Ursina Lardi (1970) is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Spätwerk

2017 |

Duitsland 2017. Andreas Kleinert. Met o.a. Ursina Lardi, Henry Hübchen, Jenny Schily, Wolfgang Michael en Hede Beck.

Sag mir nichts

2016 | Drama, Romantiek

Duitsland 2016. Drama van Andreas Kleinert. Met o.a. Ursina Lardi, Ronald Zehrfeld, Lea van Acken, Roeland Wiesnekker en Sarah Adina Smith.

Im Nirgendwo

2016 | Drama

Zwitserland 2016. Drama van Katalin Gödrös. Met o.a. Ursina Lardi, Eugene Boateng, Marcus Signer, Carol Schuler en Stefan Merki.

Die Lügen der Sieger

2014 | Thriller

Duitsland 2014. Thriller van Christoph Hochhäusler. Met o.a. Florian David Fitz, Lilith Stangenberg, Horst Kotterba, Arved Birnbaum en Ursina Lardi.

Journalist Fabian Groys verzamelt voor zijn werk voor Die Woche in Hamburg gegevens over de Bundeswehr, het Duitse leger. Zijn chef is matig geïnteresseerd, totdat Fabian op duistere achterliggende verhalen stuit. Aardige politieke thriller met prima hoofdrollen van de in eigen land drukbezette Florian David Fitz, en van Lilith Stangenberg als de stagiaire waarmee de journalist wordt opgescheept. Scenarist-regisseur Hochhäusler verbindt politieke belangen en de praktijken van lobbyisten voor de industrie met de persoonlijke zwakke plekken van de verbeten onderzoeker.

Lore

2012 | Drama, Thriller, Oorlogsfilm

Australië/Duitsland/Verenigd Koninkrijk 2012. Drama van Cate Shortland. Met o.a. Saskia Rosendahl, Kai-Peter Malina, Nele Trebs, Ursina Lardi en André Frid.

De veertienjarige Lore is de oudste dochter uit een volbloed nazi-gezin. Als Das Vaterland begin 1945 in elkaar klapt en haar ouders gevangen worden gezet, moet ze met haar broertjes en zusjes veilig van Beieren (Zuid-Duitsland) naar Hamburg (Noord-Duitsland) zien te komen. Onderweg ontmoet ze de Joodse Peter, die ze als goede nazi-dochter natuurlijk veracht. Maar tegelijkertijd voelt het seksueel ontluikende meisje zich ook tot hem aangetrokken. Intrigerende mix van coming of age-film, roadmovie en WO II-drama, van de met een Duits-Joodse man getrouwde Australische regisseur Shortland.

Traumland

2013 | Drama

2013. Drama van Petra Biondina Volpe. Met o.a. Luna Zimic Mijovic, André Jung, Ursina Lardi en Devid Striesow.

Tegen de achtergrond van besneeuwd, kil ogend Zürich vlecht scenariste-regisseuse Volpe in haar tweede film verschillende levensverhalen door elkaar. Een door zijn vrouw verlaten man, een eenzame Spaanse weduwe die hunkert naar aandacht, een sociaal werkster, een jonge prostituee van Bulgaarse afkomst: allemaal worstelen ze met eigen sores. De opzet van een mozaïekfilm rond Kerstmis werkt wel aardig, maar veel diepgang heeft dit stadsdrama niet te bieden. Prima rol, als de straathoer, van de jonge Bosnische Mijovic die aan een internationale acteercarrière werkt.

Festung

2011 | Drama

Duitsland 2011. Drama van Kirsi Liimatainen. Met o.a. Elisa Essig, Peter Lohmeyer, Karoline Herfurth, Ansgar Göbel en Ursina Lardi.

Plots staat hij weer op de stoep, de man die door Erika en haar drie dochters in de nog zorgeloze openingsscènes steevast als 'hij' wordt aangeduid. In de hoop dat hij zijn leven heeft gebeterd wordt de gewelddadige vader weer in het gezin toegelaten. Het is vooral de dertienjarige Johanna die onder de nieuwe situatie te lijden heeft, en in de armen van haar eerste liefde vlucht. Degelijk familiedrama, door de jeugdjury van het Filmfestival Max Ophüls Preis uitgeroepen tot beste film.

Einfach die Wahrheit

2011 | Drama

Duitsland 2011. Drama van Vivian Naefe. Met o.a. Katja Flint, Heiner Lauterbach en Ursina Lardi.

