Simon Donald is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

My Life So Far

1999 | Biografie, Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1999. Biografie van Hugh Hudson. Met o.a. Colin Firth, Rosemary Harris, Mary Elizabeth Mastrantonio, Irène Jacob en Tchéky Karyo.

Op sommige plaatsen in Groot-Brittannië was het leven in de jaren twintig van de vorige eeuw één grote welgestelde droom. De familie MacIntosh woont in My Life So Far volkomen onbezorgd in een Schots kasteel. Gamma MacIntosh (Harris) heeft het in bezit, de dochter (Mastrantonio) is sympathiek, haar echtgenoot (Firth) is een leuke excentrieke uitvinder en hun twee kinderen zijn braaf. Toch verschijnt er een wolkje aan de horizon met de komst van oom Morris (McDowell) en zijn vrouw (Jacob). My Life So Far roept een sfeer van vervlogen tijden op en draait vooral daar om.

The Life of Stuff

1997 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1997. Drama van Simon Donald. Met o.a. Jason Flemyng, Liam Cunningham en Ewen Bremner.

Simon Donalds toneelstuk 'The Life of Stuff' was een groot succes. Logisch dat hij twee miljoen pond kreeg om het te verfilmen. De verwikkelingen lijken op die van het roemruchte Trainspotting (1996), maar Donald schreef zijn verhaal eerder dan Irvine Welsh. Flemyng speelt een aspirant misdaadbaas, Bremner en Hinds zijn knechten en McKee de vriendin van de overleden rivaal. The Life of Stuff werd door 340 mensen in de bioscoop bezocht. Wat er misging was volgens de producer dat vier uur film teruggesnoeid moest worden naar anderhalf, waardoor de humor en de fantasievluchten, die het hart van het toneelstuk vormden, plaatsmaakten voor een 'wat gebeurt er nu'-film.