Robert Eddison is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

American Friends

1991 | Drama, Romantiek, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Tristram Powell. Met o.a. Michael Palin, Trini Alvarado, Connie Booth, Bryan Pringle en Fred Pearson.

Ex-Monty Python-lid Michael Palin schreef het scenario van de film naar eigen zeggen aan de hand van het dagboek van zijn overgrootvader. Palin zelf speelt die overgrootvader genaamd Francis Ashby, een celibataire docent aan het strikte onderwijsinstituut Oxford die de Amerikaanse Caroline (Booth) en haar adoptiedochter Elinor (Alvarado) ontmoet. Zij dwingen hem tot een keuze tussen werk of liefde en tussen hen twee. American Friends komt heel traag op gang en wordt nooit echt snel, maar de uitstraling van Palin en de wezenlijke worsteling van zijn personage maken de film de moeite waard.

Dante, The Inferno: Cantos I-VIII

1990 | Drama, Experimenteel

Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van Peter Greenaway en Tom Phillips. Met o.a. John Gielgud, Bob Peck, Joanne Whalley, Laurie Booth en Susan Wooldridge.

De Romeinse dichter Vergilius leidt Dante rond door de hel en het vagevuur. De logische structuur en de indeling in canto's en niveaus van de hel maken Dante's werk tot een perfect onderwerp voor Peter Greenaway. Door sprekende hoofden, stukjes filmjournaal, computer graphics en opnamen van dorsende lichamen met elkaar te combineren, halen de filmers het maximum uit Dante's beeldend geschreven werk.

The Boy Who Turned Yellow

1972 | Familiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1972. Familiefilm van Michael Powell. Met o.a. Mark Digham, Robert Eddison, Helen Weir, Brian Worth en Esmond Knight.

Nadat hij de bewoners van een deel van Londen geel gemaakt heeft, helpt een vriendelijk buitenaards wezen een vriendje met het zoeken naar zijn muis, die hij is kwijtgeraakt in de Tower. De laatste speelfilm van Michael Powell is een aardige, maar zeker geen grootse kinderfilm, naar een script van Emeric Pressburger.