Walter Thompson: montage.
Er zijn 8 films gevonden.

Farewell, My Lovely

1975 | Misdaad, Film noir, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1975. Misdaad van Dick Richards. Met o.a. Robert Mitchum, Charlotte Rampling, John Ireland, Sylvia Miles en Jack O'Halloran.

Derde verfilming van de roman van Raymond Chandler, deze keer met Mitchum als Phillip Marlowe. Gangster O`Halloran, die net een gevangenisstraf van zeven jaar wegens bankroof heeft uitgezeten, vraagt Marlowe zijn vroegere vriendin Velma op te sporen. Marlowe beseft niet in wat voor wespennest hij zich begeeft door deze opdracht te aanvaarden. Mitchum is o.k. als oude, vermoeide, drankzuchtige Marlowe, maar het scenario van David Zelag Goodman komt niet in de buurt van de typische s[KA1]erie-noire-sfeer van Chandlers roman. Wie van deze nostalgisch-mysterieuze sfeer houdt, kan beter naar de eerdere verfilmingen kijken: THE FALCON TAKES OVER (1942) of MURDER, MY SWEET (1944). In 1978 zou Mitchum voor THE BIG SLEEP nogmaals in de huid kruipen van Marlowe. Fotografie van John Alonzo en muziek van David Shire.

The Magnificent Seven Ride!

1972 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1972. Western van George McCowan. Met o.a. Lee Van Cleef, Stefanie Powers, Mariette Hartley, Michael Callan en Luke Askew.

De vierde rit van de zeven huurlingen heeft nog maar weinig te maken met het origineel, op de muziek van Elmer Bernstein na. Van Cleef is sheriff in een klein stadje in Arizona. Hij heeft de naam dat hij gevangenen liever ophangt dan hen de kans te geven hun misdadige carrière verder te zetten. Als hij op aandringen van zijn vrouw toch een jonge bandiet laat gaan, beloont deze hen door Van Cleefs vrouw te doden. Samen met zes huurlingen zet hij een achtervolging in die zonder genade is. Typisch western-geweld, opgesierd door enkele opwindende actie-scènes. Het scenario van Arthur Rowe staat bol van de clichés, maar heeft wel het tempo van een tornado. Uitsluitend voor doorgewinterde fans.

Fat City

1972 | Drama, Sportfilm

Verenigde Staten 1972. Drama van John Huston. Met o.a. Nicholas Colasanto, Jeff Bridges, Susan Tyrrell, Stacy Keach en Candy Clark.

Door de drank is Keach, ooit een veelbelovend bokser, aan lager wal geraakt. Hij wil echter graag terugkeren in de ring. Tijdens een oefenmatch ontdekt hij de jonge Bridges en brengt hem in contact met zijn vroegere manager. Bridges blijkt inderdaad een natuurtalent te zijn, die dank zij zijn eerste successen kan trouwen met zijn vriendin die een kind van hem verwacht. Keach ontmoet vervolgens Tyrrell met wie hij verder in de afgrond zakt. Knappe studie over 'losers', atleten zonder glorie. Huston heeft meer aandacht voor zijn personages dan voor de sport, wat de kwaliteit van de film alleen maar ten goede is gekomen. Leonard Gardner bewerkte zijn eigen roman. Schitterend vertolkt door de hoofdpersonages. Een film die lang blijft nazinderen. In beeld gebracht door Conrad Hall.

King Rat

1965 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1965. Oorlogsfilm van Bryan Forbes. Met o.a. George Segal, Tom Courtenay, James Fox, Patrick O'Neal en Denholm Elliott.

Schrijver James Clavell zat tijdens WO II in een Japans krijgsgevangenenkamp. Zijn ervaringen kon hij indrukwekkend kwijt als scriptschrijver van bijvoorbeeld The Great Escape (1963). Van King Rat is hij auteur en wat er goed aan is, is onder meer dat het in deze film nu eens niet gaat om ontsnappen. Juist het leven in het kamp, waar gedeald en gehusseld wordt om te overleven, is hier de essentie. Korporaal King (Segal) heeft een talent in cynisch geregel en gerommel, en ontwikkelt dus een koninklijke macht, terwijl hij buiten het kamp nietszeggend zou zijn. King Rat is uitstekend vanwege indringende observaties, eersteklas camerawerk en meeslepend doch humorvol spel van vooral Segal en Fox.

The Wonderful World of the Brothers Grimm

1962 | Familiefilm, Fantasy, Drama, Musical, Animatie, Biografie

Verenigde Staten 1962. Familiefilm van Henry Levin en George Pal. Met o.a. Laurence Harvey, Claire Bloom, Karl Boehm, Yvette Mimieux en Barbara Eden.

Een tot de verbeelding sprekende bewerking van de sprookjes van Grimm, met het verhaal van de beroemde broers aan elkaar geweven. De stukken poppenfilmscènes in de speelgoedwinkel zijn het beste, evenals die waarin Hackett een vuurspuwende draak bestrijdt. Kleurig vermaak. Mary Wills kreeg een Oscar voor haar kostuums. Scenario van David Harmon, Charles Beaumont en William Roberts. Camerawerk van Paul. C. Vogel.

The Nun's Story

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Fred Zinnemann. Met o.a. Audrey Hepburn, Peter Finch, Edith Evans, Colleen Dewhurst en Peggy Ashcroft.

De Belgische Sister Luke (Hepburn) wil eigenlijk uitgezonden worden naar toenmalig Belgisch Congo, maar wordt eerst gestationeerd in een psychiatrische inrichting. Nadat ze daar is aangevallen door een patiënt mag ze toch naar Afrika, waar ze enkele jaren werkt met de atheïstische Dr. Fortunati (Finch). Door omstandigheden moet ze later toch terug naar België. En dan breekt WO II uit. Overladen met prijzen en nominaties, maar de makers hadden pech bij de Oscars: het was het jaar dat werd gedomineerd door Ben-Hur. Een van de lievelingsfilms van Hepburn. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

The Second Woman

1950 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1950. Thriller van James V. Kern. Met o.a. Robert Young, Betsy Drake, John Sutton, Henry O'Neill en Florence Bates.

De scenaristen van The Second Woman hebben voor hun thema's verloren liefde en psychologisch trauma naar precies twee films gekeken, Rebecca en Spellbound. De verloofde van architect Jeff (Young) kwam een dag voor het geplande huwelijk om bij een auto-ongeluk met hem aan het stuur. Jeff lijdt sindsdien aan duizeligheden, geheugengaten en depressie. Wat betekenen in deze context het mysterieus sterven van zijn hond, paard en rozenstruik? Nieuwe vriendin Ellen (Drake), verzekeringsspeurneus, zet zich aan de ontrafeltaak. De ontknoping is niet zo prachtig als de opbouw, maar wie door alle Hitchcocks heen is zal The Second Woman een aangenaam toetje vinden.

Jane Eyre

1943 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1943. Drama van Robert Stevenson. Met o.a. Orson Welles, Joan Fontaine, Margaret O'Brien, Peggy Ann Garner en John Sutton.

Een artistiek succesvolle, maar wel trage versie van het boek van Charlotte Brontë over een weesmeisje dat opgroeit en gouvernante wordt in een mysterieus huishouden. Een van Elizabeth Taylors eerste films.