Chano Urueta is regisseur en acteur.
Er zijn 97 films gevonden.

Chanoc

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van Rogelio A. González. Met o.a. Andrés García, Chano Urueta, Bárbara Mune en José Chávez.

De belevenissen van twee vrienden, de ene een atletisch gebouwde duiker en de ander iemand die snel verliefd is en nogal drankzuchtig. De film bestaat uit drie episoden, de ene nog flauwer dan de andere.

Blue Demon contra las diabólicas

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. 'Blue Demon', David Reynoso, Ana Martín en Bárbara Angely.

Een juwelensmokkelaar doet zich voor als de misdaadbestrijder 'Blue Demon', zodat deze beschuldigd wordt van diefstal en moord. Vrijwel tegelijk opgenomen met BLUE DEMON CONTRA CEREBROS INFERNALES en even zwak.

Blue Demon contra cerebros infernales

1966 | Horror

Mexico 1966. Horror van Chano Urueta. Met o.a. 'Blue Demon', David Reynoso, Ana Martín, Víctor Junco en Alejandro Cruz.

Een in-slechte dokter ontvoert, geholpen door een aantal mensen die hij in zombies heeft veranderd, wetenschappers en neemt hun hersenen weg om hun kennis te kunnen gebruiken. Een onsamenhangende film over de misdaadbestrijder 'Blue Demon'. Natuurlijk verslaat hij de schurken door de kracht van zijn vuisten.

Los Gavilanes Negros

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Fernando Casanova, Pedro Armendáriz jr en Irma Serrano.

Een rustig dorpje wordt ingenomen door een stel bandieten. De bewoners besluiten de hulp in te roepen van 'Los Gavilanes Negros'. Het klassieke verhaal van de gemaskerde man, type Zorro, die de zwakken te hulp komt, alleen zijn het er dit keer drie.

Especialista en chamacas

1965 | Komedie, Musical

Mexico 1965. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Enrique Guzmán, Javier Solís, 'Tin Tan' en Diana Mariscal.

Een jonge arts staat voor een dilemma, zijn beroep uitoefenen of muziek gaan maken, hetgeen hij heel graag zou willen. Een domme komische musical.

Blue Demon contra el podor satánico

1965 | Horror

Mexico 1965. Horror van Chano Urueta. Met o.a. Blue Demon, Marta Elena Fernández, Fernando Osés en Margarito Luna.

Een man die levend begraven werd, herrijst uit de dood om zich te wreken op de mensheid. Een van de horrorfilms waarin de Mexicaanse worstelaar Blue Demon de hoofdrol speelt. De film ligt in de lijn van de serie met Santo el Enmascarado de Plata (hier te zien in een speciale samenwerking).

Alma Grande

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Manuel López Ochoa, Sonia Infante, David Reynoso en Jorge Russek.

Drie mannen overvallen een dorp van Yaqui-indianen. Die vragen hulp aan een Grote Geest, net als zij een Indiaan. Een bewerking van het stripverhaal van Angel J. Mora, waarin de hoofdpersoon een halfbloed is die de deugden van het blanke en het indiaanse ras in zich verenigt. De psychologische diepgang van de personages in deze film is echter te verwaarlozen. Ook bekend als EL YAQUI JUSTICIERO.

El robo al tren correo

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Chano Urueta. Met o.a. Noé Murayama, Julissa en Berta Moss.

De boekhouder van een spoorwegstation overvalt een sneltrein samen met een bende veedieven en beschuldigt vervolgens een vreemdeling ervan. Dan vermoordt hij de andere treinrovers, zodat hij de buit niet hoeft te delen. Een redelijke western. De maker heeft ongetwijfeld Edwin S. Porters [KL]The Great Train Robbery[KLE] gezien, de eerste (korte) western.

Cinco asesinos esperan

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Chano Urueta. Met o.a. Carlos Cortez, Jorge Martínez de Hoyos, Noé Murayama en Sonia Infante.

Twee politieagenten arresteren twee leden van een bende bankrovers. Ze blijken de zoons te zijn van een moordenaar die pas is ontsnapt uit de gevangenis. Een redelijke film, maar de poging om een 'wrede western' te maken, zoals in die tijd in Hollywood in de mode, is mislukt.

Blue Demon, el demonio azul

1964 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1964. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. 'Blue Demon', Jaime Fernández, Rosa María Vázquez en Mario Orea.

Een eminente professor in de lycantropie roept de hulp in van de gemaskerde strijder 'Blue Demon' om een weerwolf te bestrijden, die de omgeving onveilig maakt. De eerste film over Blue Demon. Het vervolg heet BLUE DEMON CONTRA EL PODER SATANICO. De film is, ondanks de vele gevechten, redelijk onderhoudend.

Lupe Balazos

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Lucha Morena, Julio Aldama, Daniel 'Chino' Herrera en Susana Cabrera.

