Brian Hogg

Acteur

Brian Hogg is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

The Scar

1996 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1996. Drama van Richard Grassick, Ellin Hare, Sirkka-Liisa Konttinen, Murray Martin en Pat McCarthy. Met o.a. Charlie Hardwick, Bill Speed, Brian Hogg, Katja Roberts en Darren Bell.

Twee jaar nadat Margaret Thatcher een einde maakte aan de reeks stakingen van de mijnwerkers die o.l.v. de anachronistische Marxist Arthur Scargil telkens weer Engeland in gijzeling namen en de Britten concessies afpersten, zetten zij hun tradities nog gewoon voort, w.o. het jaarlijkse mijnwerkersbal. Op de dansvloer ontmoeten een activiste-van-toen en de voorman van een mijn-in- nieuwe-stijl elkaar, onbewust van elkanders verleden. Ze worden verliefd totdat de geschiedenis de nauwelijks geheelde wonden weer openrijt. Sterk, geloofwaardig sociaal drama, waarop de Britten een patent lijken te hebben. De negen regisseurs zijn lid van het collectief The Amber Production Team.

Eden Valley

1994 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1994. Drama van Murray Martin. Met o.a. Brian Hogg, Darren Bell, Laidler Family en Mike Elliott.

Sinds hij zijn gezin verliet heeft Hogg zich teruggetrokken in Eden Valley, een streek in het noord-oosten van Engeland, niet ver van het door werkloosheid geteisterde steenkoolgebied Durham, waar hij zich specialiseerde in het fokken van renpaarden. Zijn leventje wordt verstoord door de komst van zijn tienerzoon, Bell, opgevoed in de stad door zijn moeder en voorgestraft wegens het verhandelen van drugs. Vader en zoon, die aanvankelijk als vijanden tegenover elkaar staan, gaan elkaar langzaam maar zeker leren kennen en waarderen. Een sociaal portret gemaakt door het collectief Amber Films, die zich gespecialiseerd hebben in de verfilming van als documentaire vermomde fictiefilms. Ze bekritiseren op lyrische, maar authentieke manier de Britse samenleving, in casu de weerslag op gewone mensen van de moeilijkheden in de steenkoolindustrie. Boeiend, maar verward in beeld gebracht. Scenario, fotografie en bijna alle andere functies worden ingevuld door de leden van Amber Films, nl. Richard Grassick, Ellen Hare, Sirkka Liisa Konttinen, regisseur Martin, Pat McCarthy, Lorna Powell en Pete Roberts.

Fighting For Gemma

1993 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1993. Drama van Julian Jarrold. Met o.a. Jennifer Kate Wilson, Gary Mavers, Lorraine Ashbourne, Ruth Lee en Laura Brattan.

Vader D`Arcy (Mavers) werkt voor een Colombiaans bedrijf, waar een Britse firma kernafval laat verwerken. In de buurt zijn reeds een groot aantal gevallen van leukemie vastgesteld, voornamelijk bij kinderen. Als zijn dochtertje Gemma (Wilson) ook het slachtoffer van de ongeneeslijke ziekte wordt, wil Mavers de onderneming een proces aandoen. Hij wendt zich tot advocaat Martyn Day (Threlfall). Die bijt zich vast in de zaak. Gevoelig uitgewerkte strijd van David tegen Goliath (de onaantastbare multi-national), die zelfs doorgezet moet worden wanneer bewezen is dat die dood en verderf zaait met zijn (afval)praktijken. Jarrold's scenario is gebaseerd op een waargebeurd voorval en verschillende onderzoeken, die hij samenbundelde tot een gedramatiseerd verhaal dat niets onverbloemd laat. Een film die geschikt is als inleiding voor een discussie. Knap gespeeld en doeltreffend gemonteerd. Uitstekende fotografie van Ilona Sekacz. Gedraaid in super 16 mm.

The Black Candle

1991 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Roy Battersby. Met o.a. Samantha Bond, Denholm Elliott, Siân Phillips, Nathaniel Parker en Robert Hines.

Weinig diepgaand drama over de ontmaagding van een meisje uit de lagere sociale klasse, en dat daarna toch nog kans weet te maken op een liefdeloos huwelijk met een kale jonker. Een gepassioneerde, robuuste en jonge voorman brandt zijn handen - hij wordt vals beschuldigd - als hij verliefd op haar wordt. Naar een roman van Catherine Cookson en gesitueerd in het Noorden van Engeland rond 1900. Er bestaat ook een bijna vier uur durende versie van 222m, die rijker is aan details en nog sfeervoller is.

Dream On

1991 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Amber Films. Met o.a. Amber Styles, Maureen Harold, Anna-Maria Gascoigne, Pat Leavy en Ray Stubbs.

Mensen uit een arbeidersbuurt ontmoeten elkaar in een kroeg in North Shields. Tegen deze achtergrond worden relationele problemen behandeld, die uitlopen op geweld binnen het huwelijk, seksueel misbruik en koude onverschilligheid. Dit alles gezien vanuit het standpunt van de vrouw. Moeilijke en ingewikkelde onderwerpen, die verrassend boeiend in de film zijn vertaald. Groots.

In Fading Light

1990 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van Murray Martin. Met o.a. Joe Caffrey, Maureen Harold, Dave Hill, Brian Hogg en Sammy Johnson.

Een tienermeisje gaat terug naar de vissersplaats waar ze geboren is. Met haar vader, kapitein van een trawler, gaat ze de zee op. De mensen uit het stadje weten niet zeker of het meisje wel zijn dochter is en ze komen met elkaar in conflict. Dit wat knarsend verfilmde docu-drama onderzoekt met gemengde gevoelens de waarden van de arbeidersklasse in bedreigende omstandigheden. Scenario van Tom Hadaway.

Four Days in July

1985 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1985. Drama van Mike Leigh. Met o.a. Charles Lawson, Brian Hogg, Adrian Gordon, John Keegan en Des McAleer.

Deze veelgeprezen televisiefilm van Leigh gaat over de spanningen en verdeeldheid in Noord-Ierland. Een meeslepend en intelligent drama, dat de activiteiten van zowel een katholieke als een protestante familie weergeeft gedurende de voorbereiding voor de verjaardag van de slag aan de Boyne, waar de protestantse legers onder de Nederlandse stadhouder Willem de katholieken versloegen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Brian Hogg op televisie komt.

Reageer