Piotr Mamonov

Acteur

Piotr Mamonov is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Taxi blues

1990 | Drama, Komedie

SU/Frankrijk/Rusland 1990. Drama van Pavel Lungin en Pavel Loengin. Met o.a. Piotr Mamonov, Piotr Zaitchenko, Vladimir Kachpour, Natalya Kolyakanova en Elena Saphonova.

Het scenario beschrijft de merkwaardige verhouding die er bestaat tussen een antisemitische Russische taxichauffeur, die een liefhebber is van extreem geweld in de traditie van Kubrick en tevens drugs en vlees smokkelt (zoals iedereen daar), en een joodse saxofonist, die tijdens een tournee naar de Verenigde Staten vlucht, waar zijn talent bevestigd wordt. Het nachtelijke Moskou ten tijde van de perestrojka had net zo goed New York kunnen zijn! Een sarcastisch, bitter, ja zelfs wreed beeld van de eeuwige kloof van onbegrip die er bestaat tussen de intelligentsia en het volk. Op scherpzinnige wijze wordt het modieuze zwart-witdenken ondermijnd, want geen enkel personage in deze film is alleen maar goed of alleen maar slecht. De ontknoping van deze fabel is tegelijkertijd verwarrend en openbarend. Onvergetelijke personages komen er in deze grootse film voor, die uiteindelijk in geen enkel hokje kan worden ondergebracht. De film is geregisseerd met een precisie die aan een scalpel doet denken en is dan ook bekroond met de regieprijs 1990 in Cannes.

Igla

1988 | Drama

SU 1988. Drama van Rashid Nugmanov. Met o.a. Victor Tzoy, Marina Smirnova, Piotr Mamonov, Alexander Bashirov en Archimed Iskakov.

Hartverscheurend verhaal over een jongeman, die na een lange afwezigheid bij zijn thuiskomst ontdekt dat zijn vriendin aan drugs verslaafd is. Hij probeert haar ervan af te helpen en het ziet er naar uit dat het lukt, maar dan wordt het erger. Ook moet hij strijd leveren met drugs-smokkelaars. Een van de eerste betrouwbare Sovjet-films over de verslaving en het drugsprobleem. Rockzanger Tzoy die bij de Soviet-jeugd zeer populair is speelt de hoofdrol. Scenario van Aleksandr Baranov en Bachyt Kilibaev. Camerawerk van Murat Nugmanov.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Piotr Mamonov op televisie komt.

Reageer