In een dorpje waar een dokter zich vestigt wonen twee zusters, de een een beetje mannelijk, de ander gedwee en zacht. Het enige aardige aan deze film is dat de dokter, nadat hij het vee heeft ingeënt, hetzelfde doet met de dorpsvrouwtjes!.

El ciclón de Jalisco

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Julio Aldama, Lucha Moreno, José Elías Moreno en Daniel 'Chino' Herrera.

Ramón verlaat zijn dorp en zijn verloofde om het in de hoofdstad te gaan maken als worstelaar. Hij belooft met haar te truowen als hij als overwinnaar terugkeert, maar hij ontmoet een vedette. Routinematig.

Pilotos de la muerte

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Adalberto 'Risortes' Martínez, Kitty de Hoyos en Teresa Velázquez.

Na veel verwikkelingen redden twee monteurs uit de provincie dankzij hun sluwheid een circusspektakel. Een slechte komedie met sentimentele inslag (er komt een weesmeisje in voor).

El Baron del terror

1961 | Horror

Mexico 1961. Horror van Chano. Met o.a. Chano Urueta, Abal Salazar, Ariadna Welter, Mauricio Garces en Ruben Rojo.

Absolute nonsens over een drie honderd jaar oude tovenaar, die in de gedaante van een duivels monster wraak neemt op de nazaten van degenen die hem destijds op de brandstapel brachten. Ook bekend onder de titel THE BRAINIAC.

Camino de la horca

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Chano Urueta. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Lola Beltrán, Fernando Casanova en Olivia Michel.

Een gevaarlijke crimineel, 'El Diablo' is veroordeeld door een rechter. De zoon hiervan doodt een man uit zelfverdediging; door alle getuigen te laten verdwijnen, probeert de vrouw van El Diablo hem te belasteren om zo haar man op vrije voeten te krijgen in deze redelijke film.

Tres Romeos y una Julieta

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Jorge Mistral, Antonio Badú, Elvira Quintana en Irma Dorantes.

Om een erfenis te kunnen innen, moeten drie broers, die een beetje losbollig zijn, zich beteren onder de voogdij van de nicht van hun weldoener (die haar schoonheid onder de schmink van een dame op leeftijd verbergt). Symphatiek en vrijmoedig, wat veel ten voordele van de regisseur zegt, die zo stuntelig is bij zijn meeste andere films.

Revólver en guardia

1960 | Western

Mexico 1960. Western van Chano Urueta. Met o.a. Elvira Quintana, Manuel Capetillo, Roberto G. Rivera en Agustín Fernández.

Op zijn sterfbed onthult een rijke boer aan zijn zoon dat hij een broer heeft, die hij moet opsporen om hem de helft van de erfenis te overhandigen. Tegelijkertijd moet hij een gevaarlijke bandiet, die de omgeving afschuimt, verslaan. Erg stuntelig en te weinig actie.

El Hombre de la ametralladora

1960 | Misdaad, Drama

Mexico 1960. Misdaad van Chano Urueta. Met o.a. Fernando Casanova, Silvia Fournier, Alfonso Mejía en Rafael Bertrand.

De directrice van een kleuterschool wordt met drie van de aan haar toevertrouwde kinderen ontvoerd. Haar verloofde heeft alles gezien, maar wordt op weg naar het politiebureau aangereden door een auto. Het plot is niet slecht uitgewerkt, maar de vertolking en de decors zijn erg zwak.

Una Bala es mi testigo

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Chano Urueta. Met o.a. Gastón Santos, Rita Macedo, Mauricio Garcés en Jaime Fernández.

Een dorp krijgt bezoek van een vreemdeling die de dood van zijn vriend komt wreken. Dankzij de tragische gelaatsuitdrukking van de verdachte en de gebaren van Irma Castillón is de film onbedoeld vermakelijk.

Luciano Romero

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Fernando Casanova, Flor Silvestre, Roberto Ramírez en Luis Aragón.

Vanwege een niet betaalde schuld vermoordt een bende bandieten de vrouw van een grootgrondbezitter. Opvolger van EL HOMBRE DEL ALAZAN van Rogelio A. González. Onderhoudend en daarmee is alles gezegd.

Los Hermanos Diablo

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Fernando Méndez en Chano Urueta. Met o.a. Rafael Baledón, Abel Salazar, Mauricio Garcés en David Reynoso.

Drie broers nemen een ranch die zij hebben geërfd in bezit. Zowel Indianen als een bende schurken hebben het erop voorzien. Eerste film uit een serie van drie waarin Amerikaanse cliche's worden geïmiteerd.

Las Canciones unidas

1959 | Musical

Mexico 1959. Musical van Alfonso Patiño Gomez, Tito Davison en Chano Urueta. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Lola Beltrán, Jacqueline François en Elvira Quintana.

