Gyula Bodrogi

Acteur

Gyula Bodrogi is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Chico

2001 | Oorlogsfilm

Chili/Duitsland/Hongarije/Kroatië 2001. Oorlogsfilm van Ibolya Fekete. Met o.a. Eduardo Rózsa Flores, Sergio Hernández, Richie Varga, Gyula Bodrogi en János Ágoston.

Ricardo, bijgenaamd Chico (Flores), is in Zuid-Amerika geboren uit Hongaars-Spaanse ouders; hij is half-joods, katholiek opgevoed en overtuigd communist. De revolutionaire bewegingen van Che Chevara en Salvador Allende heeft hij als militant zien mislukken en eenmaal in Hongarije gearriveerd zorgen de Hongaarse communisten aan de vooravond van hun ondergang voor een KGB opleiding in Moskou. Eigenlijk lijkt Chico een beetje op de terrorist Carlos de Jakhals, die wegens moorden zucht in de Parijse Sant[KA1]e gevangenis, nadat zijn schuilplaats in Soedan werd verraden en hij werd ontvoerd door de Franse geheime dienst. Een Spaanse krant ontdekt Chico als de wrede burgeroorlog in uiteenvallend Joegoslavi[KA3]e uitbreekt en maakt hem hun oorlogscorrespondent. Zo wordt Chico geconfronteerd met de beestachtige Servi[KA3]ers die in opdracht van Slobodan Milosevic verkrachten, roven, plunderen en moorden. Hij besluit een keurkorps op te richten en schaart zich aan de zijde van de Kroaten (die overigens niet minder waren dan hun Servische aartsvijanden) en mengt zich in de genadeloze, maar zinloze strijd om Vukovar. De fictie wordt afgewisseld met talloze journaalopnames, waardoor de film eerder een gemonteerd dan een geregisseerd geheel is. Voor kijkers die zich interesseren in een revolutionair, die verwikkeld raakt in een der smerigste oorlogen na WO II, een interessante rolprent. Het scenario is van regisseur Fekete. Bekroond tijdens de Hongaarse filmweek in Boedapest, maar dat was een soort thuiswedstrijd. Opgenomen in de reeks Das kleine Fernsehspiel in het kader van de serie Kriegszeiten. Het camerawerk is van Mátyás Erdély, Nykia Jancsó en Antonio Farías. Dolby Digital.

Kismaszat és a gézengúzok

1984 | Familiefilm, Avonturenfilm

Hongarije 1984. Familiefilm van Miklós Markos. Met o.a. Zsófi Jávor, Sándor Pálok, Gábor Csóre, Gyula Bodrogi en Csilla Maronka.

Het Zweedse toeristen-echtpaar Schlanger-Maronka laat door een misverstand hun baby achter in een warenhuis in Boedapest. De twaalf-jarige kameraden Jávor en Pálok en hun evenoude vriendinnnetje Csóre gaan op zoek naar de 'blonde moeder met de rode rugzak', die ze uiteindelijk lokaliseren na een vindingrijke tocht - geholpen door taxichauffeur Bodrogi -op een camping aan de Donau. Een leuke, onderhoudende film voor kinderen, die al wat groter zijn. Miklós Rónaszegi bewerkte zijn eigen jeugdroman voor de film samen met de regisseur.

Csak semmi panik

1982 | Actiefilm, Misdaad

Hongarije 1982. Actiefilm van Sandor G. Szȁngi. Met o.a. Istvan Butjor, Andras Kern, Gyula Bodrogi, Petra Hinze en Laslo Banhindy.

Inspecteur van politie Kardos (Kern) hoort van een Duitse vrouw hoe haar vader ooit de koninklijke Hongaarse juwelen uit het land trachtte te smokkelen, maar daarbij met een vliegtuigje in een meer stortte. Zij weet de vindplaats, en de gebruikelijke jacht op de schat (inclusief ongure Oosteuropese gangsters en blauwe Lada's) begint.

Cask semmi pǎnik

1982 | Avonturenfilm, Thriller

Hongarije 1982. Avonturenfilm van Gyula Bornyi. Met o.a. Istvǎn Bujtor, Andrǎs Kern, Gyula Bodrogi en Petra Hinze.

Een stel gangsters en de Hongaarse politie, die door een Duitse vrouw geholpen wordt maken jacht op een vliegtuigwrak met de Hongaarse kroonjuwelen aan boord. De vrouw heeft op het sterfbed van haar vader een geschetst landkaartje gekregen waarop de plaats staat waar het vliegtuigje (in een meertje) is neergestort. Een clich[KA1]ematige avonturenfilm op een niveau, waarop de niet al te kritische jeugd het (nog net) leuk vindt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gyula Bodrogi op televisie komt.

Reageer