Brita Wielopolska

Regisseur

Brita Wielopolska is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Det skaldede spøgelse

1992 | Familiefilm, Fantasy

Denemarken 1992. Familiefilm van Brita Wielopolska en Rita Wielopolska. Met o.a. Benjamin Rothenborg Vibe, Ove Sprogøe, Peter Larsen, Jannie Faurschou en Patrick Ytting.

Rothenborg Vibe is de elf-jarige Jasper. Op school wordt hij als verlegen buitenbeentje geplaagd door zijn klasgenoten. Zijn enige vriend is een oude veerman, die echter dood gaat. Zijn omgeving begrijpt maar niets van zijn verdriet. In de oude kast van de overleden schipper treft hij het kale spook uit de titel. De geest verschaft hem magische krachten, waardoor zelfs de opgeschoten meisjes van de school hem niet langer kunnen intimideren. Wielopolska`s vierde (en bekroonde) film behandelt het thema van sterven en eenzaamheid op een originele manier met een aantrekkelijke rolbezetting. Naar het gelijknamige boek van Bent Rasmussen.

17 Op

1989 | Familiefilm

Denemarken 1989. Familiefilm van Brita Wielopolska. Met o.a. Jane Eggertsen, Mia El Mousti, Jonathan Grumme, Torben Jensen en Flemming Bamse Jörgensen.

De titel verwijst naar het dakterras (op de 17de verdieping) waar het jonge tienermeisje Eggertsen heen gaat om te ontkomen aan het dagelijks geleuter. In tegenstelling tot haar nietsnuttende leeftijdgenootjes zet zij een eigen handeltje op en via haar vriendschap met een Turks meisje overwint zij haar racistische vooroordelen. Ondanks de goede bedoelingen faalt deze derde jeugdfilm van Wielopolska zowel op het dramatische als op het technische vlak.

Hodja frȧ pjort

1984 | Familiefilm, Fantasy

Denemarken 1984. Familiefilm van Brita Wielopolska. Met o.a. David Bertelsen, Zuhal Özdemir, Zihni Kucumen, Debbi Cameron en Holger Boland.

De verfilming van een Turks sprookje op locatie met prachtige landschap-opnames, over een Turks jongetje (Bertelsen), die de grote stad zat is en het weesmeisje (Özdemir). Ze ontmoeten een oude man, die een nieuwe eigenaar voor zijn vliegend tapijt zoekt. De schurkachtige sultan Kucumen zit ook achter het magische kleed aan, omdat hij daarmee de wereld wil beheersen. Onderhoudend en spannend; over goed en kwaad; geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en vakkundig gemaakt door Wielopolska.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Brita Wielopolska op televisie komt.

Reageer