Een potpourri van muzieknummers uit alle delen van de wereld, verbonden door een vederlicht verhaal. Er wordt meegewerkt door onder anderen het Russisch Ballet, El Chicano, Wolf Ruvinskis, Lucho Gática, Pedro Vargas en Carlos Cores. Een ode aan van het lied, liever gezegd het Zuidamerikaanse lied en in het bijzonder het Mexicaanse lied.

La Cabeza viviente

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Chano Urueta. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Abel Salazar, Mauricio Garces, Germán Robles en Antonio Raxel.

Een eeuwenoude Azteek neemt wraak op de archeologen die de graftombe, waarin hij en het hoofd van zijn meester begraven lagen, hebben geschonden. Tamelijk zotte nonsens. Ook bekend als THE LIVING HEAD.

Guantes de oro

1959 | Sportfilm

Mexico 1959. Sportfilm van Chano Urueta. Met o.a. Alvaro Ortíz, Marina Camacho, Roberto Ramírez en Guillermo Alvarez Bianchi.

Enige oude boksers nemen een jeugdige dief onder hun hoede en maken een kampioen van hem. Zwak melodrama waarin Urueta weer twee ex-bokskampioenen regisseerde: 'Kid Azteca' en 'Ratón Marcias'. Moraal van het verhaal: om de jeugd van de criminaliteit weg te halen moet je zorgen dat ze de klappen krijgen die van hun leermeesters oude wrakken maakten.

Bala perdida

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Miguel Aceves Mej ía, Antonio Aguilar, Teresa Vel ázquez en Ra úl Meraz.

Om een weddenschap met een vriend te winnen, moet een rijke ranchero een meisje veroveren, waarvan iedereen fluistert dat zij een verschrikkelijk geheim heeft. Een matige interpretatie van het Don Juan thema, met een eindeloze reeks liedjes om het meisje het hof te maken.

No soy monedita de oro

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Fernando Casanova, Lucha Moreno, Daniel 'Chino' Herrera en Cuco Sánchez.

De listen van een administrateur van een rancho om de liefde van een van de eigenaressen te winnen, een opvliegend en ietwat mannelijk type. Weinig plot en povere liedjes.

La Muerte en el desfiladero

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Víctor Parra, Leonor Llausás, Dagoberto Rodríguez en Patricia Nieto.

De laatste van een serie rond de gemaskerde held 'Relámpago', waarin weer allerlei avonturen worden beleefd. De film is niet beter dan zijn voorgangers EL ASALTACAMINOS, EL JINETE NEGRO en HERENCIA TRAGICA, en bestaat ook weer uit drie episoden, getiteld: La muerte en el desfiladero, Se lo tragó la tierra en De la noche al día.

Herencia trágica

1958 | Fantasy, Avonturenfilm

Mexico 1958. Fantasy van Chano Urueta. Met o.a. Víctor Parra, Leonor Llausás, Dagoberto Rodríguez en Patricia Nieto.

De derde film uit een serie van vier over de gemaskerde 'Relámpago', strijder voor het recht. De episoden heten: Herencia trágica, La emboscada en El aparecido.

El Jinete negro

1958 | Fantasy, Avonturenfilm

Mexico 1958. Fantasy van Chano Urueta. Met o.a. Víctor Parra, Leonor Llausás, Dagoberto Rodríguez en Patricia Nieto.

De tweede aflevering rond de gemaskerde 'Relámpago', waarin deze het opnieuw opneemt tegen een bende criminelen. Deze film, bestaande uit drie episoden: El jinete negro, Duelo en la sierra en La mina sorda, is ronduit matig.

El Asaltacaminos

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. V íctor Parra, Leonor Llaus ás, Dagoberto Rodr íguez en Patricia Nieto.

Een geheimzinnige gemaskerde rechtdoener neemt het op tegen een bende outlaws. De eerste aflevering uit een reeks van vier films rond de held 'Rel ámpago', bestaande uit drie episoden: 'A machetazo limpio', El asaltacaminos' en 'El enemigo malo'. Zonder meer vermakelijk.

Del suelo no paso

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Adalberto 'Resortes' Martínez, María Duval, Manolita Saval en Hortensia Santoveña.

Door toedoen van een hond krijgt een jongen, die een cadeau wil geven aan zijn aanstaande schoonmoeder, het aan de stok met een bende misdadigers. Grof plagiaat van een van de beroemdste films van Harold Lloyd.

Cuando se quiere se quiere

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Fernando Casanova, Martha Roth, Oscar Ortíz de Pinedo en Cuco Sánchez.

Als zij de erfenis van hun oom willen ontvangen, moeten een neef en een nicht binnen drie maanden met elkaar trouwen. Het probleem is dat zij elkaar haten. Een armetierige komedie, veel te conventioneel en met warrige types.

