Isao Kimura

Acteur

Isao Kimura is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Kurotokage

1969 | Thriller

Japan 1969. Thriller van Kinji Fukasaku. Met o.a. Akihiro Maruyama, Isao Kimura, Junya Usami, Kikko Matsuoka en Toshiko Kobayashi.

Om een zeer waardevolle diamant op te sporen, bindt een detective de strijd aan met een doorgewinterde misdadiger, bekend als DE ZWARTE HAGEDIS. Een thriller, ge[KA3]inspireerd op een verhaal van Yukio Mishima (je ziet hem even als mensgeworden standbeeld). Homoseksuele aspecten (een travestiet speelt de hoofdrol) met, zoals vaak in dit soort films, clichématige bedoelingen die onnodig, geforceerd en onbenullig zijn.

Yoru no Henrin

1966 | Avonturenfilm, Misdaad

Japan 1966. Avonturenfilm van Noboru Nakamura. Met o.a. Miyuki Kuwano, Mikijiro Hira, Bunta Sagawara, Masuyo Iwamoto en Isao Kimura.

De jonge Eiji wordt door een gangster verleid en tot prostitutie gedreven. Een van haar klanten wordt echter verliefd op haar. Drama vol met huilerige en politie-achtige elementen dat van geen enkele originaliteit getuigt, maar gered wordt door de vertolking en een bepaalde sfeer.

Tange Sazen Hien Laigiri

1966 | Avonturenfilm

Japan 1966. Avonturenfilm van Hideo Gosha. Met o.a. Kinnosuke Nakamura, Isao Kimura, Keiko Awaji en Wakaba Irie.

Tange Sazen, een eenogige en eenarmige worstelaar, vindt een urn met daarin de sleutel van een verblijfplaats vol goud, maar om deze te bereiken moet hij eerst afrekenen met een vrouwelijke bandiet en vele dieven. Avonturenfilm die absoluut niet interessant is en niets vermeldingswaardigs bevat.

Akuto

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Kaneto Shindo. Met o.a. Kyoko Kishida, Eitaro Ozawa, Nobuko Otowa en Isao Kimura.

Een wrede en geile heer in een topfunctie wenst hoe dan ook de echtgenote van een van zijn ondergeschikten te bezitten. Gebaseerd op eem verhaal van Junichiro Tanizaki, bewerkt voor de film en geregisseerd door Shindo zelf. Zij zijn ieder specialist op het gebied van rauwe en perverse drama's. Het resultaat is voor zijn genre opmerkelijk, en dat mocht men wel van hen verwachten.

Ansatsu

1965 | Avonturenfilm

Japan 1965. Avonturenfilm van Masahiro Shinoda. Met o.a. Tetsurô Tamba, Shima Iwashita, Isao Kimura, Eitaro Ozawa en Eiji Okada.

Door een onverwachte amnestie wordt een samoerai vrijgelaten; hem wordt een gevaarlijke missie toevertrouwd. Eén van de succesvolste films die de Japanse cinema uit de jaren 1960-1970 over het verschijnsel samoerai heeft gemaakt. Gebaseerd op de roman van Ryotaro Shiba.

Shinku chitai

1952 | Drama

Japan 1952. Drama van Satsuo Yamamoto. Met o.a. Isao Kimura, Tadashi Katoo, Masao Mishima en Nobuo Kanano.

Antimilitaristisch pamflet tegen een tuchtsysteem waar soldaten hun menselijke waardigheid bij verliezen. Een bij wijlen zeer harde film, maar aangrijpend, naar een roman van Hiroshi Noma.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Isao Kimura op televisie komt.

Reageer