Robert Lombaerts

Regisseur, Producer

Robert Lombaerts is regisseur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Ce soir je rentre à Braine L'Alleud

1993 | Romantiek

België 1993. Romantiek van Gérald Frydman. Met o.a. Erico Salamone, Nathalie Willame, Philippe Jeusette, Boris Stoikoff en Lise Gausset.

Het is middagpauze op het Ministerie van Financi[KA3]en in Brussel. De bedienden gebruiken deze tijd om hun amoureuze avontuurtjes te beleven. Zoals Jennifer (Willame), die een relatie heeft met postbode Freddy (Jeusette). Maar niet iedereen is gelukkig. Zoals Matthieu (Stoikoff) die steeds weer een blauwtje loopt. Of Pierre (Pauwels), die met pensioen gaat, maar die nooit zijn liefde verklaarde voor zijn secretaresse Michou (Mainguet). En dan is er Astrid (Gausset) die in het geheim verliefd is op Robert (Salamone), die echter een verhouding heeft met zijn overste, Mme Dubois (Giancola). Het is geen belemmering dat al deze mensen gehuwd zijn. Hun werk is een andere wereld. Maar Jennifer wil meer. Ze vraagt Freddy om met haar naar Blankenberg te gaan, maar dat gaat te ver voor de postbode. Ze blijven in Freddy's postwagen zitten op de parking van de kroeg waar het afscheid gevierd wordt van Pierre en eenieder met zijn eigen romantische gevoelens geconfronteerd wordt. Knappe, satirische studie van het liefdesleven van een aantal gehuwde mensen. Steeds weer neemt het scenario van Frydman, Alfred, Donald George, Florine Elslande en Laurella Giancola een onverwachte wending. De acteurs spelen hun rol met veel enthousiasme en slagen erin op het einde de nodige dramatiek in hun spel te brengen. Een verfrissende romantische komedie, met camerawerk van André Colinet. De vreemde titel van de film wordt duidelijk bij het bekijken.

Bino fabule

1988 | Animatie, Fantasy

België/Canada 1988. Animatie van Robert Lombaerts en Réjeane Taillon.

Twee astrofysici trachten allerlei technieken te verbeteren. Aldus het plot van deze dus wel erg lange tekenfilm. Er valt verder dan ook weinig over te zeggen. Een gebrek aan vondsten, nodeloze herhalingen en matig tekenwerk. Het heeft twee jaar geduurd voor de film voor het eerst - op tv - was te zien. In de studiowerkten de volgende tekenaars mee: Didier Janssens, Alain Petter, Yves Lapointe, Alain Clouâtre et Gisèle Pellerin.

Pierre Fabien et Cie

1978 | Komedie, Familiefilm

België 1978. Komedie van Robert Lombaerts. Met o.a. Frédéric Debecq, Jean-Pierre Denuit, Anne Wouters, Delphine Greindel en Marc Lobet.

Zes maanden uit het leven van een jongen trekken hier (ritmisch) aan ons oog voorbij. Aan het einde van die periode is hij de puberteit ingegaan. Een kroniek met tal van onbetekenende details, die zwak verfilmd is en lijdt onder een stompzinnige dialoog. De jonge hoofdrolspeler (Debecq) speelt aantrekkelijk, maar wordt slecht (of helemaal niet) geregisseerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robert Lombaerts op televisie komt.

Reageer