Secuestro diabólico

1957 | Sportfilm

Mexico 1957. Sportfilm van Chano Urueta. Met o.a. Crox Alvarado, Elvira Quintana, Wolf Ruvinskis en Rodolfo Landa.

De tweede film in de sage van `El Torbellino` (de eerste was LOS TIGRES DEL RING) waarin de zoons in de voetsporen van hun vader treden. Even slecht als de voorgaande, en evenals die in drie episoden: 'Secuestro diabólico', 'Planes siniestros' en 'La ley del talión'

Los Tigres del ring

1957 | Sportfilm

Mexico 1957. Sportfilm van Chano Urueta. Met o.a. Crox Alvarado, Elvira Quintana, Wolf Ruvinskis en Rodolfo Landa.

Een bokser laat zijn gezin in de steek omdat zijn gezicht in de strijd volledig is verminkt. Een lange en verwarde aaneenschakeling van tweegevechten in deze film bestaande uit drie episoden: 'El reto fatídico', 'Ambición en acecho' en 'Garras asesinas'. De eerste aflevering in een serie van vier rond de bokser 'El Torbellino'.

Furias desatadas

1957 | Sportfilm

Mexico 1957. Sportfilm van Chano Urueta. Met o.a. Crox Alvarado, Elvira Quintana, Wolf Ruvinskis en Rodolfo Landa.

Derde film in de reeks rond de bokser 'El Torbellino' en evenals in de voorgaande films geen gebrek aan volmaakt oninteressante bokswedstrijden. De film bestaat uit drie episoden: 'Furias desatadas', 'Turbulencia criminal' en 'Zarpas traicioneras'.

El Torneo de la muerte

1957 | Sportfilm

Mexico 1957. Sportfilm van Chano Urueta. Met o.a. Crox Alvarado, Elvira Quintana, Wolf Ruvinskis en Rodolfo Landa.

De vierde en laatste film rond de boksheld 'El Torbellino', evenals zijn voorgangers bestaande uit drie episoden: 'El amor de la bestia', 'Los hermanos Tigre' en 'La clave siniestra'. Volmaakt onbetekenend en platvloers.

La Marca de Santanás

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Flor Silvestre, Crox Alvarado en Jaime Fernández.

De derde en laatste aflevering van EL JINETE SIN CABEZA, waarin, zoals te verwachten was, ontdekt wordt dat het zwarte kistje de schedel van Pancho Villa bevat. Een uitermate lugubere film.

La Cabeza de Pancho Villa

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Flor Silvestre, Crox Alvarado en Jaime Fernández.

Vervolg op EL JINETE SIN CABEZA (en niet minder absurd), waarin een ruiter zonder hoofd op zoek is naar een geheimzinnig zwart kistje.

El Ratón

1956 | Sportfilm

Mexico 1956. Sportfilm van Chano Urueta. Met o.a. Raúl 'Ratón' Macías, Annabelle Gutiérrez, Alfredo Sadel en Quintín Bulnes.

Een bokser neemt een uitdaging aan om geld bijeen te krijgen voor een bevriende zanger die geopereerd moet worden. Een uitermate pover sportdrama dat sterk doet denken aan de voorgaande film van de regisseur, EL GRAN CAMPEON.

El Jinete sin cabeza

1956 | Horror

Mexico 1956. Horror van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Flor Silvestre, Crox Alvarado en Jaime Fernández.

Een stel onbekenden schendt het graf van Pancho Villa om zijn schedel te stelen. Enige jaren daarna vertrouwt een kolonel in stervensnood zijn zes kameraden een zwart kistje toe, waarvan zij de inhoud geheim moeten houden. Een onsamenhangende film die in drie delen werd uitgebracht; de andere twee delen zouden heten LA CABEZA DE PANCHO VILLA en LA MARCA DE SATANAS.

Serenata en México

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Rosita Quintana, Luis Aguilar, Abel Salazar en Nacho Contla.

Een verliefd zangduo gaat uit elkaar als het meisje een exclusief contract aangeboden krijgt. Een verhaal is nauwelijks te ontdekken tussen zoveel liedjes.

La Ilegítima

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Miguel Torruco, Amanda del Llano en Ariadna Welter.

Een meisje ontdekt dat haar vader haar invalide moeder bedriegt met een andere vrouw in dit idiote melodrama.

La Bestia magnífica

1955 | Drama, Sportfilm

Mexico 1955. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Cruz Alvarado, Wolf Rubinski, José Elías Moreno en Miroslava.

De vijandschap tussen twee professionals in het vrij-worstelen. De eeuwige Mexicaanse passie voor vrij-worstelwedstrijden wordt hier getoond met een zeker visuele, maar cinematografisch weinig geslaagde ruwheid.

El Tunel seis

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Víctor Manuel Mendoza, Víctor Parra, Andrés Soler en Carmen Montejo.

