Leonora Amar

Acteur

Leonora Amar is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Captain Scarlett

1953 | Avonturenfilm, Historische film, Drama

Verenigde Staten 1953. Avonturenfilm van Thomas Carr. Met o.a. Richard Greene, Leonora Amar, Nedrick Young en Eduardo Noriega.

Na be[KA3]eindiging van de veldslag tegen Napoleon, keert Greene terug naar het ouderlijke landgoed dat ondertussen zonder reden in beslag is genomen door de regering. Als de rebelse Kapitein Scarlett verklaart hij de bestuurders de oorlog. In Prinses Amar, die hij redt van een gedwongen huwelijk met een edelman, en de veroordeelde Young, vindt hij zijn partners. Kwaliteitsarme mantel- en degenfilm, waarin een soort Robin Hood (Greene zou trouwens twee jaar later deze rol spelen in een tv- serie) een hele regering voor schut zet. Dat gebeurt op zo'n onhandige manier dat deze avonturenfilm wel een komedie lijkt. Het scenario van Howard Dimsdale zit vol gaten en hangt van clichés aan elkaar. Zelfs de gevechtsscénes zijn belachelijk in beeld gebracht. Volledig in Spanje gefilmd door Charles Carbajal.

Curvas peligrosas

1950 | Komedie, Musical

Mexico 1950. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Leonora Amar, Carlos Cores, Fanny Schiller en Arturo Soto Rangel.

Een koorzangeres gaat als lichtekooi door het leven en jaagt alle mannen, vooral de getrouwden onder hen, het hoofd op hol. Deze compleet mislukte film betekende het einde van de filmcarrière van de wulpse Leonora Amar. Haar rondingen wáren vervaarlijk, dat moet worden gezegd.

Cuide a su marido

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Fernando Soler. Met o.a. Fernando Soler, Leonora Amar, Blanca de Castejón en Hilda Sour.

Een getrouwd man wil zijn minnares in de steek laten om de vriendin van zijn vrouw te veroveren. Extreem slechte macho-komedie.

Zorina

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Leonora Amar, Rafael Baledón en Luis Aldás.

Een meisje dat als klein kind door een zigeunertroep werd opgenomen, wordt verliefd op een luitenant die haar in de betere kringen wil introduceren. Een racistische en bovendien zeer slecht geregisseerde film.

El Mago

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Leonora Amar, Cantinflas, Ernesto Finance en José Baviera.

Een tweederangs waarzegger wordt vervangen door een pechvogel die het beroep niet kent. Een van de eerste successen en tevens een van de beste komedies van de Mexicaanse komiek Cantinflas.

Bajo el cielo de Sonora

1947 | Western

Mexico 1947. Western van Rolando Aguilar. Met o.a. Leonora Amar, Carlos López Moctezuma en Domingo Soler.

Een kolonel besluit het leger te verlaten, maar voor dat het zo ver is, wordt hij belast met een gevaarlijke missie: hij moet een indianenstam tot bedaren brengen. Hoewel deze film over een goed scenario en enkele prima spelers beschikt, is het Aguilar niet gelukt de film tot een succes te maken. Hij is zelfs erg vervelend.

El Desquite

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Roberta Ratti. Met o.a. Leonora Amar, José Cibrián en Julio Villarreal.

Een vrouw, vele malen mishandeld en bedrogen, besluit zich te wreken. De debutante Ratti heeft niet kunnen voorkomen dat in de liefdesscènes haars ondanks de nodige humor is ingeslopen. Dit is het meest gedenkwaardige van de hele film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Leonora Amar op televisie komt.

Reageer