Alan Ford

1938 Acteur

Alan Ford (1938) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Snatch

2000 | Komedie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2000. Komedie van Guy Ritchie. Met o.a. Benicio Del Toro, Brad Pitt, Vinnie Jones, Dennis Farina en Rade Serbedzija.

Misdaadkomedie waarin het verhaal van Franky Four Fingers (Benicio Del Toro) - die de diamant steelt waar ook de Amerikaanse gangster Avi en de Russische crimineel Boris The Blade op azen - wordt verweven met verhaallijnen rond zware jongen Bullet Teeth Tony (Vinnie Jones) en de onverstaanbare, boksende Ierse zigeuner Mickey (Brad Pitt). Regisseur Guy Ritchie scoorde twee jaar eerder met zijn debuutfilm Lock, Stock and Two Smoking Barrels een enorme verrassingshit. Snatch biedt veel meer van hetzelfde: spetterend, virtuoos, maar ook soms aan de vermoeiende kant.

An Unsuitable Job for a Woman: A Last Embrace

1998 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1998. Mysterie van John Strickland. Met o.a. Helen Baxendale, Annette Crosbie, Gemma Jones, Leigh Lawson en Julian Rhind-Tutt.

Het succes (lees: de kijkdichtheid) van de tv-film P.D. JAMES` AN UNSUITABLE JOB FOR A WOMAN smaakte naar meer, maar P.D. James wilde geen scenario schrijven of op het thema voortborduren met een nieuw boek. Voor de hand lag de scenarioschrijver van die film William Humble te vragen om een vervolg met dezelfde hoofdpersonages te maken. P.D. James-fans en dito puristen: er is geen reden tot paniek. James gaf haar toestemming en het plot en dialogen zijn bijna net zo sterk als de voorgaande film. Onze jonge, aantrekkelijke Cordelia Gray (Baxendale) wordt voor haar tweede zaak ingehuurd door Julia Hampson (Jones), die met haar man Andrew (Lawson) een luxe hotel drijft in Bath. Het echtpaar is in de vijftig. Julia meent dat haar man niet met zijn handen van het jonge vrouwelijke personeel kan afblijven. Zelf kijkt ze af en toe te diep in het glaasje. Cordelia gaat op haar verzoek incognito in het hotel werken om te bekijken wat er nou precies aan de hand is. Dan gebeuren er een paar duistere dingen en er wordt een moord gepleegd, waarvan Julia de schuld krijgt. Ze belandt in de gevangenis. Tenslotte ontmaskert Cordelia de ware dader, maar voordat het zo ver is, wordt de kijker nogal uitvoerig getracteerd op de charmes van Andrew en een hele hoop plotwendigen. Helaas is de finale te geforceerd, hetgeen afbreuk doet aan het geheel. Ouderwets, maar voor geporteerde en genietende kijkers zeer aangenaam en de pret wordt verhoogd door een nog immer aantrekkelijke Baxendale.

The Best Years Of Your Life

1986 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1986. Drama van Adrian Shergold. Met o.a. Lee Whitlock, Steve Fletcher en Alan Ford.

Het diep tragische verhaal over een sportieve jongeman die op zijn zeventiende aan een ongeneeslijke ruggemergkanker blijkt te lijden. Terwijl hij zich in zijn lot geschikt heeft, hebben zijn vader en oudere broer er zo`n moeite mee dat er wrevel ontstaat met als gevolg een verwijdering. Om alle brokken bij elkaar te lijmen organiseert de vader een reunie in Spanje in de finale van de film. De cynische exploitation-trekjes doen de kijker op het puntje van de stoel belanden, omdat de auteur (die zelf aan kanker lijdt) het tot op de laatste seconde in het ongewisse laat of de bijeenkomst nog wel zin zal hebben.

Law & Order

1978 | Avonturenfilm, Misdaad, Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1978. Avonturenfilm van Les Blair. Met o.a. Derek Martin, Alan Ford, Roy Sone, Billy Cornelius en Ken Campbell.

Een goedgemaakte politiefilm waarin een politie-inspecteur besluit een aantal kleine misdadigers tegen elkaar uit te spelen en zo zijn slag te slaan. Eén vis glipt echter door het net en zorgt voor onverwachte verwikkelingen. De documentaire-stijl van regisseur Blair en de naturalistische vertolkingen geven de film een bijzonder realistisch aanzien, terwijl ook het doordachte scenario van G.F. Newman bijdraagt tot de geloofwaardigheid van het geheel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alan Ford op televisie komt.

Reageer