Tijdens de aanleg van een tunnel komt een aantal arbeiders door een instorting gevangen te zitten. De makers hadden de misplaatste pretentie om een realistisch drama over het leven van mijnwerkers te scheppen. Ze slaagden er niet in.

El Seductor

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Ramón Gay, Amanda del Llano, Ana Luisa Peluffo en José Luis Jiménez.

Twee weesmeisjes werken om uit de armoede te geraken, de één in een revue, de ander als schildersmodel. De film is niets meer dan een voorwendsel om de hoofdrolspeelsters naakt te kunnen laten zien. Belachelijk.

Se solicitan modelos

1954 | Komedie, Musical

Mexico 1954. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Sara Montiel, Raúl Martínez, Chula Prieto en Domingo Soler.

Om zijn modewinkel van de ondergang te redden, besluit de baas een paar modellen in dienst te nemen. De vermeende 'moderniteit' van deze komedie wordt volkomen te niet gedaan door het onvermogen van Urueta om ook maar de geringste flair aan de dag te leggen.

La Rival

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Lilia del Valle, Miguel Torruco, María Douglas en Andrea Palma.

Een architect wordt verliefd op zijn secretaresse en wil van zijn vrouw scheiden. Zij maakt hem echter wijs dat ze zwanger is. Een simpele variant op het thema van de driehoeksverhouding, met als bijzonderheid dat hier de echtgenote slecht en de minnares goed is.

La Desconocida

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Irasema Dilián, Miguel Torruco, René Cardona en Eduardo Alcaraz.

Om een erfenis te krijgen moet een jonge schilderes per volmacht trouwen met een totaal onbekende man die haar probeert aan te randen. Niet te genieten, deze film.

La Bruja

1954 | Fantasy

Mexico 1954. Fantasy van Chano Urueta. Met o.a. Lilia del Valle, Ramón Gay, Julio Villarreal en Charles Rooner.

Een eminent geleerde verandert een afstotelijke bedelares in een wonderschone vrouw, om aldus wraak te nemen op de man die zijn dochter vermoordde en zijn laboratorium verwoestte. Deze poging van Urueta om een griezelfilm te maken had een afgrijselijk resultaat.

El Vendedor de muñecas

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Pedro López Lagar, Silvia Pinal, Martha Valdés en José María Linares.

Het verhaal van Pygmalion, dit keer bewerkt voor de Mexicaanse film, maar wel aangepast aan de mode van die tijd, dus met revue, muziek, enz. Een slechtere regie is nauwelijks voorstelbaar.

Quiéreme porque me muero

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Abel Salazar, Martha Roth, Andrés Soler en Arturo Martínez.

Als blijkt dat hij nog maar kort heeft te leven, besluit een winkelbediende om zoveel mogelijk van het leven te genieten, ook al moet hij daarvoor alle stommiteiten van de wereld begaan. Een uitzonderlijk slecht ritme.

Por qué ya no me quieres?

1953 | Drama, Musical

Mexico 1953. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Sara Montiel, Raúl Martínez, Agustín Lara en Wolf Ruvinskis.

De armoede in de plaats waar zij woont beu, trekt een zangeres naar de stad om daar beroemd te worden. Smakeloos melodrama, opgesmukt met liedjes van Lara, die zichzelf speelt.

La Perversa

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Elsa Aguirre, Alma Rosa Aguirre, César del Campo en Octavio Arias.

Een vrouw wordt verdacht van de moord op haar minnaar. Dermate slecht dat de film het op het hoogtepunt, het proces, zonder decors moest stellen.

El Monstruo resucitado

1953 | Horror

Mexico 1953. Horror van Chano Urueta. Met o.a. Miroslava, Carlos Navarro, José María Linares en Fernando Wagner.

Een krankzinnige geleerde brengt een moordenaar weer tot leven om de vrouw op wie hij verliefd is te vermoorden; hij denkt dat zij hem veracht om zijn afstotelijkheid. Urueta zoekt zijn toevlucht tot het complete scala van effecten uit de griezelfilm, daarbij misbruik makend van de allergoedkoopste technische handgrepen. Deze film luidde de Mexicaanse griezelfilmrage in; die rage zette zich voort gedurende de jaren 1950 tot 1970. Ook bekend als DOCTOR CRIMEN.

Música, mujeres y amor

1952 | Komedie, Musical

Mexico 1952. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Ramón Armengod, Miroslava, Gloria Mestre en Jorge Reyes.

Twee vrienden raken in eindeloze verwikkelingen verzeild tijdens een boottocht. Interessant vanwege de idiote situaties.

El Cuarto cerrado

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Rosario Granados, Luis Salazar, Carlos Navarro en José María Linares.

Een vrouw die met haar man getrouwd is om zijn geld, doet alsof ze gek is geworden als ze ontdekt dat hij een minnares heeft. Een beroerde film waarop de regisseur geen enkele greep had.

