Iko Uwais

Acteur

Iko Uwais is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

The Night Comes for Us

2018 | Actie, Thriller

Indonesië 2018. Actie van Timo Tjahjanto. Met o.a. Iko Uwais, Joe Taslim, Julie Estelle, Shareefa Abdullah en Sunny Pang.

In 2011 speelde vechtersbaas Iko Uwais de hoofdrol in de baanbrekende Indonesische actiefilm The Raid, met aan zijn zijde voormalig judokampioen Joe Taslim. Ditmaal zijn de rollen omgedraaid en speelt Taslim eerste viool, als een crimineel met gewetensnood die wordt opgejaagd door Uwais. Veel meer heeft de plot niet om het lijf, want The Night Comes For Us van Headshot-regisseur Timo Tjahjanto is vooral een extreem bloederige aaneenschakeling van inventieve knokpartijen en (opvallend veel) doorgesneden kelen. Enkel geschikt voor de liefhebber dus, maar Uwais en co bewijzen andermaal dat, als het op snoeiharde actiefilms aankomt, Indonesië het beloofde land is.

Mile 22

2018 | Thriller, Actie

Verenigde Staten 2018. Thriller van Peter Berg. Met o.a. Mark Wahlberg, Lauren Cohan, Iko Uwais, John Malkovich en Ronda Rousey.

James Silva is een special agent binnen een elite-eenheid die wereldwijd onzichtbaar opereert. Samen met zijn team krijgt hij de taak om een belangrijke informant veilig te vervoeren naar de luchthaven, 22 mijl verderop.

Headshot

2016 | Actie

2016. Actie van Kimo Stamboel en Timo Tjahjanto. Met o.a. Iko Uwais, Chelsea Islan en Sunny Pang.

Een bewusteloze man (Uwais) wordt uit het water gehaald. In het ziekenhuis ontdekt zijn lieftallige arts Ailin (Islan) dat hij zijn geheugen kwijt is. Maar als een geheimzinnige supercrimineel (Pang) uit de gevangenis ontsnapt, leiden langzaam terugkerende herinneringen over een gedeeld verleden tussen drenkeling en schurk tot veel uitbundig gechoreografeerd geknok, met vuurwapens, hakmessen en wat verder voorhanden is. Niet altijd even geloofwaardig, soms iets te veel pathos, maar de actiescènes zijn prima. Let op: te zeggen dat de film extreem gewelddadig en bloederig is, is een understatement.

The Raid 2: Berandal

2014 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Indonesië/Verenigde Staten 2014. Actiefilm van Gareth Evans. Met o.a. Iko Uwais, Julie Estelle, Yayan Ruhian en Donny Alamsyah.

Welshman Evans creëerde met het Indonesische The Raid (2011) een nieuw ijkpunt in het genre van de rauwe martial-artsfilm. De film was vooral briljant in zijn eenvoud: een politie-eenheid vecht zich naar de top van een flatgebouw. Zoals te verwachten viel, gaan in deel twee alle remmen los. 150 minuten duurt de film maar liefst, waarbij veel te veel aandacht aan de slaapverwekkende plot over rivaliserende bendes wordt besteed. Maar de actiescènes - puur, snoeihard en vol duizelingwekkende choreografieën - zijn wederom van ongekend niveau.

The Raid

2011 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Indonesië/Verenigde Staten/Frankrijk 2011. Actiefilm van Gareth Evans. Met o.a. Iko Uwais, Joe Taslim, Donny Alamsyah en Verdi Solaiman.

Een elite-eenheid van de politie vecht zich in anderhalf uur met mitrailleurs, messen en pencak silat een weg naar boven in een door criminelen beheerst flatgebouw in Jakarta. Evans' Indonesische martial-artsfilm The Raid kreeg terecht veel bijval op festivals. De brute schoonheid schuilt in de manier waarop Evans de nauwe ruimtes gebruikt en de gevechten in beeld brengt. In plaats van special effects gebruikt hij camera en montage voor zijn geweldsextravaganza, al evenaart de Welshman niet de inventiviteit van Aziatische actiegiganten als Johnnie To of John Woo. De stunts zijn adembenemend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Iko Uwais op televisie komt.

Reageer