Officier van justitie Charlotte Reinke heeft een zaak waarin een achtjarig meisje haar vader beschuldigt van seksueel misbruik. De vader ontkent en zegt dat haar moeder haar hiertoe uit wraak heeft aangezet.

Guter Junge

2008 | Drama

Duitsland 2008. Drama van Thorsten C. Fischer. Met o.a. Klaus J. Behrendt, Sebastian Urzendowsky, Gabriela Maria Schmeide, Sandro Lohmann en Ursina Lardi.

Na de dood van zijn gescheiden moeder gaat de zeventienjarige Sven bij zijn vader, taxichauffeur Achim wonen. Achims vriendin Julia ziet al snel een mooie toekomst voor het kleine gezinnetje. Al valt het haar wel op dat Sven erg geïnteresseerd is in jongens. Tamelijk jonge jongens. Als vader dan ook nog compromitterende videobandjes vindt besluit hij zijn zoon op het rechte pad te brengen. Therapie is niet nodig. Goed gemaakt en genuanceerd pedofilie-drama met sterk spel van Behrendt als vader die zijn zoon niet nog een keer wil laten vallen.

Die Ritterinnen

2004 | Drama

Duitsland 2004. Drama van Barbara Teufel. Met o.a. Jana Straulino, Ulla Renneke, Katja Danowski, Mieke Schymura en Bärbel Schwarz.

In haar scenario en op het scherm laat debuterende regisseuse Teufel een rel herleven tussen de politie en de inwoners van de roerige, multiculturele Berlijnse woonwijk Kreuzberg, die plaatsvond in de nacht van de eerste mei 1987. De mobiele eenheid blies indertijd de aftocht nadat een supermarkt in vlammen was opgegaan. Teufel analyseert de oorzaken en vraagt zich af waarom Turken, buurtbewoners van alle leeftijden en brave burgers samen met vrouwelijke leden van de kraakbeweging uit de Ritterstraße, zij aan zij stonden. Er werd gedemonstreerd tegen de komst van de conservatieve Amerikaanse president Reagan en een bijeenkomst van het IMF. Achteraf gezien is de links- extremistische politieke kant van de gebeurtenissen merkwaardig, want Reagan en Gorbatsjev zijn de geschiedenis ingegaan als de mannen die een eind maakten aan de Koude Oorlog, waarop twee jaar later de Muur van Berlijn viel. Teufels film is interessant voor kijkers die meer over de politieke achtergrond van Kreuzberg toentertijd willen weten. Ze schotelt de kijkers een dramatische vertelling met journaalbeelden voor en heeft jonge de vrouwen een beetje geïdealiseerd, maar is nagegaan wat er nadien met haar heldinnen gebeurd is. Het camerawerk is van Ralph Netzer.

Mein langsames Leben

2001 | Drama

Duitsland 2001. Drama van Angela Schanelec. Met o.a. Ursina Lardi, Andreas Patton, Anne Tismer, Wolfgang Michael en Sophie Aigner.

Bij dit drama uit de ZDF-reeks Das kleine Fernsehspiel geldt de Duitse uitdrukking: 'der Titel ist Programm'. Compromisloos traag, deze ultrasobere impressies uit de levens van hedendaagse mensen op hun zoektocht door het ik en het zo diffuse nu. Wanneer Sophie, Valerie, Thomas en de anderen praten over de ondraaglijke lichtheid van het bestaan, zijn de camerabewegingen op de vingers van één hand te tellen. Beslist niet voor iedereen, deze uitgeklede en met een minimaal aantal cuts gesneden gevoelscinema in mineurtonen - en dat is een compliment.

Mein Lamgsames Leben

2001 | Drama

Duitsland 2001. Drama van Angela Schanelec. Met o.a. Sophie Aigner, Wolfgang Michael, Andreas Patton en Ursina Lardi.

Gedurende enkele maanden volgt Schanelec (Plätze in Städten, 1998) de levens van enkele gewone mensen in Berlijn. Sophie vertrekt voor een paar maanden, Valerie raakt verliefd, Thomas gaat naar Parijs en Marie blijkt zwanger. Met een camera die bescheiden op afstand blijft observeert de regisseuse haar acteurs die zich zo naturel, bijna achteloos, voortbewegen dat je soms vergeet dat het spel is. Zoals de titel al impliceert is er van vaart nauwelijks sprake. De film kabbelt voort, zoals het leven zelf. (RdL/VPRO Gids)