Mi campeón

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Niní Marshall, Joaquín Pardavé, Fernando Fernández en Rosa Arenas.

Een arm jong meisje ontdekt dat haar moeder een vrouw van standing is. Een onhandig melodrama, gesitueerd in de wereld van de bokssport.

Manos de seda

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Chano Urueta. Met o.a. David Silva, Roberto Romaña, Rita Macedo en Fernando Casanova.

Drie mooie vrouwen kruisen het pad van een beroemde dief; een van de vrouwen betekent voor hem het einde. Een verhaal vol ongerijmdheden en dienovereenkomstig verfilmd.

La Estatua de carne

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Elsa Aguirre, Miguel Torruco, Carlos López Moctezuma en Silvia Pinal.

Een gelukkig getrouwd beeldhouwer wordt verliefd op een van zijn modellen, de minnares van een verlopen kerel. Chano Urueta is erin geslaagd een melodrama te scheppen vol subtiliteit en fantasie en bovendien bijzonder vermakelijk.

Del can-can al mambo

1951 | Komedie, Musical

Mexico 1951. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Joaquín Pardavé, Rosita Fornés, Abel Salazar en Rosario Gutiérrez.

De direkteur van een meisjesschool wordt ontslagen als wordt ontdekt dat hij in een revue een mambo heeft gedanst. Uitermate zwakke film.

Serenata en Acapulco

1950 | Komedie, Musical

Mexico 1950. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Martha Roth, Roberto Romaña, Oscar Pulido en Andrés Soler.

Een man komt met twee vrienden zonder een cent in een hotel in Acapulco, waar hij bij vergissing de kamer moet delen met een schatrijke astroloog en wiskundige. Een opeenvolging van flauwe grappen en dwaasheden.

Peregrina

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Jorge Mistral, Lilia del Valle, Carlos López Moctezuma en Charles Rooner.

De dochter van een vermogend grootgrondbezitter moet trouwen met de zoon van een ander grootgrondbezitter, zodat de twee landgoederen verenigd worden. Maar de broer van de aanstaande komt roet in het eten gooien. Volstrekt onsamenhangend.

Rayito de luna

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Chano Urueta. Met o.a. David Silva, Brenda Conde en Arturo Martinez.

Een parelvisser ontdekt samen met twee vrienden een parelmoerbank. Eén van hen wil zich van de schat meester maken. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een draak van een film: ruzie, wraak, verraad.

No me quieras tanto

1949 | Thriller

Mexico 1949. Thriller van Chano Urueta. Met o.a. David Silva, Martha Roth en Arturo Martínez.

Nadat een ex-dwangarbeider de gevangenis heeft verlaten, besluit hij wraak te nemen op de mannen die schuldig zijn aan zijn veroordeling. De film bestaat alleen maar uit een serie wraaknemingen, die nog slecht uitgevoerd worden ook.

El Gran campeón

1949 | Drama, Biografie

Mexico 1949. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Kid Azteca, María Luisa Zea en Alfredo Varela.

Deze (gedramatiseerde) biografie van de bokser Kid Azteca heeft nou echt helemaal niets bijzonders. Toch heeft de film bij het gewone publiek groot succes gehad.

El Abandonado

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Pedro Armendáriz, Martha Roth, Carlos López Moctezuma en Miguel Angel Ferriz.

Een eerlijke boer moet zich verweren tegen een jonge, rijke man, die misbruik van hem maakt. Zelfs het prachtige camerawerk kan deze lege en afgezaagde film niet optrekken.

Yo maté a Juan Charrasqueado

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Víctor Parra, María Luisa Zea en Tito Junco.

Deze film is een tweede vervolg op JUAN CHARRASQUEADO en net zo'n misselijke 'macho'-film als de vorigen. Gelukkig is dit personage hierna niet meer op het witte doek verschenen.

Si Adelita se fuera con otro

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Jorge Negrete, Gloria Marín en Crox Alvarado.

De avonturen van een aantal personen tijdens de Mexicaanse revolutie. Deze film is net zo gefrustreerd als de twee andere films die de regisseur over de revolutie heeft gemaakt: ENIMIGOS (1933) en LOS DE ABAJO (1939)

Se la llevó el Remington

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Carmen González en Tito Junco.

Een zigeunerin neemt de zorg op zich van een jong meisje dat haar door een revolverheld is toevertrouwd. Deze man is niemand minder dan Remington, een echte scherpschutter. Dit personage dat al twee keer eerder op het witte doek werd gebracht, namelijk in AY, JALISCO NO TE RAJES en EL AMETRALLADORA, is in alle drie de films dezelfde onuitstaanbare machofiguur.

La Santa del barrio

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Esther Fernández, Ramón Armengod en Rosita Quintana.

Door boze tongen en kwaad opzet van de buren, gaat een verloofd stel uit elkaar en leidt een triest leven. Dit vreselijke drama is zeer verwarrend gemonteerd.

