Alfredo del Diestro

Regisseur, Acteur

Alfredo del Diestro is regisseur en acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Viejo nido

1940 | Drama

Mexico 1940. Drama van Vicente Orona. Met o.a. Prudencia Grifell, Graciela de Lara en Alfredo del Diestro.

Een moeder offert haar leven en geluk op voor die van haar kinderen. Een sympathieke en zeer menselijke film, vol begrip en met een zekere originaliteit.

Adiós, mi chaparrita

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van René Cardona. Met o.a. Rafael Falcón, Josefina Escobedo, Alfredo del Diestro en Antonio Badú.

Twee jonge Mexicanen gaan naar de Verenigde Staten om werk te zoeken. Als zij na korte tijd werkloos worden, moeten zij illegaal bomen omhakken. Het enige plattelandsmelodrama dat in dat jaar is geproduceerd, met een enigszins anti-amerikaanse sociale betrokkenheid. Zeer vrijmoedig en sympathiek.

Nobleza ranchera

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Alfredo del Diestro. Met o.a. Alfredo del Diestro, Carmen Hermosillo, Ramón Armengod en Adria Delhort.

Een rijke landeigenaar en een patroon strijden onafgebroken om een onontgonnen terrein. De interpretatie van een zedenroman, LA PARCELA, die veel punten van overeenkomst vertoont met de Spaanse film NOBLEZA BATURRA van de auteur Joaquín Dicenta.

Noches de gloria

1937 | Drama

Mexico 1937. Drama van Rolando Aguilar. Met o.a. Esperanza Iris, Alfredo del Diestro, Magda Haller en Julián Soler.

Een artieste heeft in de hele wereld succes maar voelt zich van binnen erg verbitterd. De tweede en laatste film van Esperanza Iris, die de 'koningin van de operette' werd genoemd.

La Paloma

1937 | Romantiek

Mexico 1937. Romantiek van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Medea de Novara, Arturo de Córdova, Alfredo del Diestro en Josefina Escobedo.

Keizerin Charlotte regeert uit zuivere en enthousiaste liefde voor haar echtgenoot. Een soort vervolg op JUÁREZ Y MAXIMILIANO, maar niet van hetzelfde niveau, hoewel de film door dezelfde man is geregisseerd.

Alarma

1937 | Drama

Mexico 1937. Drama van René Cardona. Met o.a. Jorge Vélez, Yolanda Prida, Alfredo del Diestro en Jovita Prida.

Door een gemene streek raakt Ricardo, een brandweerofficier, gewond bij een explosie. Vreselijk melodrama, hoewel Cardona toch enig talent voor het filmen aan de dag legt.

Las Mujeres mandan

1936 | Drama, Misdaad

Mexico 1936. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. Alfredo del Diestro, Marina Tamayo, Sara García en Joaquín Coss.

Een bankbediende die bij zijn vrouw en kinderen niets heeft in te brengen, raakt verwikkeld in een seniel liefdesavontuur. De objectiviteit waarmee het verhaal is behandeld en de wijze waarop het zich ontrolt, maakt de film psychologisch geloofwaardig. Zeer waardig geregisseerd, hoewel geen echt goede film.

Sor Juana Inés de la Cruz

1935 | Biografie

Mexico 1935. Biografie van Ramón Peón. Met o.a. Andrea Palma, Alfredo del Diestro, Alberto Martí en Adria Delhort.

De biografie van een historische figuur uit de Mexicaanse letterkunde die non werd. De regisseur heeft zich meer gericht op de vermeende liefdesavonturen van de vrouwelijke hoofdpersoon voordat zij gelovig werd dan op het verhaal als biografie, hetgeen de film minder geloofwaardig maakt. Bovendien weinig sfeervol en langdradig geregisseerd.

Oro y plata

1934 | Drama

Mexico 1934. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Carmen Guerrero, Adolfo Girón, Alfredo del Diestro en Domingo Soler.

Een welgesteld en invloedrijk man heeft genoeg van het losbandige leven dat zijn zoon leidt en besluit hem in een van zijn mijnen te werk te stellen. Daar leert de jongen een meisje kennen dat hij verleidt en vervolgens in de steek laat. Een onbelangrijk zedendrama.

Juárez y Maximiliano

1933 | Historische film

Mexico 1933. Historische film van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Medea Novara, Enrique Herrera, Alfredo del Diestro en Matilde Palou.

Een film over de opstand van Juárez tegen keizer Maximiliaan tijdens de Mexicaanse revolutie. De fotografie en de enscenering zijn het vermelden waard.

El Prisionero trece

1933 | Drama

Mexico 1933. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. Alfredo del Diestro, Luis G. Barreiro, Adela Sequeyro en Arturo Campoamor.

Een alcoholist ziet hoe, door zijn toedoen, zijn zoon wordt gefusilleerd. Uiteindelijk realiseert hij zich dat alles een boze droom is geweest. Een beschaafd drama dat zich afspeelt tijdens de Revolutie. Het eerste succes van deze regisseur.

El Compadre Mendoza

1933 |

Mexico 1933. Fernando de Fuentes. Met o.a. Alfredo del Diestro, Carmen Guerrero, Antonio R. Frausto en Joaquín Busquets.

Tijdens de Revolutie probeert de landeigenaar Mendoza met beide partijen op goede voet te blijven en hij neemt daarom zijn toevlucht tot allerlei listen. Een met groot enthousiasme gebrachte satire op de Revolutie met een zeer levendig gevoel voor observatie. Een van de beste films die over dit onderwerp is gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alfredo del Diestro op televisie komt.

Reageer