Herman Brood

Acteur, Scenarist, Componist

Herman Brood is acteur, scenarist en componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Zusje

1995 | Drama, Komedie

Nederland 1995. Drama van Robert Jan Westdijk. Met o.a. Kim van Kooten, Romijn Conen, Maarten Zomer, Roeland Fernhout en Hugo Metsers.

Zusje verhaalt van een jongeman die na jaren afwezigheid terugkeert in het leven van zijn jongere zus. Ongegeneerd, nu eens charmant dan weer ronduit irritant volgt hij haar met zijn videocamera bij alles wat ze doet. Na verloop van deze voortdurende confrontatie wordt er een incident uit hun verleden onthuld dat ervoor zorgde dat de twee uit elkaar werden gehaald. Levendig camerawerk van Bert Pot zorgt ervoor dat we vrijwel consequent het gezichtspunt van de jongen volgen, begeleid door de sarrende stem van Hugo Metsers III. Enthousiaste acteurs en uitstekende dialogen maken van dit opmerkelijke regiedebuut een belevenis.

Rock'n'Roll Junkie

1994 | Documentaire

Nederland 1994. Documentaire van Ton van der Lee, Jan Eilander, Eugène van den Bosch en Frenk van der Sterre. Met o.a. Herman Brood, Nina Hagen, Jules Deelder, Harry Muskee en Koos van Dijk.

Geslaagde documentaire, een ode aan de Nederlandse rockzanger Herman Brood, met als hoofdthema`s: Brood als muzikant, als kunstschilder, priv[KA1]e en door de ogen van mensen uit zijn omgeving. Wel loopt de opname van een CD als een rode draad door de film. Menno Boerema monteerde 90m uit dertig uur materiaal, gedraaid tussen 1990 en 1993, naast archiefmateriaal, concertopnamen, interviews en nerveuze, van de schouder gefilmde beelden. Het is overduidelijk dat de vier makers van de film, Eilander (interviews), Van der Sterre (geluid), Van den Bosch (camera) en Van der Lee (productie), in hun jongere jaren zwaar hebben gedweept met Brood. Onderhoudend, afwisselend, een keurig portret van een vaak onsympathieke gek. Een must voor Brood-fans.

Rock 'n Roll Junkie

1994 | Biografie

Nederland 1994. Biografie van Jan Eilander, Eugene van den Bosch, Frenk van der Sterre en Ton van der Lee. Met o.a. Herman Brood en Nina Hagen.

De vier regisseurs (eigenlijk respectievelijk interviewer, cameraman, geluidsman en producent) volgden hun jeugdidool Herman Brood tussen 1990 en 1993. Uit dertig uur materiaal werd deze anderhalf uur durende docu samengesteld, met vier hoofdthema's: Brood als muzikant, als kunstschilder, privé, en door de ogen van zijn omgeving. Daarnaast zijn er concertopnamen en archiefmateriaal. Uiteindelijk zien we vooral Brood als junk, vaak meelijwekkend en onsympathiek, en valt de aandacht voor het rock-'n-rollfenomeen wat tegen. Evengoed erg onderhoudend en verplichte kost voor fans.

Cha cha

1979 | Muziek, Experimenteel

Nederland 1979. Muziek van Herbert Curiël. Met o.a. Herman Brood, Nina Hagen, Lene Lovich, Wild Romance en Meteors.

Curieuze film rond zanger Brood en punk-fenomeen Hagen. Gemaakt volgens de reagerende werkmethode, met ideeën en associaties die tijdens de opnamen ontstonden. Personages trekken te veel aamdacht, vooral Hagen.

Andy, Bloed en Blond Haar

1978 | Drama

Nederland 1978. Drama van Frank Wiering. Met o.a. Andy Vrielink, Jonna Koster, Truus Dekker, Jan van Rooyen en Peter Schneider.

Een punkerige provinciaalse jongen ontmoet een sjiek Amsterdams fotomodel dat hem na een beroving bij de politie aangeeft. Een oorspronkelijke film, aansluitend bij de Amerikaanse tradities van de jaren vijftig (THE WILD ONE), die als debuut helaas onder de maat bleef door een belabberd scenario en slecht acteerwerk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Herman Brood op televisie komt.

Reageer