La Norteña de mis amores

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Susana Guízar en Emma Roldán.

De vriend van een man die is vermoord door een valsspeler leert zijn zoon het spel om zich op de moordenaar te wreken. Het volmaken van de verplichte negentig minuten lijkt het enige doel bij deze langzame en saaie film.

La Feria de Jalisco

1947 | Komedie

Mexico 1947. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Ramón Armengod, Ninón Sevilla en Alicia Ravel.

De film beschrijft de romance tussen een knappe Cubaanse met een Mexicaan, en verder veel dansnummers, liedjes, ruzies en stoer, mannelijk gedrag.

La Carne manda

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Esther Fernández, David Silva en Emma Roldán.

Een gelukkig getrouwde vrouw wordt door haar man in de steek gelaten als deze een verhouding krijgt met een revuegirl. Meer dan een afschuwelijk melodrama is het niet.

De pecado en pecado

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Esther Fernández, David Silva en Beatriz Ramos.

Een dief verleidt een jong meisje en betrekt haar, zonder dat zij het weet, bij zijn smerige karweitjes. Urueta heeft de film duidelijk met veel zorg gemaakt en daarom zijn de - overigens niet zo bedoelde - humoristische scènes wel de moeite waard.

Mujer

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Esther Fernández, Agustín Irusta en Domingo Soler.

Een jong meisje wordt na de dood van haar moeder opgenomen in het huis van haar buurman, een componist en pianist die verliefd op haar wordt. Het verhaal is vrij ongeloofwaardig, maar heeft een zekere charme.

La Noche y tú

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Hugo del Carril, Gloria Marín en Beatriz Ramos.

Een getrouwde vrouw wordt verliefd op de man die haar chanteert in deze. Een afgrijselijke film.

El Superhombre

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Enrique Herrera, Susana Cora en Rafael Icardo.

Door een klap op zijn hoofd, wordt bij het vallen van de avond een armzalige verslaggever bij wie alles misgaat, een superman. En zo ontstaat een opeenvolging van allerlei soorten onbenulligheden.

El Deseo

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Emilio Tuero, Josefina Romagnoli en Rosita Fornés.

De onmogelijke liefde tussen een ten dode opgeschreven zieke en haar minnaar. Deze film naar een roman van Hermann Sudermann glijdt volstrekt roemloos van het doek.

Camino de Sacramento

1945 | Avonturenfilm

Mexico 1945. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Jorge Negrete, Rosario Granados en Julio Villarreal.

Soort opvolger, maar dan heel slecht, van THE CORSICAN BROTHERS van Gregory Ratoff uit 1941. Hier is Negrete niet te pruimen.

El Recuerdo de aquella noche

1944 | Drama, Mysterie

Mexico 1944. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Emilio Tuero, Josefina Romagnoli en Natalia Ortíz.

Een blinde jongeman verdwaalt op weg naar huis en gaat een vreemd huis in waar hij een schot hoort vallen. Naar het boek Mysterie van Hugo Conway. Groteske mysteriefilm, volmaakt oninteressant.

El Corsario negro

1944 | Avonturenfilm

Mexico 1944. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Pedro Armendáriz, June Marlowe en María Luisa Zea.

De `Zwarte Boekanier` zweert de dood van zijn broer, de `Rode Boekanier`, te wreken. Slechte avonturenfilm waarin op een bepaald moment zelfs de [KL]Cancion del pirata[KLE] (het piratenlied) van Espronceda wordt aangeheven.

No matarás

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Sara García, Emilio Tuero en Carmen Montejo.

Een leraar wordt er van beschuldigd zijn vriend te hebben vermoord. Hoewel hij schuld bekent, onthult zijn advocaat de werkelijke toedracht van het gebeurde. Zó absurd en slordig dat aan het eind van de film het mes waarmee de moord werd gepleegd vier schoten blijkt te hebben gelost. Verbazingwekkend!

El Camino de los gatos

1943 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1943. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Emilio Tuero, Carmen Montejo en Tony Díaz.

In het 19e-eeuwse Mexico wordt een dorp geterroriseerd door een tiran. Overdreven precies en technisch geregisseerd.

Ave sin nido

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Isabela Corona, Blanca de Castejón en René Cardona.

Een jonge vrouw leeft met haar man en diens dochtertje uit een vorige relatie, totdat het kind er achter komt wie haar echte moeder is. Onverteerbaar melodrama dat echter een gigantisch succes werd, zowel in de bioscoop als op de radio en, later, op de televisie. Ook bekend als ANITA DE MONTEMAR.

El Misterioso señor Marquina

1942 | Komedie, Mysterie

Mexico 1942. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. René Cardona, Susana Cora en Miguel Arenas.

Een aantal roekeloze berovingen wordt voorbereid door een man en uitgevoerd door een ander. Een zeer slechte misdaadfilm.

