussen plannen maken en ze uitvoeren is een groot verschil. Een soort kruising tussen METROPOLITAN en THE BIG CHILL, maar dan even vervelend als het leven van de jongeren, die er maar op los lullen zonder dat er iets gebeurt. De enkele geslaagde scènes in de film zijn te sporadisch om hem boeiend te houden en de humor is te voorspelbaar om de toeschouwer te amuseren. Wat er met deze jongeren zal gebeuren interesseert geen hond. Zwak scenario van debuterend regisseur Baumbach, naar een verhaal van hemzelf en Oliver Berkman. Het camerawerk is van Steven Bernstein. Ultra Stereo.

Bodies, Rest & Motion

1993 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1993. Komedie van Michael Steinberg. Met o.a. Phoebe Cates, Bridget Fonda, Tim Roth, Eric Stoltz en Alicia Witt.

Nick leeft samen met Beth in het (fictieve) stadje Enfield in Arizona, een typisch Amerikaans oord: grote winkelcentra en fastfood restaurants die gemakkelijk per auto bereikbaar zijn. Nick meent dat hij vastgeroest zit en wil verhuizen. Een portret van de eigentijdse jonge Amerikaanse generatie, die eigenlijk niet zo veel te melden heeft - hetzelfde geldt voor deze film, echter uitstekend spel van Bridget Fonda en Roth en mooi camerawerk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joel Castleberg op televisie komt.

Reageer