Adriana Bogdan

Acteur

Adriana Bogdan is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Belle

1973 | Romantiek, Experimenteel, Drama

België/Frankrijk 1973. Romantiek van André Delvaux. Met o.a. Adriana Bogdan, Jean-Luc Bideau, Danièle Delorme, Roger Coggio en René Hainaux.

Een magisch-realistische liefdesgeschiedenis tegen het decor van de Hoge Venen, met Bideau als een professor die verliefd wordt op een vrouw die, zo blijkt achteraf, al jaren dood behoort te zijn... De opmerkelijke fotografie van Cloquet en de intense vertolkingen redden deze film van de verveling.

L' amoureuse

1972 | Drama

België 1972. Drama van Christian Mesnil. Met o.a. Adriana Bogdan, Marcel Berteau, Arlette Biernaux en Christine Carell.

Een dertigjarige vrouw is heimelijk verliefd op de dokter die haar moeder verzorgt, een autoritaire en hebzuchtige weduwe. Haar liefde wordt een obsessie en ziekelijk jaloers op haar jongere zuster besluit ze de dokter te vermoorden. Zwaartillend psychologisch drama, door de maker opgedragen aan Buñuel. Of hij daar blij mee zal zijn, blijft een open vraag.

Money, Money

1969 | Komedie

Frankrijk 1969. Komedie van José Varela. Met o.a. Jacques Charrier, Adriana Bogdan en Nella Bielsky.

Raoul werkt voor een architect die hem niet goed betaalt. Hij en zijn vrouw zitten ermee dat ze niet het leven kunnen leiden dat ze willen. Zodoende kopen ze flink op krediet en schrijven ze ongedekte cheques uit. De teloorgang zet zich voort met steeds twijfelachtigere trucs, wat uiteraard slecht afloopt. Een wrange zedenkomedie en een kritische schets van de consumptiemaatschappij. Schitterend spel van Charrier als Raoul. Helaas waren de twee volgende films van deze regisseur zulke fiasco`s (de tweede kwam niet eens in roulatie) dat hij in 1971 al zijn ambities liet varen en onder het pseudoniem Billy Friedmaker in de porno dook: alweer zo'n zelfmoordenaar!

Un soir... un train

1968 | Drama

Frankrijk/België 1968. Drama van André Delvaux. Met o.a. Adriana Bogdan, Yves Montand, François Beukelaers, Hector Camerlynck en Anouk Aimée.

Een bewerking van de roman De trein der traagheid van de Vlaamse schrijver Johan Daisne. Montand speelt een hoogleraar in de linguïstiek en Aimée is zijn geliefde. Ze heeft alles voor hem opgegeven en is van Frankrijk naar de Vlaamse provincie verhuisd. Anderzijds heeft Montand ervoor gezorgd dat ze werk vond als kostuumontwerpster voor een toneelgezelschap. Het sfeertje in Vlaanderen ligt haar niet (de taalstrijd o.a.) en de twee raken van elkaar verwijderd. Als Montand een gastcollege gaat geven op een universiteit elders in België, moet hij een treinreis ondernemen. Het stel houdt een diepgaande bespiegeling over hun relatie. De ongewone, ondoorgrondelijke, vreemde en sombere sfeer, die vooral veroorzaakt wordt door de beelden van Ghislain Cloquet, spelen in feite de hoofdrol. Deze niet onbelangrijke film voegt echter geen nieuwe dimensie toe aan de roman, die overigens beter in elkaar zit. Ook verloopt in de film de overgang naar fictie niet soepel. Scenario van regisseur Delvaux.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Adriana Bogdan op televisie komt.

Reageer