La Liga de las canciones

1941 | Musical

Mexico 1941. Musical van Chano Urueta. Met o.a. Mapy Cortés, Ramón Armengod en Domingo Soler.

Op een Latijnsamerikaanse conferentie wordt een commissie belast met het ten uitvoer brengen van een pacifistisch plan. Een aaneenschakeling van liedjes moet het ontbreken van een verhaal in deze musical verdoezelen. De spaarzame intriges zijn nog smakelozer dan de gezongen en gedanste nummers.

El conde de Montecristo

1941 | Avonturenfilm

Mexico 1941. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Arturo de Córdova, Mapy Cortés, Consuelo Frank en Julio Villarreal.

De beroemde klassieker van Alexander Dumas door Urueta op het scherm gebracht. Een van de beste Mexicaanse films.

Que viene mi marido!

1939 | Komedie

Mexico 1939. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Arturo de Córdova, Joaquín Pardavé en Domingo Soler.

Een jong meisje krijgt een belangrijke erfenis op voorwaarde dat zij er geen gebruik van maakt voordat zij weduwe wordt. Om dat te bereiken trouwt zij met een ongeneeslijk zieke. Gebaseerd op een komische eenakter van Arniches. Te gekunsteld, maar wel goed gefilmd. Heeft in de bioscopen weinig opzien gebaard.

Los de abajo

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Miguel Angel Ferriz, Esther Fernández, Carlos López Moctezuma en Isabela Corona.

De gemeenheden en lage hartstochten die iedere sociale beweging met zich meebrengt. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Mariano Azuela, een van de indrukwekkendste films over de Mexicaanse revolutie.

La Noche de los mayas

1939 | Romantiek, Fantasy

Mexico 1939. Romantiek van Chano Urueta. Met o.a. Arturo de Córdova, Estela Inda, Isabela Corona en Luis Aldás.

In een Mayadorp verschijnt een blanke man die verliefd wordt op een inboorlinge; vanaf dat moment breekt er een droogteperiode aan. Om de weergoden gunstig te stemmen moeten de inboorlingen het lichaam van het jonge meisje offeren. Een zeer belangrijke produktie die een nieuw gezicht heeft gegeven aan de Mexicaanse film, die in die tijd bol stond van de huilerige melodrama's.

El Signo de la muerte

1939 | Komedie, Horror

Mexico 1939. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Manuel Medel, Elena Diorgaz, Cantinflas en Carlos Orellana.

Enkele fanatiekelingen doden hun tijd met rituele misdaden. Een vreemde en zeer interessante horror-komedie, met één van de eerste interessante rolvertolkingen van de later beroemd geworden komiek Cantinflas.

María

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Lupita Tovar, Rodolfo Landa, Miguel Arenas en Josefina Escobedo.

Een meisje wordt door haar vader, die weduwnaar is, achtergelaten bij een familielid. Het meisje groeit op en wordt een mooie jonge vrouw, die verliefd wordt op de zoon van haar beschermer. Net zo slaapverwekkend en kil als de hoofdrolspelers.

Hombres de mar

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Vilma Vidal, Arturo de Córdova, Esther Fernández en Domingo Soler.

Een jonge weduwe verhuist naar het dorp van haar overleden echtgenoot, waar verscheidene mannen verliefd op haar worden. Niets bijzonders, behalve dat de 'Indiaanse' Fernández regisseur Urueta beschuldigde van plagiaat.

Mi candidato

1937 | Drama

Mexico 1937. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Esther Fernández, Pedro Armendáriz, Joaquín Pardavé en Elena D'Orgaz.

Een dorpstiran buit mijnwerkers, boeren en goudzoekers uit. Een zogenaamd sociaal drama met af en toe een politieke noot. Niet veel meer dan een opeenvolging van scènes, de ene nog slechter dan de andere.

Canción del alma

1937 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1937. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Vilma Vidal, Rafael Falcón, Domingo Soler en Antonio R. Frausto.

Een verliefd stel wordt ontvoerd door een bandiet. Niets bijzonders.

El Escándalo

1934 | Drama

Mexico 1934. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Enrique del Campo, Julián Soler, Víctor Urruchúa en Movita Castañeda.

Een verleider raakt tenslotte bevrijd van zijn innerlijke strijd door liefde en vriendschap. De roman van Pedro Antonio Alarcón is op een heel oppervlakkige wijze bewerkt en geregisseerd.

Enemigos

1933 | Drama, Musical

Mexico 1933. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Gaby Sorel, Joaquín Busquets en Dolores Camarillo.

Verschillende verhalen rondom de Mexicaanse revolutie. Eigenlijk is de film niet meer dan een voorwendsel om zowel de revolutie als de folkloristische liedjes op te hemelen. Een totaal onbelangrijke film, met zeer povere middelen gemaakt.